[Update II] Basisplaats tegen Frankrijk lonkt voor Schöne

JesseTH, 22-06-2018 om 18:25, 23929 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lasse Schöne was zaterdagavond al voor rust invaller bij Denemarken. Dit had alles te maken met het geblesseerd uitvallen van zijn concurrent William Kvist. Kvist lijkt nu een rib gebroken te hebben en zal dit WK daarom hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie kunnen komen. Schöne lijkt zijn logische vervanger.

Bondscoach Age Hareide wilde de blessure van Kvist nog niet officieel bevestigen, maar na afloop van het gewonnen groepsduel tegen Peru nam de oefenmeester al wel een voorschot op de diagnose: 'Er moet nog bevestiging komen, maar het lijkt op een gebroken rib.'

Mocht Kvist inderdaad een rib hebben gebroken, dan komt hij dit WK niet meer in actie. Schöne, die binnen de Deense selectie wordt gezien als de ideale twaalfde man, lijkt zijn logische vervanger en kan zich in dat geval gaan opmaken voor een basisplaats in de resterende WK-duels. Zaterdag speelde de middenvelder van Ajax al ruim een uur mee tegen Peru.

Update - 16.25 uur (17 juni 2018)
Åge Hareide, de bondscoach van Denemarken, heeft bevestigd dat William Kvist zijn rib heeft gebroken. Het WK zit erop voor de middenvelder, waardoor de speelkansen voor Lasse Schöne toenemen. De Ajacied verving Kvist al in het eerste groepsduel met Peru (1-0 winst). 

Update II - 18.25 uur (22 juni 2018)
Het eerdere bericht dat het WK er voor William Kvist op zou zitten na een gebroken rib blijkt voorbarig, zo blijkt uit citaten van Åge Hareide bij BT. De middenvelder is herstellende en zijn aansluiting bij de Deense nationale ploeg komt eraan, maar de wedstrijd tegen Frankrijk komt voor hem nog te vroeg. Op die manier lonkt er voor Ajacied Lasse Schöne een nieuwe basisplaats wanneer de Denen op dinsdag aantreden tegen de Fransen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oliveira
Jammer voor Kvist maar wel leuk voor Schone dat hij misschien vaker in actie zal komen voor Denemarken deze zomer.
0 0
Daneman
Ben zelf geen fan van Lasse bij ajax. Goal tegen Feyenoord was natuurlijk wel klasse. Maar de wedstrijd tegen psv was tekenend. Het middenveld was verdedigend kwetsbaar. Frenkie en Donny missen meerdere jaren ervaring voor CVM positie. Ziyech aanvallend goed en verdedigend kwetsbaar. Dan houd je Lasse over. Die mist uitstraling, mannelijkheid. Bij sommige tegenstanders kan het voetballend opgelost worden. Bij sommige tegenstanders heb je mannelijkheid nodig, Zeker op CVM positie. En verdedigende kwaliteiten. Lasse tegen psv liep er verdedigend technisch verloren bij.
4 -7
Gerard36
met alleen jonge jongens als de ligt, v.d beek, Franky en neres ( hoeveel talent ze ook hebben) word je geen kampioen deze jongens hebben spelers om zich heen nodig met routine en ervaring.daarom is lasse en ook labyad dit seizoen belangrijker dan menigeen denkt.
6 -6
Bky
Routine wordt overschat. We stonden in de EL finale met louter spelers onder de 24.
3 0
mickey2602
En Huntelaar!
0 0
Patajax
zal niet voor niks zijn negatievelingen.
1 -1
Ozymandias
Het lijkt erop dat Schöne altijd een ondergewaardeerde speler zal blijven. Elke keer dat hij uit de basis wordt gehaald bij Ajax komen de trainers uiteindelijk toch weer bij hem uit. Hij is een positioneel zeer intelligente speler en daardoor voegt hij iets toe aan het spel wat moeilijk waar te nemen is.

Van mij mag er een goede middenvelder bijkomen maar dat moet dan wel iemand zijn met relatief veel ervaring als '6' en niet iemand als Jensen die bijna al zijn wedstrijden als centrale middenvelder heeft gespeeld. Anders zie ik liever dat Schöne de periode tot Eiting goed genoeg is overbrugt.
3 -2
FlyingDutchMan
Toch zie ik die Mensen graag komen, anders kan Donny ook op 6
0 0
Ozymandias
Dan kom je toch weer met een speler op '6' te spelen die eigenlijk (veel) beter is als half. Als Ajax een middenvelder koopt moet dat een echte '6' zijn.
0 0
FlyingDutchMan
Mjaa denk dat er ook betere talenten/spelers zijn op die plek als half, dan een Donny.
0 0
Ozymandias
Wat wil je daar mee zeggen? Vd Beek is een redelijke speler voor Ajax met het potentieel een geweldige speler voor Ajax te worden. Met dit soort jongens uit eigen jeugd mogen we erg blij zijn. Vd Beek is beter dan Jensen en heeft al aangetoond goed bij het Ajax spelletje te passen.
0 0
FlyingDutchMan
Klopt, ben ik ook. Als Jensen beter is als half, zou je hem kunnen halen en Donny op 6 kunnen zetten. Zoniet, moet je Jensen inderdaad niet halen en Donny laten staan. Die kan beide posities prima uitvoeren.
0 0
Ajax27
Omdat ze bij AS geen ervaring kunnen waarderen. De 10-16 jarige jongetjes hier denken dat je met 11 Kluivertjes die de ene wedstrijd een 9 scoort, dan een paar keer een 4, dan een 7 dan weer een paar 5en en dan weer een 9, kampioen kunt worden. Dat is gewoon niet zo, maar dat zie je pas als je wat ouder wordt. Ik ben nu 32, zag dat ook niet op mb 16e, dat zag ik pas bij de senioren hoe ontiegelijk veel rust iemand van 28-36 aan de bal had, overzicht bewaarde, nooit een onvoldoende scoorde, misschien nooit meer een 8 of 9 scoorde, maar wel altijd een 6,5 tot 7,5. Je werd als jonkie eromheen gewoon rustig van dat soort spelers. Daardoor ging je zelf ook beter voetballen. En als zo iemand wat naar je schreeuwde dan luisterde je, in tegenstelling tot een leeftijdsgenoot die op me zat te schreeuwen. En ja, een trainer ziet dat ook op de trainingen, al zou hij zo graag die 3 toptalenten van 18-20 jaar op het middenveld zetten, het kan gewoon niet.
3 0
apeldoorner
juist
1 0
JanTa
Als Dolberg nu op 50% van zijn kunnen zit dan is hij nu al van grotere waarde dan Jorgensen. Wat was die gozer slecht.
2 0
FlyingDutchMan
Lasse klasse!
1 0
Dexy
Vond hem niet goed invallen vandaag. Veel passes die niet aankwamen bij ploeggenoten, vrij anoniem aan de bal en stond ook een paar keer lucht te dekken t.o.v. de Peruanen.

Hopelijk speelt hij volgende wedstrijd beter. Dat hij (vooral aan de bal) kwaliteiten heeft staat buiten kijf, maar vandaag kwamen die niet echt naar boven doordat het allemaal net een tempootje te hoog was voor Lasse.
1 -1
sjaakahz94
Viel in de oefenpot tegen Mexico ook al zeer verdienstelijk in, net als Dolberg. Schone speelde alles strak naar voren en Dolberg bewoog constant en kaatste de ballen goed rond. Onze Kasper is veel en veel beter dan Jorgensen.
2 0
JordyAjacied
Mooi voor hem!
1 0