[Update] 'Schouten heeft een goede beurt gemaakt'

BVeenstra, 09-07-2018 om 11:40, 18534 views, Fean Online |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Robin Schouten, rechtsback van Jong Ajax, zal de komende dagen op proef meetrainen bij SC Heerenveen. Het uitgangspunt van de Friezen is om gedurende die periode te bepalen of de jongeling van toegevoegde waarde kan zijn voor de club.

Vrijdagochtend trainde Schouten voor het eerst mee in Heerenveen en dat zal hij volgens Fean Online de komende dagen dus blijven doen. Voor de twintigjarige verdediger was het vorige seizoen pas de eerste waarin hij onder contract stond bij Ajax. Daarvoor was hij actief voor Jong AZ.

Zijn eerste jaar in Amsterdam liep voor de rechtsback bepaald niet uit op een succes. In de Jupiler League, inmiddels de voorganger van de Keuken Kampioen Divisie, kwam hij slechts middels drie invalbeurten in actie. In het totaal betekende dat zeventien speelminuten voor Schouten.

Update - 11.40 uur (9 juli 2018)
SC Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink was na afloop van het oefenduel tussen SC Heerenveen en de beloften van Borussia Mönchengladbach (3-3) erg te spreken over Robin Schouten. De rechtsback, die officieel nog eigendom is van Ajax, is op proef bij de Friezen. In het duel met de Duitsers speelde hij 75 minuten mee om zich in de kijker te kunnen spelen. 'Ik vond Robin veilig aan de bal, hij beschikt over een goede basistechniek. Hij heeft een goede beurt gemaakt', is Olde Riekerink een tevreden trainer in gesprek met het Friesch Dagblad.

Voor nieuweling Sherel Floranus, die werd gehaald voor de positie van rechtsachter, betekende het dat hij maar een kwartier mocht meedoen. 'Ik heb met hem, maar ook met Doke Schmidt gezeten en de situatie uitgelegd. Zo werkt het soms in de voetballerij. Het betekent niets.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
altijdwelwat
Leuk voor Schouten kan ook best aardig voetballen , komt alleen tekort voor Ajax.
0 0
Pheadrus
Als je naar Jong Ajax kijkt dan moet je toch echt verder doorselecteren. Solomons en Thethani hebben om verschillende redenen echt niet overtuigd. Hoeveel tijd ga je daar nog in steken? El Azzouzi staat ook nog op de loonlijst. Buiten die namen heb je voorin; Johnson, Lang, Ylatupa, Cerny, Nunnely, Sierhuis, Kuhn (O19) en Danilo. Dat is gemiddeld voor iedere speller 1280 minuten spelen. Dat is echt te weinig. Als je Cerny verhuurd aan een Keuken Kampioen club (voor het eerste halve jaar in iedere geval) dan kom je op 1465 minuten. Dat is beter maar het wordt een harde concurrentie strijd enkelen gaan afvallen.
0 0
AJAIXIXIXI
Thethani heeft volgens mij geen 1 wedstrijd voor ajax gespeeld.
0 0
chrisjuhhh
Wat zeg je nou ???
Solomon en Thethani Jong Ajax ???
Speelde vorig seizoen O19 zijn ook O19
0 0
Pheadrus
Zijn beide nu te oud voor O19
0 0
Ajax#1900
Die gaan het gewoon een jaartje proberen bij JA dan dus. Hebben nog niks laten zien maar dat is ook wel logisch als je geblesseerd bent en midden in het seizoen binnenkomt.
0 0
afcasven1995
Gaat nog veel gebeuren bij Jong Ajax denk ik, maar denk dat Overmars eerst Ajax 1 in orde wil hebben (en terecht).
0 0
JanTa
De eredivisie krijgt weer hun jaarlijkse aanvoer.
6 0
Lazell
Deze speler is precies een jaar geleden gehaald van AZ. Om onszelf hier nou voor op de borst te kloppen, gaat wat ver.
0 0
Keizer020
Tot wanneer loopt zijn contract
0 0
fc Barcelona_ke
Hij was toch breedte voor jong ajax gehaald?
0 0
geDaante
Er werd gezegd dat hij het betere talent was van de twee aankopen Bijleveld en Schouten. Bijleveld doet het uitstekend, het lijkt me dat men sowieso een kans voor Schouten zag. Dus meer een gokje dan puur voor de breedte denk ik.
3 0
Ozymandias
Maar van Bijleveld werd ook niet veel verwacht dus zegt dat niet zo veel. Het waren beide gokjes die bij AZ niet (meer) als dé grote talenten van hun lichting golden.
1 0
geDaante
Is ook zo, bij Bijleveld heeft het wel erg goed uitgepakt, heerlijk spelertje.
Die twijfel zou zijn geweest vanwege dat 'speeltuinvoetballen' waar je het over had. Maar dan denk ik, je ziet die individuele kwaliteiten toch? Vanuit dat speeltuinvoetballen en die kwaliteiten zou je toch hoopvol moeten zijn daar meer structuur in te krijgen en een pareltje te creëren.

