VI: Ajax ziet Jullien als alternatief voor Magallán

NielsE, 07-06-2018 om 01:46, 18325 views, VI |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax hoopt zich tijdens deze transferwindow nog steeds te versterken met Lisandro Magallán, echter zorgt de club van de Argentijnse mandekker voor problemen. Boca Juniors heeft aangegeven de routinier pas te willen laten gaan als er een vervanger voor Magallán aangetrokken is. Zodoende kan de transfer nog wel eens een tijdje op zich laten wachten.

Mocht Ajax er helemaal niet uitkomen met Boca Juniors, dan zal het mogelijk overschakelen op Christopher Jullien volgens Voetbal International. Het doorgaans betrouwbare medium meldt dat Ajax als sinds het najaar van 2017 Magallán probeert binnen te halen, maar hier tot nog toe niet in is geslaagd. In Jullien zien de Amsterdammers ook een betrouwbare mid-twintiger, net zoals zijn Argentijnse collega. 

Jullien komt op dit moment uit voor het Franse Toulouse in de Ligue 1. De centrale verdediger kwam afgelopen seizoen tot maar liefst 36 officiële duels en is met zijn 25 jaar ervaren te noemen. De Fransman kwam nog nooit uit voor het nationale team van Frankrijk, maar speelde in het verleden wel een tweetal wedstrijden met Frankrijk Onder-20. Jullien kwam in zijn carriére verder uit voor AJ Auxerre, SC Freiburg, en Dijon. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
Julien Escudé?
0 0
Turbo
Neem Issa Diop en Lafont ook gelijk mee als we toch in Toulouse zijn.

En wat is er met dat gegeil op mid twintigers? We laten daadwerkelijk talent links liggen op de transfermarkt om grijze muizen te halen op basis van leeftijd? Koop gewoon toptalenten tot max een bedrag van zo'n 15 miljoen ipv een leger aan middelmaat. Toulouse barst van het talent en wij komen langs en scouten een gozer van 25..
3 -8
Ozymandias
Want die twee zouden ook echt haalbaar zijn voor Ajax... Daarbij, waarom zou Ajax uberhaubt een keeper kopen zolang Onana nog onder contract staat?
0 -2
Turbo
Omdat Onana een vertrekwens heeft. Lijkt me dan redelijk relevant dat we een nieuwe keeper op het oog hebben. De vraagprijs van Toulouse ligt naar verluid rond de 15 miljoen.

En Diop heeft aangegeven best bij Toulouse te willen blijven aangezien speeltijd het belangrijkste voor hem is. Dus dat is in het voordeel van Ajax.

Jonge spelers zijn bijna altijd haalbaar voor Ajax.
2 -1
Ozymandias
Dus omdat Onana een vertrektwens heeft moet Ajax een nieuwe keeper kopen? Waarom niet gewoon Onana nog een seizoen aan zijn contract houden? Dat Lafont 'maar' zo'n vijftien miljoen euro zou kosten betekent nog niet dat hij haalbaar is voor Ajax. Qua salaris en sportieve uitdaging kan heeft hij veel betere opties. Diop zal Ajax ook heus niet als een optie zien aangezien er genoeg rijkere clubs achter hem aan zitten waar hij ook een vaste basisplaats zou hebben. Ik zie echt niet in waarom deze spelers naar Ajax zouden komen.
1 -2
Turbo
Eh, ja. Zo werkt t meestal. Als een bepalende speler weg gaat of dreigt te vertrekken probeer je die te vervangen. Lafont zal op zn 19e bij een hoop clubs niet als basisspeler worden gezien vanwege zn leeftijd. Daar zit een kans voor Ajax. "Aan zn contract houden" is een beetje lastig, dat hebben we de wel wel ervaren de laatste jaren denk ik.

Of Diop haalbaar is weet ik niet. Maar dat Ajax bij een club die bulkt van het talent zn oog laat vallen op één van de aanvullende krachten die halverwege de 20 is vind ik een beetje jammer.

