'Knap dat Ajax hen heeft weten vast te leggen'

BVeenstra, 20-06-2018 om 07:25, 17546 views, ELF Voetbal Magazine |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Voormalig Ajax-jeugdspeler Daishawn Redan is blij dat Ajax er in is geslaagd talenten Ryan Gravenberch en Brian Brobbey vast te leggen. Zelf verliet de spits de jeugdopleiding van Ajax al op vroege leeftijd voor die van Chelsea, maar nu ziet hij twee talenten - die ook in de belangstelling stonden van buitenlandse topclubs - wel tekenen in Amsterdam.

'Knap dat de club daarin geslaagd is. Misschien hebben ze wel van mijn situatie geleerd', aldus Redan, die spijt heeft van de manier waarop hij Ajax heeft verlaten, zo vertelt hij aan ELF Voetbal Magazine. 'Ik wilde geen contract tekenen bij Ajax. Mijn keuze was al gemaakt. Ik wilde naar Chelsea. Toen werd het mij allemaal een beetje te veel. Trainers, begeleiders; iedereen kwam naar mij toe om te vragen wanneer ik nou bij Ajax ging tekenen. Ik voelde druk vanuit de club.'

Het was voor Redan een reden om niet meer op te komen dagen bij Ajax. En daar baalt hij nu van. 'Dat is een fout geweest. Dat heeft me vorig jaar het EK met Onder 17 gekost, want ik heb vier maanden niet getraind of gespeeld', aldus Redan, die inmiddels begrip heeft voor het standpunt van Ajax. 'Eerlijk gezegd kan ik de houding van Ajax achteraf wel begrijpen. Ze vonden mij een groot talent en waren bang mij te verliezen.'

Zie hier de nieuwe trainingscollectie van Ajax voor het nieuwe seizoen!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald
1 0
Bocarra
Het probleem van dit soort spelers is hun mentaliteit. Zullen om deze redenen ook nooit de echte top bereiken. In buitenlandse jeugdopleidingen maar ook die van AZ is hier veel meer aandacht voor. Jeugdspelers moeten zich veel meer met Ajax verbonden voelen en ten koste van alles de JC arena willen halen.
1 0
Maik
Ik weet niet hoe oud hij was, maar op mijn 16e was ik ook altijd dwars hoor. Is toch ook wel aardig terecht gekomen. Domme keuzes lijken me geen slechte mentaliteit maar gezond pubergedrag.
1 -1
xstaniox
Is Redan eigenlijk een beetje een groot talent binnen Chelsea? Of gewoon zoals alle anderen?
0 0
wolterx
Ja, staat er goed op. Met 16 bij de u23/tweede team aangesloten en 2e half jaar ook eerste keuze voor de u19 als u17 speler.
0 0
Adios
is hij niet definitief naar PSV?
0 -1
Lazell
Dat was Malen. Minnetje was een misklik trouwens.
0 0
Sterretje73
Dit heb ik al 4x in andere vormen gelezen. Oh w8 ! Het nieuws was zeker op AS ?
0 0
RedFeather
Doe niet zo zuur. Er gebeurt nu eenmaal weinig, dan is zo'n bericht (met een klein beetje nieuwswaarde) prima om te lezen.
2 0
Sterretje73
Je hebt gelijk...was idd sjachie. Excuus...
0 0
arigold
In Eindhoven hebben ze vast nog wel plek Redan, die zijn gek op buitenlandse mislukkelingen uit Amsterdam
4 0
MankeNelis
Die gastjes en vooral de ouders denken dat als het leuk loopt in de jeugd, dat het bij die grote geld clubs ook zomaar lukt. Ik weet er ff geeneen die het gelukt is om daar door te breken.
0 0
Ruff Rhythim
Er is er ook geen een
0 0
martin1234
Vaak geeft dat wel direct financiële zekerheid voor die ouders. Stel je voor je krijgt een rot blessure en je breekt helemaal niet door, dan hebt je van een Chelsea toch een miljoen op de bank. Ik vrees dat dat de gedachtegang is bij veel ouders.
1 0
MennoJerry
En geef ze is ongelijk. Risico analyze. Ik snap het wel. Beter nu zekerheid dan straks spijt omdat..
en dan valt er ook wel weer wat te zeggen van die andere topic van van Seumeren van Utrecht, want daar gebeurd natuurlijk hetzelfde maar dan op jongere schaal. Talenten die verkassen naar grotere clubs. Misschien moeten dat soort dingen toch aan banden worden gelegd met een goed systeem om (financieel) kleinere clubs (dus ook Ajax ten opzichte van europese topclubs) te helpen hun parels te behouden).
2 0
MennoJerry
Bijvoorbeeld door een regel in te stellen dat een speler onder de 18 er bij een transfer de eerste twee jaar niet financieel op vooruit mag gaan tenzij het eerste jaar minimaal 5 of 8 wedstrijden in het eerste gespeeld te hebben. Dan gaat zo’n club wel oppassen wie die haalt, dan moet iemand wel echt op korte termijn basis waardig zijn wil je een talent ergens op gaan halen. Dan ga je dus geen talentje halen om hem vervolgens te verhuren of in je jeugdopleiding te proppen. En voor de speler is het in elk geval financieel op korte termijn niet interessant om te verkassen.
1 0
Mikee
Toch een beetje spijt?
1 0
martin1234
Dan gaat hij toch lekker terug naar Amsterdam?
0 0
Ferd
Spijt van het niet trainen en wegblijven, geen spijt van het tekenen bij Chelsea
2 0
martin1234
Dan hebben we er verder niet veel aan, hè.
0 0
Ajacied33
Beetje boel zoals hij zelf al aangeeft
1 0