Mazraoui: 'Trainer weet wat hij kan verwachten'

BVeenstra, 02-08-2018 om 11:25, 8013 views, Ajax Life |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajacied Noussair Mazraoui durft nog niet te zeggen dat hij de concurrentiestrijd met Rasmus Kristensen om de rechtsbackpositie heeft gewonnen. In de afgelopen twee wedstrijden stond de van origine middenvelder in de basis, maar hij weet ook dat hij moet blijven presteren om zijn plekje in de basiself te behouden.

Mazraoui vindt dat hij het niet slecht heeft gedaan in de laatste twee duels. 'Ik kan gemakkelijk wegdraaien en een man passeren. Dat is voor een moderne rechtsback wel goed, maar het middenveld is de plek waarop ik profvoetbal heb gehaald', zegt Mazraoui tegenover Ajax Life. Om te spreken over een gewonnen concurrentiestrijd vindt hij het nu nog 'te vroeg'. 'Dat kun je na twee wedstrijden echt nog niet zeggen. Ik moet het gewoon elke wedstrijd die ik krijg opnieuw laten zien. Stel dat ik volgende wedstrijd heel slecht speel en het duel erna weer niet goed, dan krijgen anderen gewoon een kans.'

Toch denkt Mazraoui wel te weten waarom hij en niet Kristensen op dit moment wordt opgesteld. 'De trainer weet wat hij in die zin (verdedigend en aanvallend, red.) van mij kan verwachten, ook in offensief opzicht. Ik ben niet iemand die bang is om zijn tegenstander uit te spelen en dat weet de trainer ook. Misschien vindt de trainer dat mooi en wil hij daar gebruik van maken, maar ik heb hem eigenlijk nooit gevraagd waarom juist ik speel.'

Dusan Tadic geeft gouden tip

Bij de 0-2 van Ajax woensdagavond had Mazraoui met een assist een grote rol. 'Ik kreeg de bal in de diepte en haalde de achterlijn. Dat was trouwens echt een goede bal van Carel Eiting met buitenkantje links', begint hij zijn uitleg over de goal, waarna hij spreekt over een tip van Dusan Tadic.

'Tadic had mij in de rust al gezegd: luister, als je de bal hebt en je bent bij de achterlijn, geef de bal dan laag en strak voor tussen de verdediger en de keeper', vertelt Mazraoui. 'Ik zorg dan dat ik daar sta. Twee minuten later was precies dat ook het geval. Het ging exact zoals hij voorspelde, dus dat was wel echt gaaf. Het was een goede goal!'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
koppendicht
De beste rechtsback van de afgelopen 15 jaar. Voetballend extreem goed, drang naar voren, gedisciplineerd en verdedigend goed
0 -2
FlyingDutchMan
Mooie nickname, goed bezig Nous!
0 0
talent020
maar het middenveld is de plek waar ik het profvoetbal heb gehaald, echter denk ik dat hij als back een vaste waarde kan worden in het profvoetbal, daar zie ik hem echt het verschil maken, als middenvelder zou hij toch meer een 13 in een dozijn zijn, hopelijk ontwikkeld hij zich goed door
0 0
vdvaart23
Ik wist da hij heel erg goed kan voetballen en fel genoeg is voor rechtsback maar ik verbaas mij echt enorm over zijn snelheid. Dat was mij niet eerder opgevallen.
2 0
Marcao
Mazraoui is voor mij een openbaring. Hebben we dan - met Nico - eindelijk een goede rechts- en linksback? Met deze centrumverdedigers van (mogelijke) wereldklasse en geweldige middenvelders kan dit een heel interessant seizoen worden. De zwakte zit ‘m in de spitspositie. Hopelijk is Dolberg weer snel fit, of komt de doorbraak van Sierhuis.
1 0
Rentokill
Beste keeper in NL, 2 goeie backs, een goed centrum, een killer middenveld en superaanval. Wie gaat ons nog stoppen. Voor mijn gevoel hebben we in tijden niet zo'n uitgebalanceerde selectie gehad. Ook in de breedte.
1 0
JPM
Dé revelatie tot nu toe wat mij betreft. Genieten.
3 0
KingRijkaardII
Mazraoui gaat een mooie toekomst tegemoet als hij dit niveau kan vasthouden en verder kan groeien. Net als Reiziger (en ook Maxwell) van een aanvallende vleugelspelers omgeturnt naar een verdediger. Dat pakt toch opvallend vaak goed uit bij ons.
2 0
Redrum
Wat een verademing deze gozer op rechtsback ten opzichte van de rechtsbacks van de afgelopen jaren bij Ajax. Deze gozer heeft daadwerkelijk een meerwaarde als hij de middenlijn over komt. Wat mij betreft onze vaste rechtsback dit seizoen.
2 0
DeKenner
Het mooiste aan dit tweeluik vind ik deze anekdote over Tadic. Toont meteen de meerwaarde aan van ervaren klasse spelers in onze selectie. Een simpele tip, die meteen tot een goal leidt. Mazraoui, maar ook al onze andere jongen talenten, gaan echt beter worden dankzij spelers als Tadic en Blind. Dat maakt ook dat ik zo enorm veel zin heb in dit hele seizoen.
2 0
Redrum
Ze spelen ook met veel meer zelfvertrouwen door dit soort spelers. Dat gaat heel veel schelen, zeker in uitwedstrijden.
0 0
Afca85meer
Doe maar rustig aan Joël. We hebben geen haast meer met je revalidatie.
0 -5
Rentokill
Wat n zure reactie. Dit nieuwsbericht ging over Mazraoui en jij gebruikt t om Veltman een langere revalidatie toe te wensen.

Dit soort mensen zal altijd reageren met 'ik mag niet negatief doen'. Mag best als je dat persé wilt. Maar dit is echt zoeken.
2 0
Marcao
Goed gezegd! Ben zeker geen fan van de voetballer Veltman, maar het is een goede gozer die snel volledig herstel verdient.
2 0
waayop
Wat is dit nu weer voor een negatieve insteek. Veldman heeft zich altijd 100% ingezet voor Ajax en concurrentie op de posities is altijd goed. Kristensen mist simpelweg de kwaliteiten om in Ajax 1 te spelen.
1 0
Tinus
Ja, het is zo ongelooflijk sneu dat soort reacties. En als je op allemaal moet reageren heb je helaas ook nog een dagtaak. Allemaal zogenaamd grappig. Dat zijn figuren die ook vooraan staan om een speler totaal af te breken als het wat minder gaat. Lekker makkelijk.
0 0
Redrum
Die moet vooral lekker de tijd nemen ja. Hij focust zich op januari. Ik zou zeggen, focus je maar op juni 2019 en dan is het misschien tijd voor een nieuwe club ook ondertussen.
0 -2
NoPants
Anders zoek jij een nieuwe club? Niemand zal je missen.
1 0
nuff-said
Mazi was top! Als hij zo doorgaat kan ie echt een mooie toekomst tegemoet komen bij een topploeg als rechtsback
1 0
Bky
Geweldig man, eindelijk weer een full-winger op de rechtsback.
1 0
Bensco
Schitterende aanval was dat. Beidde aanvallers strak in positie en perfecte pass. Hij en Eiting gaan verassen dit seizoen.
1 0