Transfersommen zijn denk ik haalbaar voor Ajax. Toulouse betaald geen hogere salarissen dan Ajax. En beide spelers zijn piepjong en willen speeltijd. Je kan moeilijk zeggen dat er geen enkel argument is waarom Ajax een kans zou kunnen maken. En wat zijn al die betere opties voor bv Lafont dan?

Je reageert alsof ik voorstel Cristiano Ronaldo los te weken bij Real Madrid btw, het zijn 2 voorbeelden uit een quasi serieuze opmerking.
3 0
geendagsvlieg
Voor een keeper is 15 miljoen wel een Ronaldo-achtige transfersom.
0 -1
Ozymandias
Maar Onana gaat nog helemaal niet weg en dreigt nog niet te vertrekken. Het zou kunnen dat hij vertrekt maar op dit moment is er geen enkele reden om daarvan uit te gaan. Kritiek hebben dat Ajax geen interesse in hem toont terwijl Onana nog gewoon onder contract staat is absurd.

Hier in Engeland gaat al maanden het gerucht dat Arsenal hem heel graag wilt hebben maar dat Crystal Palace momenteel de grote kanshebber is om hem aan te trekken. Bij Palace heeft hij een zekere basisplaats en speelt hij in de Premier League tegen clubs als United, City, Arsenal, Tottenham, Chelsea en Liverpool. Tel daarbij op dat hij waarschijnlijk twee keer zoveel kan gaan verdienen als bij Ajax en de kans dat hij voor een transfer naar de Eredivisie zou kiezen lijkt mij nihil.
2 -2
Pierre Heno
Hij heeft anders wel kristalhelder aangegeven weg te willen.
1 0
Sampaoli
Diop en Lafont lijken mij onhaalbaar voor ons, maar zoniet dan zouden we er bovenop moeten zitten.
0 -1
chrisjuhhh
Geloof jij dan nog steeds dat Ajax hier mee bezig is ??
0 -1
Turbo
Het is een feit dat ze ermee bezig zijn. Magallan is ook een mid twintiger. Overmars en Ten Hag hebben uitgesproken spelers uit die categorie te willen hebben. Het is imo best pijnlijk dat scouts bij Toulouse gaan kijken waar echt een stuk of 4 hele leuke jonge spelers lopen en dan terugkomen met een gozer van 25.
2 -2
MosesD
Sowieso moet Ajax imo veel meer scouten in Frankrijk.
1 -2
Wereld
denk dat een evt toekomstig duo Jullien-Schuurs meer complementair is dan Magallan-Schuurs.

net als Viergever-Sanchez beter werkte dan Sanchez-De Ligt
1 0
Joseph
Viergever-Sanchez werkte vooral als Viergever op linksback stond met de Ligt centraal naast Sanchez. Dat gaf Sanchez namelijk de mogelijkheid om op zijn eigen spel te focussen ipv de verdedigende fouten van Viergever.
0 -1
MosesD
Op filmpjes (zeggen overigens niet alles) is hij voetballend een stuk beter en completer dan Magallan. Wat heeft de scouting overtuigd, vraag je je af......Maar wat mij betreft haal je deze speler sowieso, want ik zie de Ligt wel vertrekken.
1 0
GvanderK
Hij lijkt trouwens best wat op Vd Wiel maar dan langer
1 -1
behangdelul
Gijp komt klaar als deze beer komt
0 -1
AFCZlatan
Hoezo?
0 -1
behangdelul
Een verdediger van 1.97!
Plus ze hebben al een paar keer geroepen:”dat soort spelers haal je zo uit de 2e divisie in Frankrijk etc
0 -1
RedFeather
Vanaf moment 1 is er veel kritiek op Magallan van alle kanten.
Daar zijn ze blij dat hij weggaat.
Als hij daadwerkelijk tekort komt, dan heb je als Ajax echt een scoutingsprobleem.
3 -8
ajaxcied4life
Ajax heeft geen scoutingsprobleem meer, bij lange na niet. Het zou uitermate pijnlijk zijn als Magallan niet zou renderen, maar niets wijst erop dat dit het geval zal zijn.

