Volop transfers bij de vrouwen van Ajax

BVeenstra, 24-07-2018 om 17:45, 48264 views, AS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Niet alleen in het mannenvoetbal, maar ook in het vrouwenvoetbal is de transfermarkt losgebarsten. Diverse speelsters gaan de Ajax Vrouwen verlaten, terwijl de Amsterdamse club ook al enkele aanwinsten heeft weten te presenteren. In dit artikel wordt bijgehouden welke speelsters Ajax verlaten en welke vrouwen er vanaf het nieuwe seizoen bij Ajax gaan spelen.

Nieuw:
Iina Salmi (PK-35 Vantaa)
Ellen Jansen (FC Twente)
Marthe Munsterman (Everton)
Vanity Lewerissa (PSV)
Caitlin Dijkstra (CTO Eindhoven Talent Team)
Kika van Es (FC Twente)
Eshly Bakker (MSV Duisburg)
Lisa Doorn (CTO Amsterdam Talententeam)
Aukje van Seijst (CTO Amsterdam Talententeam)
Lucie Akkerman (PSV)
Line Roddik (FC Barcelona)

Vertrokken:
Inessa Kaagman (Everton)
Merel van Dongen (Real Betis)
Ana Romero Moreno (Real Betis)
Davina Philtjnes (Fiorentina)
Sisca Folkertsma (FC Twente)
Eli Sarasola (PSV)
Nicky van den Abbeele (maatschappelijke stap)
Stefanie van der Gragt (FC Barcelona)
Desiree van Lunteren (Freiburg)
Toni Payne (Sevilla)
Lucienne Reichardt (West Ham United)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mgtow
Fc Maatschappelijke Stap
0 0
jaripettersson
Orange is the new black.
0 -1
AgeM
Daar wel !
0 0
Bky
KOOPCLUB!
1 -1
Stone020island
Verdiend ajax eigenlijk geld aan het vrouwenvoetbal?
1 -1
Ozymandias
Het kost Ajax waarschijnlijk meer dan het oplevert maar gezien het liquide vermogen van Ajax is dat geen enkel probleem.
5 -1
jwbAFCA
Boeie!
1 -6
RedFeather
Inkomende transfers bij de vrouwen.
Ja sorry.
1 -3
FlyingDutchMan
Nog nooit van die club gehoord, maatschappelijke stap..
1 0
MarkGroothuis
Misschien een ‘normale’ baan gevonden?
1 -4
ram
Dude... serieus...
0 0
Jan Doedel
en dan gaat er nog iemand serieus op in, geweldig haha
4 0
michaellaudrup
Dit kan mij echt geen ene reet boeien.
1 -11
AFCAsphere
Als je het je oprecht niets boeide, waarom neem je dan wél de moeite om er een opmerking over te maken? Als het je echt niets uit had gemaakt, dan had je er in eerste instantie nooit op geklikt.
6 -2
JanTa
Ik hou van voetbal en daar horen de vrouwen ook bij.
2 -1
Lane 8
Ik hou van vrouwen en voetbal = win win
3 0
Lagasj
Oh enig....... boeie.
2 -5
Ajaxbrl
Nu nog bij de mannen (ingaand)
1 -1
Danos
Vraag mij eerder af waarom ze van die korte contracten krijgen? Vind het geen enkel probleem dat Ajax hier in zou investeren, commercieel is het natuurlijk interessant en maybe kunnen de dames op een moment ook Europees prijzen pakken.

We kunnen minachtend doen over vrouwenvoetbal maar ik zie liever dat ons ALLERAjax ook hier een leidende en toonaangevende rol heeft.