Als je ziet hoe makkelijk Bijleveld voetbalt op de vierkante meter, en zijn passing, die strak is en waarbij je zijn been/voet vaak niet eens ziet passen, zo snel en kort raakt ie hem, dan beschikt ie over de kwaliteiten voor de kleine ruimte, dus de basis. Ben heel benieuwd naar zijn verder ontwikkeling.
1 0
Ozymandias
Als een speler op 19 jarige leeftijd na vele jaren in de jeugdopleiding van een BVO met een (zeer) goede jeugdopleiding (wat AZ zeker heeft) nog steeds zonder enig rendament en oog voor zijn ploeggenoten als speeltuinvoetballer speelt begint de klok te tikken. Bij AZ was Bijleveld voorbijgestreefd door jongens die veel meer bijdroegen aan het positiespel en combinatievoetbal van hun ploeg. Bij Ajax heeft Bijleveld zich (zeker in de tweede helft van het seizoen) opvallend goed ontwikkeld. Hij heeft geleerd dat een half diepgang moet hebben en dat hij een onderdeel van een elftal is en niet voor zichzelf speelt. Bijleveld heeft eigenlijk precies de ontwikkeling gemaakt die Johnsen nodig heeft.
2 0
Pheadrus
In zijn laatste seizoen bij AZ is Bijleveld vanaf maart al doorgeschoven naar Jong AZ (2e divisie). Ik mag daaruit opmaken dat hij bij de betere AZ talenten hoorde. Ik neem ook aan dat AZ hem liever had behouden.
0 0
Sterretje73
Gasten ik heb er ff popcorn bijgehaald hoor. Discussie soms net op het randje maar netjes gevoerd. Ga zo door ! *skronsch skronsch*
0 0
geDaante
;), ja ik ben de eeuwige zeikerd en criticaster, Ozy het tegenovergestelde, en dan krijg je de leukste discussies, mits je elkaar toch ook (enigszins) respecteert en veelal inhoudelijk blijft en onderbouwt.
0 0
Ozymandias
Hahaha, je bent sowieso mijn favoriete AS-lid om een discussie mee te hebben. Ik denk dat we het ook in grote lijnen (het voetbal waar we van houden en Ajax willen zien spelen) met elkaar eens zijn.
0 0
Ozymandias
Mooi om te zien dat Ajax sinds de A2 is opgehefd veel rigoureuzer doorselecteerd. Ik vraag me af hoe de verdediging van Jong Ajax er volgend seizoen uit komt te zien. Het zou me niet verbazen als ze met een driemans verdediging met (v.r.n.l.) Bakboord, Botman en Kemper gaan spelen. Kemper had een ongelukkig tweede helft van het afgelopen seizoen maar in de eerste helft maakte hij wel een goede indruk en ik zou hem dus zeker nog niet helemaal afschrijven. Voor Bakboord lijkt zo'n rol me beter geschikt dan een rol als back.
0 -2
geDaante
Dat moet natuurlijk ook wel, zonder een extra team waar je spelers nog even kan stallen, moet alles door en zo snel mogelijk, anders stokt het. Maar goede zaak inderdaad.