De miskopen bij Feyenoord zijn ook niet mis met namen als Bilal, st. Juste, Diks en Larsson.

Of PSV met Luckassen die niet meer brengt dan Hendrickx (dus dat moet wel zeer beperkt zijn) leggen ze ook even miljoenen voor neer.

Of Real Madrid waar Kovacevic en Bale vaker op de bank zitten dan hen lief is.

Je ontkomt gewoon niet aan miskopen. Het punt is dat indien Magallan niet rendeert het hele laffe NL-Journaille zich enkel focust op Ajax terwijl bij andere clubs evenzeer met miljoenen worden gesmeten gespendeerd aan spelers die niet voldoen. Ik vind dat altijd een beetje hypocriet.
9 -2
DarkChild
das inherent aan het zijn van de grootste. Ajax wentelt zich met verve in de calimero rol "ze doen allemaal zo kritisch boehoehoe"

het is wat
0 0
Ajax27
Eindelijk een reactie met wat inhoudt. Je ontkomt idd nooit aan miskopen. Je moet af en toe geluk hebben. De speler moet bepaalde kwaliteiten hebben, maar ook binnen het team goed passen, taal niet als een barriere zien, zich snel aan kunnen passen aan een nieuwe stad, nieuw land, de supporters achter zich krijgen en dan nog met alle media aandacht om kunnen gaan. Dat en nog veel meer factoren die ervoor zorgen dat een voetballer wel/niet slaagt. Waarom pikken wij een Sanchez op met 19 jaar en wordt ie voor 40 miljoen verkocht na een jaar? Waarom kopen wij Milik die matig speelt in Duitsland, hier in NL weer opbloeit en verkopen we 'm aan Napoli voor 32 miljoen? Hoe komt het dat Suarez nu bij Barcelona prima speelt en bij Liverpool geweldig speelde, maar wel bij Groningen en daarna nog 3 jaar bij Ajax speelt? Hoe kan het dat wij een absoluut toptalent als Eriksen met 16 jaar weten te strikken, dat ie bij Chelsea en Barca te licht wordt bevonden, dat ie deze zomer waarschijnlijk een topcontract bij een topclub uit Europa gaat tekenen? Zit de rest dan te slapen? Hoe kan het dat Felipe Luis bij Ajax niet slaagt, daarna in Spanje alles speelt bij Deportivo en Atletico, daarna na het winnen van het landskampioenschap en de EL met een bak ervaring het toch niet haalt bij Chelsea, om vervolgens weer terug te keren naar Atletico. Hoe kan dat? Er zijn honderden voorbeelden te noemen van spelers waar andere clubs het niet in zagen zitten, maar welke vervolgens supergroot werden bij een andere club. Daarnaast zijn er duizenden voorbeelden te noemen van spelers die groot werden gebracht, maar bezweken onder 1 van bovengenoemde redenen en nooit de belofte waar konden maken.