Zou toch mooi zijn als er een dag komt dat de heren en vrouwen 1 plus de jong elftallen en de e-sporters in het zelfde jaar kampioen worden..
2 -1
SjaakWolfs
Vrouwenvoetbal is alles behalve lucratief voor clubs. Er komt geen hond op af en qua merchandise verdien je er ook geen flikker mee. Leuk dat dames nu ook op niveau kunnen spelen in Nederland, maar commercieel gezien is het totaal niet interessant voor Ajax.
0 -2
Ferd
Je kijkt te kortzichtig. Meisjes die nu Ajax fan worden door het vrouwenvoetbal, daardoor merchandise kopen, naar Ajax 1 gaan, fox kijken etc. Onderschat de invloed niet
0 0
Stone020island
Hahh dat zijn echt niet meer dan een paar duizend extra mensen hoor
0 0
Ferd
Nu ja, maar het is een enorme groeimarkt. MMA trok ook maar een hand vol toeschouwers tot het professioneel werd.
0 0
AFCA020!
Dat is juist wat hij zegt... er komt niemand op vrouwen voetbal af, dus ook de meisjes niet die volgens jou Fox kijken (wat ouders betalen voor een kind, als pa en ma het niks vinden sluiten ze het abonnement niet af) evenals diezelfde meisjes die merchandise zouden kopen. Ook dat wordt 9 vd 10 keer door ouders betaald plus dat er geen hond naar Ajax vrouwen komt, dus ook die paar mensen die puur voor vrouwen een Ajax shirt zouden kopen niet. Ook zij komen af op Tadic, Blind, Huntelaar etc en niet op een willekeurige Ajax vrouw.

De enige met enige media waarde was Anouk Hoogendijk, verder nagenoeg niemand
0 0
Ferd
Ook jij snapt het niet. Ze hoeven niet naar de wedstrijden te komen om toch van Ajax te dromen. Hoeveel jonge jochies worden niet voor Ajax vanwege de droom, zonder dat ze naar de wedstrijden kunnen. Voor meiden geldt dat net zo, ‘later wil ik zo goed zijn dat ik bij Ajax kom’, en vanuit daar supporter worden die merchandise etc koopt.
0 0
AFCA020!
Noem me gek, maar ik weet zeker dat een landstitel of Europees succes bij de mannen meer effect heeft dan een volledig lamme vrouwen afdeling. Ook voor kleine meisjes die dromen.

Laat ik trouwens voorop stellen dat ik niets tegen vrouwenvoetbal ansich heb. Het is alleen niveau lik me vestje en ik geloof niet dat het een hele grote meerwaarde heeft qua omzet, ook niet indirect omdat die invloed veel te klein is.
Sociaal-maatschappelijk heeft het wel meerwaarde omdat je laat zien er ook voor meisjes met dromen te zijn. En alleen daarom is het al goed.

Maar laten we asjeblieft niet doen alsof de Ajax vrouwen echt zorgen voor nieuwe supporters en nieuwe cashflow. Alles valt of staat met de prestaties van Ajax 1. Spelen die flitsend combinatie voetbal met eventueel een prijs trekt dat meer supporters en geld. Gaan ze schijterig spelen als psv en worden er een prijzen gepakt kost dat je support. Al worden de Ajax Vroiwen driemaal achter mekaar Europees kampioen, prestatie van de mannen zal leidend zijn en blijven en die prestaties zullen zorgen voor geld en supporters.

Misschien als het niveau van vrouwen beter wordt dan mannen, ze elke zondag 7 uur studio sport zitten en elk weekend live op tv zijn, en wanneer ze nieuwe vrouwelijke tenues dragen dat het dan een rol zal spelen.