Dat kan een heerlijk Jong Ajax worden, maar dat zal wel weer afgezwakt worden door keuzes van Reiziger. Ik zie Dani de Wit wel weer spelen, of Ekkelenkamp, terwijl je de beschikking hebt over Jensen, Bijleveld, Gravenberch, Pasquali, etc. Ik voorzie weer tactiekjes en zogenaamde 'balans' boven zoveel mogelijk voetballend en creatief vermogen.
Maar we gaan het zien.
0 -2
Chesterson93
Gek dat men Ekkelenkamp hier afbrandt, nu zij Gravenberch zo goed zien spelen. En als Gravenberch minder speelt tov Ekkelenkamp en weggaat, is Ryan weer een hufter. Anyway, wil wel zien hoe dit afloopt.
0 0
Ozymandias
Natuurlijk moet het maar dat was ook onderdeel van de gedachte achter het opheffen van de A2. Minder middelmaat in de bovenbouw van de jeugdopleiding en Jong Ajax en dus meer aandacht voor de grotere talenten. Op de keuze voor De Wit na vind ik niet dat Reiziger vorig seizoen vreemde of slechte keuzes maakte.

Mazraoui had een vaste basisplaats op het middenveld tot hij naar het eerste werd doorgeschoven. Reiziger heeft ook Bijleveld al vroeg in het seizoen een vaste basisplaats gegeven (die hij toen weer even kwijtraakte toen hij in een vormdip zat) terwijl hij toen nog zonder enige rendament als een speeltuinvoetballer op de vierkante centimeter voetbalde en daarmee niets aan het positiespel toevoegde. Ook heeft hij Jensen mee laten spelen terwijl die bij de A1/o19 in die periode nauwelijks aan spelen toekwam.
0 -1
geDaante
Ja reduceer het maar weer tot zeuren, is gewoon mijn mening, en ik kijk anders naar voetbal en zaken dan jij. Ik houd van het spelletje dat Jonk en co. met de A1 speelde, en Keizer met Jong, oftewel gebaseerd op kort aanvallend combinatiespel, en een verdediging voetballend doorklieven door korte combinaties en creativiteit. Onder Heitinga en Reiziger is dat niet meer, is het meer grover positiespel, en veel meer voorzetten, hogere ballen en diepte loopacties. Een beetje een mix tussen het Cruijff/Jonk spelletje en die van de KNVB.

Vandaar dat Ekkelenkamp en Dani de Wit speelden, en dat zegt heel veel, niet alleen de keuze voor een speler op een positie, maar over tactiek.

Ik vind die type werkers en lopers als half (ook Til bij AZ) verschrikkelijk.
0 0
Ozymandias
Ekkelenkamp heeft maar één wedstrijd voor Jong Ajax gespeeld. Dat De Wit veel speelde zegt meer over het niveau van zijn concurrentie dan over de keuze's van Reiziger. Pasquali viel nadat Reiziger hem naar Jong Ajax haalde geheel door de mand in de Jupiler League en Jensen kwam namelijks aan spelen toe bij de A1/o19. Welke speler had Reiziger dan op rechtshalf moeten zetten?
0 0
geDaante
Kom op, men had die tactiek bijna clubbreed doorgevoerd. Ajax 1, met het terughalen van Siem de Jong, en het omturnen van Van de Beek naar een meer diepgaande, lopende half, Dani de Wit onder Reiziger onbetwiste basisplek, Ekkelenkamp onder Heitinga onbetwiste basisplek.

Dat was post-Bosz, waarna mannen als Spijkerman en Bergkamp(?) samen met KNVB opgeleide Reiziger en Heitinga ongetwijfeld wat KNVB/De Boer-invloeden terug wilden brengen.

Jensen en Bijleveld zouden de vaste halven moeten zijn geweest. Één hele creatieve, technische speler, met daarnaast een balvaste, goede passende en voetballende speler die meekan in het korte spel van Jensen en zo samen perfect kunnen combineren en creëren. Daarachter Eiting/Mazraoui/Matusiwa.

