Volop transfers bij de vrouwen van Ajax

BVeenstra, 14-06-2018 om 16:00, 26867 views, AS | Ben je al Ajax-vakantie-proof?

Niet alleen in het mannenvoetbal, maar ook in het vrouwenvoetbal is de transfermarkt losgebarsten. Diverse speelsters gaan de Ajax Vrouwen verlaten, terwijl de Amsterdamse club ook al enkele aanwinsten heeft weten te presenteren. In dit artikel wordt bijgehouden welke speelsters Ajax verlaten en welke vrouwen er vanaf het nieuwe seizoen bij Ajax gaan spelen.

Nieuw:
Ellen Jansen (FC Twente)
Marthe Munsterman (Everton)
Vanity Lewerissa (PSV)
Caitlin Dijkstra (CTO Eindhoven Talent Team)
Kika van Es (FC Twente)
Eshly Bakker (MSV Duisburg)
Lisa Doorn (CTO Amsterdam Talententeam)
Aukje van Seijst (CTO Amsterdam Talententeam)
Lucie Akkerman (PSV)

Vertrokken:
Inessa Kaagman (Everton)
Merel van Dongen (Real Betis)
Ana Romero Moreno (Real Betis)
Davina Philtjnes (Fiorentina)
Sisca Folkertsma (FC Twente)
Eli Sarasola (PSV)
Nicky van den Abbeele (maatschappelijke stap)
Stefanie van der Gragt (FC Barcelona)

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Nog nooit van die club gehoord, maatschappelijke stap..
0 0
michaellaudrup
Dit kan mij echt geen ene reet boeien.
0 -7
AFCAsphere
Als je het je oprecht niets boeide, waarom neem je dan wél de moeite om er een opmerking over te maken? Als het je echt niets uit had gemaakt, dan had je er in eerste instantie nooit op geklikt.
3 0
MFox
Ik zie echt bij al dit soort reacties een puisterige incel op een zolderkamertje voor me hè :D
4 0
FlyingDutchMan
Recalcitrante pubertijd :p
1 -1
JanTa
Ik hou van voetbal en daar horen de vrouwen ook bij.
3 -1
Lane 8
Ik hou van vrouwen en voetbal = win win
1 0
Lagasj
Oh enig....... boeie.
2 -2
chuckie88
Internationals en hele goede talenten nu net als bij de heren langdurig vastleggen... als dan die buitenlandse clubs komen zullen ze moeten betalen.... zal niet om de bedragen gaan van Ajax 1, maar als ik zie wat een Lieke Martens verdient, dan overstijgt dat sommige JL salarissen...
2 0
Ajaxbrl
Nu nog bij de mannen (ingaand)
1 -1
MFox
Komt iedereen van het CTO Amsterdam Talent Team mee naar ons nieuwe beloftenteam? Weet iemand dat? Toch een bron van talent, zeven speelsters hiervan waren afgelopen maand actief op EK O-17.
1 0
chuckie88
Tessel Middag ook weer transfervrij... die zal de dames dus waarschijnlijk ook wel weer komen versterken... kampioenschap in ieder geval al komende jaren verzekerd
3 0
booya4afca
Ik weet niet hoe oud ze is (al kan ik het wel googelen natuurlijk), maar als je Tessel Middag weet te strikken dan doe je goede zaken natuurlijk.

Zeker na het vertrek van Kaagman.
1 0
Danos
Vraag mij eerder af waarom ze van die korte contracten krijgen? Vind het geen enkel probleem dat Ajax hier in zou investeren, commercieel is het natuurlijk interessant en maybe kunnen de dames op een moment ook Europees prijzen pakken.

We kunnen minachtend doen over vrouwenvoetbal maar ik zie liever dat ons ALLERAjax ook hier een leidende en toonaangevende rol heeft.