Tenues zal je denken, ja tenues. Het is gebleken dat sinds de hockeyvrouwen in “sexy” tenues spelen hun sport een enorme boost heeft gehad. Ik geloof, zonder seksistisch te doen/zijn, dat dat zeker mee zou kunnen wegen. Je zag het bij de hockey. Voor het grote publiek zijn de vrouwen de mannen inmiddels voorbij gestreefd. Mede door die ontwikkeling. Sportief leggen ze het nog steeds af namelijk als ze tegen mekaar zouden spelen. De media aandacht is er groter door geworden.
0 0
Bensco
Het moet ergens beginnen natuurlijk. Het heeft nu nog een amateuristisch niveau maar zodra een sport professionaliseert zal het niveau ook stijgen. Dat is iets wat je bijvoorbeeld in het MMA zag gebeuren toen de UFC echt een professionele sport werd. Er kwamen betere vechters en MMA werd een sport op zichzelf ipv een mengelmoes van vechtsporten.
0 0
Djabber
Kip en ei verhaal vriend.
0 0
vincent_DV
Ik heb niets tegen het damesvoetbal en vindt het goed dat Ajax uit maatschappelijk belang hierin investeert. Ik denk alleen dat het commercieel en financieel helemaal niet interessant is. Als je ziet dat de topper tussen Barcelona en Atletico(Nummer 1 en 2) bezocht wordt door 1.200 mensen en in Frankrijk PSG- Olympique Lyon(Nummer 2 tegen 1) wordt bezocht door 900 man, dan zie ik daar echt totaal geen markt voor persoonlijk. Is ook helemaal niet erg natuurlijk, alleen het vrouwenvoetbal wordt zo erg gepusht door de media dat het lijkt alsof het allemaal zo groot is, maar dat valt echt vies tegen. Als Ajax 20 speelsters een salaris moet geven van 20.000 per jaar(Eigenlijk te weinig) is het al 400.000 kwijt en ik denk dat ze dat er al met moeite uithalen.
2 -1
Danos
Het vrouwenvoetbal is in nederland de snelst groeiende sport, daarnaast heeft het tov het mannen voetbal een positievere imago '' een wedstrijd die je nog met je kinderen kan bezoeken zonder rottigheid'' ik kan mij voorstellen dat dit voor bedrijven wel interessant is.
Volgens mij komt er nu gemiddeld ongeveer 1000 man af per wedstrijd en groeit het lekker door. Toeschouwers aantallen van het buitenland zeggen mij niet zoveel want in de states zitten er weer veel meer per wedstrijd.
2 -2
vincent_DV
Maar in Europa zijn Barca en Olympique volgens mij wel één van de grootste en die zijn al langer bezig met het vrouwenvoetbal. Het zegt dus wel degelijk iets over de algemene interesse binnen Europa. Amerika is sowieso vreemd in sport, want daar zitten ook 22.000 man naar een gloednieuwe club als LAFC te kijken, dus dat zegt mij dan weer niks.

Stel dat het gemiddelde zou stijgen naar ongeveer 1.500 toeschouwers. Een kaartje kost ongeveer 15 euro vermoed ik. Dat x 17 wedstrijden, dan kom je op 382.500 euro. Nog steeds niet rendabel dus. Vergelijk het met hockey. Er zijn 250.000 hockeyers in Nederland, een aantal dat de vrouwen nog lang niet behaald hebben in voetbal, en ook dat is geen big business.

Ik denk dat het ook voor bedrijven niet heel interessant is omdat 1.000 toeschouwers vrijwel geen tv uitzendingen niet genoeg is om daar in te investeren.

Ik snap helemaal het belang van vrouwenvoetbal uit maatschappelijk belang, maar ik zie echt totaal geen markt er voor.
2 -1
AFCA-CBS
Wat dacht Overmars? Ik weet niet wat ik met al dat geld aan moet, dus ga ik het maar in de Ajax vrouwen pompen?