Mazraoui had Jensen of Bijleveld (tijdelijk) kunnen vervangen voordat hij naar Ajax 1 ging. Maar nee, Dani de Wit altijd een onbetwiste basisplek, onbetwist, hoe onzichtbaar en slecht hij ook speelde.
1 0
Ozymandias
Jensen was duidelijk nog niet klaar voor Jong Ajax en de Jupiler League. Hij verzoop al bijna bij de A1/o19 en het was dus slecht voor zijn ontwikkeling geweest als hij in de Jupiler League had moeten spelen.

Mazraoui had een vaste basisplaats tot hij naar het eerste werd doorgeschoven. Bijleveld heeft ook de meeste wedstrijden van het seizoen in de basis van Jong Ajax gestaan.
0 0
geDaante
Vraag me af of deze jongen slechter is dan Orejuela en Kristensen.
0 -3
Ozymandias
Je moet nu ook weer niet gaan overdrijven over hoe slecht Orejuela en Kristensen zijn. Ze zijn niet goed genoeg voor Ajax maar duidelijk wel beter dan Schouten.
1 0
geDaante
Dat vraag ik me nogmaals af.
0 -3
Ozymandias
Jij wel ja! Dat was geheel te voorspellen...
1 0
geDaante
Niet zo zielig doen, jij weet het ook niet. Orejuela heeft een Ajaxonwaardige balbehandeling, oftewel mist in de basis al zaken. Schouten heeft een betere balbehandeling, dat sowieso.
1 -3
Ozymandias
Natuurlijk joh! Je hebt helemaal gelijk. Ajax had op de kwaliteiten van Schouten moeten vertrouwen (ondanks dat hij pas net was gehaald en niet als groot talent gold bij AZ). Daarom heeft Schouten bij Jong Ajax ook zo veel gespeeld... Zelfs iemand als Sidoel (een centrale verdediger) kreeg op rechts de voorkeur boven Schouten.

Ik ben het helemaal met je eens dat Orejuela en Kristensen miskopen zijn maar Schouten is dat ook. Het lijkt er momenteel op dat de scouts van Ajax moeite hebben met het vinden van een goede rechtsback.
0 0
geDaante
Ik zeg dan ook niet dat Schouten het had moeten worden, maar om dan twee(!) aankopen te doen voor diezelfde positie, die beiden in mijn ogen mogelijk niet eens beter zijn dan een jeugdspelers die mag vertrekken...
Maar ook dat Mazraoui, een andere jeugdspeler, al een veel beter optie is, is natuurlijk belachelijk, echt ronduit belachelijk.

Snap ik best dat een goede rechtsback vinden lastig is, maar ga dan niet meer gewoon lukraak wat aankopen, kijk eerst of je niet gelijkwaardige of beter jeugd hebt lopen, of middenvelders/buitenspelers die mogelijk omgeturnd kunnen worden.
1 -1
altijdwelwat
Slechter word lastig , maar beter is hij ook niet.
0 0
geDaante
;), maar indien gelijkwaardig geef je natuurlijk de voorkeur aan eigen, gratis jeugd, in plaats van twee miljoenenaankopen met een veel hoger salaris.
0 -2
Ozymandias
Schouten is geen eigen jeugd en was ook niet gratis.
2 0
geDaante
Snap ik, maar kostte vrijwel niets, en was al aanwezig, geen dikke transfersom, geen dik salaris, je begrijpt m'n punt.
0 -1
Ozymandias
Nee ik begrijp jouw punt niet. Orejuela en Schouten zijn in dezelfde zomer gehaald dus je gehele punt gaat niet op.
1 0
geDaante
Schouten is niet voor miljoenen gehaald en krijgt geen non-EU salaris.
0 -2
Ozymandias
Maar hij is in dezelfde zomer gehaald als Orejuela en het is dus niet zo dat Schouten al aanwezig was.
0 0
Pheadrus
Ze zijn duidelijk de "oude lichting" van Jong Ajax aan het "opschonen" om plaats te maken voor nieuw talent.
2 0