Zou toch mooi zijn als er een dag komt dat de heren en vrouwen 1 plus de jong elftallen en de e-sporters in het zelfde jaar kampioen worden..
2 -1
SjaakWolfs
Vrouwenvoetbal is alles behalve lucratief voor clubs. Er komt geen hond op af en qua merchandise verdien je er ook geen flikker mee. Leuk dat dames nu ook op niveau kunnen spelen in Nederland, maar commercieel gezien is het totaal niet interessant voor Ajax.
0 -1
vincent_DV
Ik heb niets tegen het damesvoetbal en vindt het goed dat Ajax uit maatschappelijk belang hierin investeert. Ik denk alleen dat het commercieel en financieel helemaal niet interessant is. Als je ziet dat de topper tussen Barcelona en Atletico(Nummer 1 en 2) bezocht wordt door 1.200 mensen en in Frankrijk PSG- Olympique Lyon(Nummer 2 tegen 1) wordt bezocht door 900 man, dan zie ik daar echt totaal geen markt voor persoonlijk. Is ook helemaal niet erg natuurlijk, alleen het vrouwenvoetbal wordt zo erg gepusht door de media dat het lijkt alsof het allemaal zo groot is, maar dat valt echt vies tegen. Als Ajax 20 speelsters een salaris moet geven van 20.000 per jaar(Eigenlijk te weinig) is het al 400.000 kwijt en ik denk dat ze dat er al met moeite uithalen.
2 -1
Danos
Het vrouwenvoetbal is in nederland de snelst groeiende sport, daarnaast heeft het tov het mannen voetbal een positievere imago '' een wedstrijd die je nog met je kinderen kan bezoeken zonder rottigheid'' ik kan mij voorstellen dat dit voor bedrijven wel interessant is.
Volgens mij komt er nu gemiddeld ongeveer 1000 man af per wedstrijd en groeit het lekker door. Toeschouwers aantallen van het buitenland zeggen mij niet zoveel want in de states zitten er weer veel meer per wedstrijd.
1 -2
vincent_DV
Maar in Europa zijn Barca en Olympique volgens mij wel één van de grootste en die zijn al langer bezig met het vrouwenvoetbal. Het zegt dus wel degelijk iets over de algemene interesse binnen Europa. Amerika is sowieso vreemd in sport, want daar zitten ook 22.000 man naar een gloednieuwe club als LAFC te kijken, dus dat zegt mij dan weer niks.

Stel dat het gemiddelde zou stijgen naar ongeveer 1.500 toeschouwers. Een kaartje kost ongeveer 15 euro vermoed ik. Dat x 17 wedstrijden, dan kom je op 382.500 euro. Nog steeds niet rendabel dus. Vergelijk het met hockey. Er zijn 250.000 hockeyers in Nederland, een aantal dat de vrouwen nog lang niet behaald hebben in voetbal, en ook dat is geen big business.

Ik denk dat het ook voor bedrijven niet heel interessant is omdat 1.000 toeschouwers vrijwel geen tv uitzendingen niet genoeg is om daar in te investeren.

Ik snap helemaal het belang van vrouwenvoetbal uit maatschappelijk belang, maar ik zie echt totaal geen markt er voor.
2 -1
AFCA-CBS
Wat dacht Overmars? Ik weet niet wat ik met al dat geld aan moet, dus ga ik het maar in de Ajax vrouwen pompen?

