Nieuwe regels beloften in Jupiler League

NielsE, 07-06-2018 om 21:32, 34869 views, VI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Beloftenploegen mogen vanaf volgend seizoen met spelers van slechts 23 jaar en jonger meedoen aan de Jupiler League, meldt de KNVB op haar eigen website. Tijdens de bondsvergadering van de KNVB werden de clubs het eens over de eerdergenoemde regeling. Naast de leeftijdsgrens komen er vanaf volgend seizoen meer aanpassingen. 

Zo worden de regels voor 21 -en 22 jarigen ook aangescherpt. Als een speler van die leeftijd zeven of meer wedstrijden in het eerste elftal heeft gespeeld, dan mag hij ook niet meer uitkomen voor de beloftenploeg in de Jupiler Leauge. Voor spelers van twintig jaar en jonger (en ook voor keepers) geldt de ruimere grens van achttien optredens in de Eredivisie. Tevens is het niet meer toegestaan om in een weekend eerst deel uit te maken van de eerste selectie en vervolgens in dezelfde speelronde nog te spelen in de tweede ploeg. 

De nieuwe regels gelden vooralsnog niet voor de gesloten beloftencompetitie, en dus alleen voor tweede elftallen die in de Jupiler League uitkomen. Na afloop van het afgelopen seizoen, waarin Jong Ajax kampioen werd in de Jupiler League, was er veel kritiek op de manier waarop de beloftenelftallen samengesteld werden. Sommige criticasters spraken zelfs over een oneerlijke competitie. Zodoende zijn de regels voor de eerdergenoemde elftallen nu aangepast. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Hmm raar trouwens dat dit kan, waarom kan er wel een regel worden opgesteld dat men 23 of jonger moet zijn, maar er kan geen regel komen dat het aantal buitenlanders maximaal 3 mag zijn.
2 0
geendagsvlieg
Waarom er geen 25 jarigen in een O-19 team meedoen is mij ook onduidelijk..
0 -2
Babayaka
Het is geen onder de zoveel competitie, en jong ajax is gewoon een senioren elftal. en de 2de divisie is zeker een senioren competitie, dus de regel van de KNVB slaat nergens op, en jou reactie ook niet.
En vergeleken bij een 30 jarige en ouder is 25 nog steeds een broekie.
0 0
Stibba020
Jong Ajax is kampioen geworden en gelijk moet alles aangepast worden.. KNVB kiest altijd de kant van de kleintjes, terwijl Ajax en PSV de kar moet trekken. Zo vind je nooit meer de aansluiting met de top..
1 0
geendagsvlieg
De KNVB heeft geen stem in deze.
0 -1
Kees999
Dat kampioenschap van jong Ajax (over 20 jaar in andere tijden) doet bij de andere clubs nog steeds pijn. Alle aandacht ging maar Fortuna en NEC terwijl jong Ajax gewoon de schaal pakte ondanks een blunder van de KNVB zelf. Deze nieuwe regels zijn vrij nutteloos als je het vergelijkt met welke spelers jong Ajax heeft gespeeld afgelopen seizoen. Laten alle clubs gezamenlijk zo eensgezind worden met een verbod op kunstgras. Dat zou een hoop competitie vervalsing oplossen.
5 0
jackwolf
Amen
0 0
Bky
Over 2 seizoenen beginnen de jong teams automatisch met 10 punten in mindering als deze onzin zo doorgaat.

Gaat nog wat worden als Jong Ajax zover is om met Unuvar en Gravenberch te gaan spelen. De pure verkrachting van de afgelopen 2 jaar (en zeker vorig jaar met Nouri, Frenkie en Donny) zijn al die JL clubjes nog niet te boven volgens mij. Je ziet ze al vrezen met dergelijke zinloze regeltjes.
3 0
jackwolf
Dan krijg je de regel dat er ook geen uitzonderlijke talenten van onder de 18 mogen worden opgesteld.
1 0
Stuyvesant
En wat dacht je van spelers die meer dan € 500.000 hebben gekost.....
0 0
Oliveira
Ze hebben liever amateurclubs die niet aan de normen en eisen kunnen voldoen dan accepteren dat de JL een niveau impuls nodig heeft. De belofte teams bieden hierin een uitstekende oplossing maar die jankende mensen met korte termijn visie bederven een goed concept. Jammer dat de manier van denken erop is gebaseerd dat er geen verliezers mogen zijn en alleen winnaars, wat resulteert dat iedereen vindt dat ze recht hebben op invloed om een kans te maken. Een kans moet je creëren en niet opeisen. Dit is een denkfout dat ik heel veel terug zie in Nederland en zeker in competitieve vakken/sporten. Het niveau daarin tegen is echt dramatisch.
2 0
CR14FF
Zou mooi zijn als de Jong teams de stekker uit de Jupiler League dreigen te trekken gewoon om even te laten zien wie er nou de baas is. Dan bijna geen TV inkomsten meer, nog minder kaartverkoop en sponsors, laat ze maar lekker instorten die verloederde clubjes zoals NEC die niet eens van een groepje bij elkaar geraapte jeugdspelers kunnen winnen ;)
2 0
afcas
precies, want laten we wel wezen zonder die jong teams had een fortuna sittard bijvoorbeeld niet meer bestaan of hadden ze na failliesement een doorstart bij de amateurs moeten maken... nou heeft fortuna nooit heel erg gezeurd hierover, maar voor minimaal 50% van de toenmalige jl clubs gold dit geld probleem ook. en wie weet wat er met de rest was gebeurd als die andere clubs failliet waren gegaan en er nog minder inkomsten zouden worden gegenereerd...
2 0
Dubbelvla
dit is toch niet handig voor Ajax (en talenten ontwikkeling)? In de kern wil je toch dat al je spelers een beetje minuten maken.. dus stel een speler van 21 doet het goed, krijgt rond de 25e speelronde zn 7e invalburt in het eerste.. waar moet hij dan de rest van het seizoen spelen?