Ik ben hier absoluut geen voorstander van. Doe eens wat nuttig met dat geld.
2 -7
chrisjuhhh
Haal dat AFCA maar weg , want je weet niets .
1 -1
afcalegend
Overmars heeft niks met de vrouwen te maken is een aparte tak
5 -1
PaulC
Van Es: Met 'nee' bedoelde ik natuurlijk portemon'nee'
3 0
FWAjacied
We hoeven van Van Es en Munsterman gelukkig geen nietszeggend gepraat over clubliefde of gebonk op het logo te zien. Dat is in ieder geval al heel wat.
0 -1
frisooooooo
Geinig dat kika van es heeft getekend aan gezien die ooit zij in een interview anti Ajax te zijn en nooit voor ajax zal gaan voetballen ;)
1 0
dani020
Caitlin welkom bij de mooiste club.
3 0
Geoffajax06
Dat Desiree van Lunteren niet naar het buitenland gaat joh
0 0
jwbAFCA
boeie!
1 -9
Ajaxvooraltijd
Kunnen ze niet wat lekkere voetbalvrouwen opleiden?
4 -11
Joseph
Veel minnetjes, maar in het clubvoetbal zou dat misschien de enige reden zijn dat er misschien naar gekeken gaat worden..
0 0
AFCAsphere
Iets zegt me dat jij er zelf ook niet zo knap uit ziet.
5 -3
martin1234
Kiezer vrouwen ook voor 'het grote geld' in het buitenland?
0 -1
***1900***
Nee die gaan voor een groter aanrecht.
8 -3
Starkoo
Een Musterman als dat maar goed gaat lol.
1 -1
gi0vanni
En er komt er ook nog een van Twente. Degraderen?
1 0
Pep
Nog even opgezocht en dit is de speelster die openlijk anti ajax was en vind dat je nooit naar ajax zou moeten gaan! Nu komt ze er spelen, nou die krijgt geen warm welkom opzouten bij onze mooie club Munsterman!!
2 -6
Ferd
Kinderachtig gedrag. Ze heeft al aangegeven dat het domme teksten waren. Ik vind het juist mooi dat ook in het vrouwenvoetbal Ajax zo groot is dat zelfs de haters maar wat graag tekenen
0 0
AFCAMM
Dat was Van Es.
0 0
Salamis
Welnee, er komt toch geen hond kijken bij die wedstrijden van de vrouwen, dus dat zal wel meevallen
0 -3
AFCAsphere
Ik heb net even gekeken en kan alleen tweets vinden waarin ze 'de echte Ajacieden' feliciteert met het kampioenschap in 2012, een tweet waarin ze zegt dat ze Moisander wilt omhelzen en een tweet waarin ze zegt dat ze in slaap viel van het tikkie-breed-tikkie-terug onder FdB.

EDIT: ook iets over dat ze Vertonghen uitlacht voor zijn rode kaart in de Klassieker.

En dan deze ook nog: https://mobile.twitter.com/xMartheM/status/66893544228532224 Maar dat is niet heel vreemd, aangezien ze Twente supporter is.

EDIT 2: https://mobile.twitter.com/xMartheM/status/62130799679516672 lol wut
1 0
martin1234
Als dit nu het ergste is wat je kan vinden.., het valt wel mee. Ik moedig ook NAC aan als ze tegen AZ voetballen en Ajax staat op de ranglijst dichtbij AZ. Dat maakt me nog niet hevig anti AZ, bijvoorbeeld. En logisch dat ze voor Twente is.
1 0
AFCAsphere
Ik zie er inderdaad ook niet veel verkeerds aan. Zolang ze nu ook maar alles voor Ajax Vrouwen geeft, dan mag ze verder zo hard juichen voor een andere club als ze wilt.
2 0
Dwergje48
Lekker boeiend.
0 -2
Pep
Tja als je de eer van je club niet boeiend vindt dan Kun je lekker bij de bobo’s gaan zitten!
0 0
Pep
Is die Munsterman niet de dochter van Joop die toen ze bij FcT speelde al die anti ajax tweets verstuurde? Wat mij betreft niet welkom bij onze club!!
0 -1
AFCAsphere
Jammer, had Merel graag de komende seizoenen weer bij Ajax zien spelen.
0 0
DavidFerr
Weet iemand of wij ook een transfersom krijgen voor Inessa Kaagman?

Ik zag dat Merel van Dongen en Ana Romero Moreno een aflopend contract hadden.
0 0