Ik ben hier absoluut geen voorstander van. Doe eens wat nuttig met dat geld.
2 -5
chrisjuhhh
Haal dat AFCA maar weg , want je weet niets .
1 -1
afcalegend
Overmars heeft niks met de vrouwen te maken is een aparte tak
5 -1
PaulC
Van Es: Met 'nee' bedoelde ik natuurlijk portemon'nee'
3 0
chuckie88
Gezien de aanwinsten die er komend seizoen bij zijn gekomen gaan ze de komende jaren verder weglopen van de rest in Nederland en in de CL moeten ze nu ook wel bij de laatste 8 kunnen komen.... wordt wel serieus werk gemaakt van de dames tak bij Ajax
4 0
FWAjacied
We hoeven van Van Es en Munsterman gelukkig geen nietszeggend gepraat over clubliefde of gebonk op het logo te zien. Dat is in ieder geval al heel wat.
0 -1
frisooooooo
Geinig dat kika van es heeft getekend aan gezien die ooit zij in een interview anti Ajax te zijn en nooit voor ajax zal gaan voetballen ;)
1 0
cruijffthebest
Ach, Justin Kluivert is ook een echte Ajacied, toch????
1 0
dani020
Caitlin welkom bij de mooiste club.
3 0
Geoffajax06
Dat Desiree van Lunteren niet naar het buitenland gaat joh
0 0
jwbAFCA
boeie!
1 -8
Ajaxvooraltijd
Kunnen ze niet wat lekkere voetbalvrouwen opleiden?
4 -10
Joseph
Veel minnetjes, maar in het clubvoetbal zou dat misschien de enige reden zijn dat er misschien naar gekeken gaat worden..
0 0
AFCAsphere
Iets zegt me dat jij er zelf ook niet zo knap uit ziet.
6 -3
martin1234
Kiezer vrouwen ook voor 'het grote geld' in het buitenland?
0 -1
***1900***
Nee die gaan voor een groter aanrecht.
9 -3
Starkoo
Een Musterman als dat maar goed gaat lol.
1 -1
gi0vanni
En er komt er ook nog een van Twente. Degraderen?
1 0
MFox
Sevilla, schitterende stad. Wat lekker om daar te mogen wonen. Wel bloedje heet in de zomer.
0 0
Pep
Nog even opgezocht en dit is de speelster die openlijk anti ajax was en vind dat je nooit naar ajax zou moeten gaan! Nu komt ze er spelen, nou die krijgt geen warm welkom opzouten bij onze mooie club Munsterman!!
2 -4
AFCAMM
Dat was Van Es.
0 0
Salamis
Welnee, er komt toch geen hond kijken bij die wedstrijden van de vrouwen, dus dat zal wel meevallen
0 -3
AFCAsphere
Ik heb net even gekeken en kan alleen tweets vinden waarin ze 'de echte Ajacieden' feliciteert met het kampioenschap in 2012, een tweet waarin ze zegt dat ze Moisander wilt omhelzen en een tweet waarin ze zegt dat ze in slaap viel van het tikkie-breed-tikkie-terug onder FdB.

EDIT: ook iets over dat ze Vertonghen uitlacht voor zijn rode kaart in de Klassieker.

En dan deze ook nog: https://mobile.twitter.com/xMartheM/status/66893544228532224 Maar dat is niet heel vreemd, aangezien ze Twente supporter is.

EDIT 2: https://mobile.twitter.com/xMartheM/status/62130799679516672 lol wut
1 0
martin1234
Als dit nu het ergste is wat je kan vinden.., het valt wel mee. Ik moedig ook NAC aan als ze tegen AZ voetballen en Ajax staat op de ranglijst dichtbij AZ. Dat maakt me nog niet hevig anti AZ, bijvoorbeeld. En logisch dat ze voor Twente is.
1 0
AFCAsphere
Ik zie er inderdaad ook niet veel verkeerds aan. Zolang ze nu ook maar alles voor Ajax Vrouwen geeft, dan mag ze verder zo hard juichen voor een andere club als ze wilt.
1 0
MFox
Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
2 0
Dwergje48
Lekker boeiend.
0 -2
Pep
Tja als je de eer van je club niet boeiend vindt dan Kun je lekker bij de bobo’s gaan zitten!
0 0
Pep
Is die Munsterman niet de dochter van Joop die toen ze bij FcT speelde al die anti ajax tweets verstuurde? Wat mij betreft niet welkom bij onze club!!
0 0
AFCAsphere
Jammer, had Merel graag de komende seizoenen weer bij Ajax zien spelen.
0 0
DavidFerr
Weet iemand of wij ook een transfersom krijgen voor Inessa Kaagman?

Ik zag dat Merel van Dongen en Ana Romero Moreno een aflopend contract hadden.
0 0
chuckie88
Volgens mij komt er ook nog een nieuwe speelster van PSV naar Ajax dames... mag er nog wel een toppertje bij na het vertrek van toch 3 basisspeelsters om de hegemonie te behouden in het dames voetbal. Een goede keepster zou ook niet verkeerd zijn.
0 0
gi0vanni
Nieuwe keepster? Ik hoop op Hope Solo.
0 0
mgtow
Waarom? Dat mens heeft een behoorlijk strafblad.
0 0
FlyingDutchMan
Ik hope het ook
0 0
gi0vanni
Zeker en anders die van Zwolle, die heeft geweldige skills. Heb zelfs nog geen een keeper bij de mannen gezien die dat kan. En dan moet ze verplicht per wedstrijd een speler dollen. :d
0 0
afcas
hoezo hebben ze een nieuwe keepster nodig?
0 0
Bky
Inderdaad, we kunnen Alblas toch gewoon opstellen?
0 0