---> dit zorgt er toch voor dat Ajax minder snel talenten in het eerste laat spelen, omdat ze ze anders nergens meer op mogen stellen? of zie ik dat verkeerd?
2 0
geendagsvlieg
Als je kijkt bij de bron, dan lees je dat het gaat over 7x basis en/of 45 minuten.
0 0
Oliveira
De KNVB heeft duidelijk de prioriteit om de Nederlandse voetbal met het jaar slechter te maken. De Eredivisie is in de laatste 10 jaar echt drastisch slechter geworden.
3 0
Oliveira
Grappig dat ze volop bezig zijn met zinloze regels verzinnen dan met relevante dingen verzinnen om de Eredivisie beter te maken en het niveau omhoog te brengen. En daarnaast ook een manier verzinnen dat Scheidsrechters beter gaan fluiten, een beter administratie systeem verzinnen zodat ze zeker zijn van hun zaak en miskleunen tegengaan. Maar nee! ze lopen te zeiken over het feit dat de belofte teams een bedreiging zijn....... Prioriteiten is niet bepaald een ding in het Nederlandse voetbal en de KNVB.
1 0
MankeNelis
Ik heb een vermoeden, met nadruk vermoeden, dat Art Langeler hierachter zit.
0 0
Panama
Je kan als knvb ook inzien dat de “net niet” jeugdspelers van jong Ajax (en psv) ervoor zorgen dat de subtop van de eredivisie hier ook beter van word.
De meeste zijn dan wel niet geschikt voor Ajax 1, maar doordat ze kunnen bewijzen de jupiler league makkelijk aan te kunnen en wel een goede opleiding gehad hebben, zijn ze een interessante optie voor een hoop eredivisie ploegen

Laat al die JL ploegen eerst beginnen met echt gras, goede financiele huishouding en een vol stadion, dan praten we verder.
0 0
KlasseLasse
wat een jankerds! als je als 28 jarige van een andere ploeg voorbij word gespeeld door een knulletje van 17 dan moet je je schamen haha
1 0
Ajaxvooraltijd
Ach ja die ene historische prijs kunnen ze ons toch niet meer afpakken dat stelletje kakkerlakken en lampen bij de KNVB! De eerste ooit en tevens momenteel ook de enige.
1 0
Vincenzo3
Mogen Jong-elftallen nog wel doelpunten maken of mag dat ook niet meer?
7 0
bremovic
en spitsen en middenvelders mogen ook niet meer scoren
0 0
bremovic
alleen nog maar met hun verkeerde been
1 0
MankeNelis
Bij jong psv maken ze er beleid van dat de keeper af en toe de verkeerde op duikt.
1 0
Michelinho
Is toch idioot dat zulke wijzigingen per direct ingevoerd gaan worden? Ga je als club met je meerjarige planning voor jeugdspelers. Maar let op: Hier is de kous niet mee af. Ze zullen net zo lang blijven zeuren en zeiken tot er geen Jong-elftallen meer mee mogen doen. (je geeft ze één vinger, etc.)
Stel je voor dat ze zichzelf achter de oren gingen krabben over hun eigen niveau, bah.
2 0
Bensco
Vette onzin dit en pure afgunst naar Jong Ajax toe. Maar in tussentijd wuift men wel 2 maatregelen weg om de eredivisie op niveau te krijgen.
1 0
Babayaka
Nieuwe regels, ze moeten nu met 8spelers spelen, zodat de weerbaarheid omhoog gaat en ze nooit kampioen worden???
Zoiets denk
0 0
mvdk
Dat werd een aantal artikelen terug inderdaad ook aangegeven.
1 -1
Ozymandias
Er staat wel meer informatie in dit artikel dan in het andere artikel.
0 0