Geluk moet je dus als club hebben, geluk dat een speler alle factoren van het moderne voetbal incl. alle randzaken goed beheerst, goed kan managen en goed met alles om kan gaan in z'n koppie.
7 0
Pierre Heno
Wel een erg abstract verhaal hoor. Met 'geluk' als kernfactor. Bij Real Madrid laten ze het anders niet afhangen van die geluksfactor want die factor kopen ze af met hun (geleende) miljoenen.
0 0
MosesD
Ben het met je eens hoor, maar soms haalt men een speler waarvan je bij voorbaat weet dat dat niet veel soeps is. Nu bijvoorbeeld Bandé voor ruim 8 mio. Die ontbeert alle voetbalintelligentie. Zoiets zie je meteen. En lastig, het is ook niet echt aan te leren. Bovendien is het al helemaal geen buitenspeler. Daar hoef je echt geen helderziende voor te zijn. Magallan lijkt me een prima verdediger. Een verdediger moet in eerste instantie kunnen verdedigend, maar opbouwend is deze jongen wel erg matig. Ook daar hoef je geen 20 wedstrijden van hem te zien. Natuurlijk of een speler slaagt hangt van veel factoren af, maar een speler moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Kijk 5 minuten naar Magallan en 5 minuten naar deze Jullien, dat zie je dat de laatste completer is. Daarmee zeg ik niet dat Jullien gegarandeerd een schot in de roos zou zijn, maar hij voldoet aan meer voorwaarden dan Magallan. Daar hoef je nogmaals, geen helderziende voor te zijn.
4 0
AFCAsphere
Ik denk dat als een speler leergierig is, je hem echt wel kan leren om voetbal beter te begrijpen. Vooruit denken, situaties herkennen en inschatten. Als je dat als voetballer niet kan, dan hoor je gewoon niet bij een topclub thuis. Daarom verwacht ik wel dat Bandé bijgeschoold kan worden door onze technische staf.
0 0
Ajax27
Hoeveel volledige wedstrijden van Bande en Magallan heb je gezien? En welke wedstrijden dan, tegen welk type tegenstanders? Als ik van Ziyech de mindere wedstrijden eruit pak en ik knip net niet zo mooi en fancy andere beelden in elkaar voor een filmpje met highlights, dan kun je hem eruit laten zien als een middelmatige middenvelder waar je nog geen 10 miljoen voor geeft. Van de andere kant zag ik een filmpje highlights van Kluivert door een fanboy van ManU die er super gelikt uit zag en daar denk je dat dit toptalent van 18 jaar minstens 60 miljoen waard is. En voetbalintelligent? Mooi woord maar vooral spelverdelers in het team moeten dit zijn. Vaak zie je deze eigenschap bij middenvelders terug, voor een buitenspeler is dit minder erg, en ja een buitenspeler kan het zeker zijn. Dus helderziend of niet, ik ga af op onze scouting en verwacht dat de scouts zorgvuldig uitgebreide video's hebben bestudeerd, de jongens in het echt meermaals hebben gezien en ahv professionele scoutingsrapporten hebben gekeken naar de verbeterpunten en potentie.
1 0
MosesD
Ik zeg ook filmpjes zeggen niet alles, maar Bandé is echt geen 8 mio waard. Een rommelaar, zonder voetbalintellect. En Bandé is al helemaal geen buitenspeler. Ik heb hem ook gezien in het oefenpotje tegen de Egyptenaren. Ik schrok me wezenloos van die Bandé. Dat gaat 'm niet worden hoor, en nogmaals daar hoef je geen glazen bol voor te hebben. En het is natuurlijk onzin dat alleen een spelverdeler dat moet hebben. Elke speler, die echt goed is of kan worden heeft dat. Gevoel voor ruimte, situatie, cruciaal in het moderne voetbal dat veel sneller is dan vroeger.
0 -1
ajaxcied4life
Ik heb helemaal niets gezien van Bandé en gelet op jouw onderbouwende posts durf ik voorlopig best te stellen dat jij gelijk hebt. Wie weet kan hij toch nog het een en ander aanleren en kunnen o.a. Bogarde en Reiziger er toch nog iets van maken. En idd, Veldmate en c.s. zullen Magallan niet hebben gescout omdat hij zo geweldig kan inschuiven en een sublieme trap heeft in zijn beide poten. Hij zal denk ik gehaald zijn om jongens als Schuurs en De Ligt vrijer te kunnen laten spelen.
1 -1
ajaxcied4life
Dikke duim omhoog. Alles wat jij schrijft Ajax27
1 -2
Ajax27
Thanks.
0 -1
Ajacied33
Ja, de tol die je betaalt als je de grootste van het land bent. Ajax staat gewoon continu in de schijnwerpers. Alles weegt zwaarder bij ons dan bij die Belgen
1 -1
Daneman
ajax heeft een scoutingprobleem! Met Sanchez , Millik en Youness leek het een prima kant op te gaan. Maar kistensen en Oleguera f zoiets overtuigen blijkbaar niet. En wat er voor Sanchez en zo is gebeurd. Vreselijk. Heitinga, Westerman, die spaanse spits. Meer dan genoeg redenen om Marc en Edwin de laan uit te sturen.
5 -16
SjaakWolfs
Millik, Youness, Westerman, Kistensen en Oleguera? Man, man, man... Reageer dan niet.
1 -1
Mikey Stormram
Denk dat Boca zich echt niet gaat houden aan die 72 uur die ze van Ajax kregen. Lekker doorschakelen en adequaat handelen. Over een paar weken begint de voorbereiding al weer
1 0
Ajacied33
Volgens mij zijn die 72 uur nu toch echt wel voorbij. Die voorzitter lacht denk ik om zo'n ultimatum. Het is sneu voor die jongen als hij geen transfer maakt
0 0
Ajacied33
Ik ken deze Jullien niet, maar over het algemeen zijn het fysiek sterke jongens die in de Ligue 1 spelen. Sowieso moet Ajax overschakelen, laat Magallan lekker zitten
1 0
ST
Liever die Julien dan Magalan als je het mij vraagt. Veel completere verdediger.
3 0
AbdelhakNouri22
In de ligue 1 (en ligue 2) lopen sowieso spelers rond die aanwinsten zouden zijn voor de huidige selectie. Meer daar scouten.
2 0
Pierre Heno
Waarom zou een ervaren speler uit de Franse Ligue 1 in godsnaam in de kleredivisie willen komen spelen? Lekker potjes tegen Emmen, ADO, PEC, Excelsior, VVV etc op kunstgras gaan spelen...... Waarom heb ik hier weinig geloof in?
2 -11
Redrum
Omdat je letterlijk alles wat Ajax doet direct volledig afbrandt misschien?
6 -3
Pierre Heno
Ja Rectum we weten nu wel dat je een vriendje van Overmars bent. Dat hoef je dus niet steeds zo uit te blijven dragen. Toen jij nog niet eens gepland was zat ik in De Meer al jaren naar Ajax te kijken dus kom hier niet aan met je gefingeerde clubliefde.
0 0
NoPants
Tja, waarom kwamen moreno en guardado naar psv? Ze zijn echt wel te halen hoor.
7 -2
Pierre Heno
Toen speelde PSV nog ieder jaar CL.
0 0
geendagsvlieg
Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar Moreno heeft eerder drie jaar bij AZ gevoetbald toen Marcel Brands daar nog zat. Dankzij football leaks weten we dat PSV een tekenbonus heeft gegeven van 4 miljoen en dat hij bij het mislopen van CL voetbal voor een fooi weg mocht.

