'Doesburg gaat richten op overgang jeugd naar selectie'

BVeenstra, 02-07-2018 om 15:25, 10361 views, Voetbal International |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Voetbalscout Michel Doesburg is officieel aan de slag gegaan bij Ajax. De Amsterdamse club heeft de komst van de scout, die eerder werkte bij AZ, nog niet officieel bekendgemaakt, maar Voetbal International schrijft dat hij vorige week al mee was op trainingskamp in Duitsland.

'Met Doesburg haalde Ajax onlangs een nieuwe scout binnen', schrijft het medium. 'De voormalige verdediger kwam over van AZ en zal zich in Amsterdam gaan richten op de overgang van de jeugdopleiding naar de selectie.'

Doesburg werkte meer dan tien jaar bij AZ, waar hij de laatste jaren hoofd scouting was. In Amsterdam zal hij zich dus gaan focussen op spelers uit de jeugdopleiding en Jong Ajax die stap moeten maken naar het eerste elftal.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lazell
Gisteren was Studio Rusland echt een verademing. Die schriele gast die met behulp van statistiek iedereen even ademloos liet luisteren. Ajax moet eigenlijk ook statistiek kunnen toepassen om het spel te verbeteren. Iemand enig idee of Ajax hier iets in doet?
4 0
Babangida83
Eens, maar ook Pieter Zwart gebruikt soms gevaarlijke aannames. Je kunt niet alles simpelweg op basis van statistiek beredeneren. The devil is some in the details. Als je er een slimme gast naast zet met veel voetbalknowhow uit de praktijk, dan zou dat veel helpen.
1 0
Lazell
Ja dat sowieso. Of statistiek verplichten op de NL-se trainingscursus, waardoor het standaard in de bagage zit. Daar heb ik winnaars van morgen nooit over gehoord trouwens... Je kan het oefenen in trainingen, af en toe meenemen in wedstrijden. Praktisch testen voor iets als waar wordt aangenomen. Maar door dit soort verbanden zelf te gaan onderzoeken, creëer je een voordeelpositie ten opzichte van je concurrentie, die deze informatie gewoon niet tot hun beschikking hebben. Iets wat we te lang niet meer hebben gedaan is voorop lopen.
1 0
Ozymandias
Het is heel populair onder moderne hoofdtrainers om veel naar statistieken te kijken. Veel jonge Duitse trainers zijn er bijvoorbeeld helemaal gek op. Ten Hag is dat ook en Schreuder werkte als assistent onder Nagelsmann die dat ook is. Ik denk dat dit bij Ajax dan ook wordt gedaan.
2 0
Lazell
Idd. Die kerel had het over lage voorzetten vanuit een bepaalde hoek die het effectiefst zijn. Dit is verzamelde data, waaruit een conclusie is getrokken, de kennis hiervan toegepast in trainingen en later wedstrijden en in de praktijk gebleken dat het werkt.

Is Ajax zelf ook op zoek naar zulke conclusies om het voetbal te verbeteren.
0 0
falonso
Dus wat is nou precies zijn taak? Geen scout als ik het goed begrijp, maar vind het een beetje onduidelijk nu.
2 0
Ozymandias
Hij krijgt een deel van de taken die Bergkamp had. Hij zal ervoor zorgen dat de grote talenten de extra begeleiding krijgen die ze nodig hebben om de stap naar het eerste te maken en dat wanneer ze die stap hebben gemaakt ze worden ondersteund met hun aanpassingsprocess aan het leven als volwaardige profvoetballer.

Ik denk dat de gedachte achter zijn aanstelling is dat hij als vormalige scout goed kan zien op welke punten nog een ontwikkeling moet doormaken. Hij is dan verantwoordelijk ervoor te zorgen dat de trainers en performance coaches dan met die punten extra aan de slag gaan. Ajax lijkt bij het aantrekken van stafleden nu echt naar kwaliteit (Haesaert, Veldmate en nu Doesburg) te kijken.
1 -1
Lazell
Snap het ook niet. Om de overgang te optimaliseren, moet de Ajax coach toch gewoon regelmatig bij Jong Ajax kijken en met de jeugdtrainers praten???

Vraag me ook af waarom hier een speciale functie voor moet zijn. Vroeg ik me bij Bergkamp ook al af. Mss iemand die de jeugd nauwlettend in de gaten houdt, de ontwikkeling monitort en aanbevelingen doet bij de hoofdtrainer?

Mja, wtf deed Bergkamp dan als hij niet communiceert.
3 -1
Ozymandias
Jij denkt dat om de overgang van talenten te optimaliseren de hoofdtainer van Ajax alleen regelmatig bij Jong Ajax moet gaan kijken en met de jeugdtrainers moet praten? Er komt natuurlijk veel meer bij kijken dan dat. Voornamelijk qua begeleiding van het individuele talent om extra aan de punten te werken waar hij nog op te kort komt voor de overstap naar het eerste. Daarbij moeten zulke jongens worden geleerd hoe ze als profsporter moeten leven. Ook wanneer ze de stap naar het eerste hebben gemaakt moeten ze (zowel qua technische ontwikkeling als mentaal) worden begeleid.
1 0
Lazell
Dus eigenlijk gewoon een talentbegeleider voor de spelers van 18 ? Klinkt niet gek.
0 0
Ozymandias
Het is inderdaad een soort talentenbegeleider voor de grotere talenten van het eerste, Jong Ajax en de bovenbouw van de jeugdopleiding. Het past perfect in de individuele begeleiding van Ajax.
0 0
mgtow
Genieten van z'n loonstrookjes
0 0
talent020
lijkt wel een beetje de rol van Bergkamp dit? de overgang van de Toekomst naar de Arena bewaken en in de gaten houden
2 0
JordyAjacied
Iemand vroeg er net nog naar of hij nou binnen was. Nou hier je antwoord dus, toevallig.
3 0
ajaxcied4life
Hahaha, dat was ik. Et voila hahaha....
2 0