Guardado die eigenlijk al bij PSV zou tekenen toen hij 20 was is door zijn zaakwaarnemer aangeboden bij PSV in een periode dat PSV aan lijntje werd gehouden door Defour. Ook Guardado is voor een fooi verkocht na het mislopen van de CL.
4 -1
Ozymandias
Maar, maar, maar... geendagsvlies... je weet toch dat bij PSV alles geweldig gaat en bij Ajax alleen één groot drama is?!
1 -3
EuforischeRealist
Niet met teveel feiten komen, dat doet pijn bij 80% van dit forum!
5 0
Sunstridr
Europees Voetballen, Mogelijk Prijzen en dat hij Ajax als een Springplank gaat gebruiken.
5 0
Pierre Heno
Europees voetballen? we gaan 't zien.
0 0
afcas
ik vind de betere vraag: hoe scout je als team dat aanvallend voetbal, overwegend op de helft van de tegenstander speelt zijnde een verdediger die bij een degradatieclub speelt en vooral voor zijn eigen goal hangt? ik vraag me af hoe je kunt zien dat zo een speler in het aanvallende systeen past.
1 0
mvdk
Ik vraag me af hoe ik een vliegtuig moet besturen, want daar heb ik geen verstand van!
3 -1
Jan Doedel
En dit is dan plan C of K? Wel groot gelijk dat ze Boca niet nog meer tijd geven, ze hebben tijd genoeg gehad. Doorschakelen!
1 -1
AFCA-B93
Heerlijk als de 1e keuze niet door gaat....
0 -2