Van Seumeren: 'Loyaliteit bestaat niet'

sammekors, 23-04-2018 om 07:40, 7699 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Frans van Seumeren, eigenaar van FC Utrecht, werd afgelopen winter verrast door het plotselinge vertrek van trainer Erik ten Hag naar Ajax. De Twentse coach zat middenin een 'proces' bij Utrecht, maar keerde de Domstedelingen toch de rug toe.

'Erik is de beste trainer die we hebben gehad bij FC Utrecht', vertelt Van Seumeren in De Telegraaf. 'Voor mij persoonlijk staat dat buiten kijf, maar het heeft me wel verrast dat hij zo happig was om naar Ajax te gaan. Enerzijds omdat hij hier volop bezig was met een proces, zoals hij dat zelf noemde, en anderzijds dat hij niet het geduld kon opbrengen om te wachten tot het einde van het seizoen.'

Van Seumeren neemt Ten Hag niets kwalijk, maar stond wel te kijken van de gang van zaken. 'We zijn op een goede manier uit elkaar gaan, maar het is wel een voorbeeld van hoe het eraan toe gaat in de voetballerij. Iemand die in het bedrijfsleven op een vergelijkbare positie zou zitten als Erik bij FC Utrecht, die zou er toch wat langer over nadenken voordat hij weg zou gaan. Dat gebrek aan loyaliteit in de voetbalwereld is een van de grote dingen waarin ik me in het begin heb vergist. Dat is echt een denkfout geweest. Loyaliteit bestaat niet in de voetbalwereld.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Ten Hag wil internationaal en beseft dat FC Utrecht hem niet verder zal brengen dan de kleredivisie. Dus dan maar via vriendje Overnars via Ajax proberen. Had er niet op gerekend dat het rouwproces rond Nouri spelersgroep en coach Keizer dichter tot elkaar zou brengen en dat je die dus niet ongestraft zomaar uit elkaar kunt halen al dacht het incompetente bestuur daar duidelijk anders over ( lees: die hebben blijkbaar helemaal nergens ooit eens goed over nagedacht!). Deze spelersgroep heeft dus een natuurlijke afwerende houding tegen Ten Hag omdat voor hem Keizer moest worden ontslagen. Van der Nar c.s. zag echter al aankomen dat de spelers zich onder Keizer begonnen op te richten en de resultaten beter werden. Dat dreigde het karretje van Overnars volledig in de poep te gaan rijden dus was de misser van De Ligt meteen de Louisville slugger om Keizer mee de laan uit te slaan. Ten Hag heeft duidelijk nooit grip gehad op deze selectie. Urenlange colleges en kilo's papier aan instructies voorafgaand een wedstrijd helpen dan ook niet bepaald. Wie het ook zegt de feiten blijven nu eenmaal feiten en die zijn overduidelijk: Ajax wordt bestuurd door incompetente lieden die maar wat aan lopen te kloten en puur o.b.v. geluk af en toe een succesje behalen maar structureel Afc Ajax naar de gallemiezen helpen. Niet voor niets riep RvC voorzitter Van Wijk gisteren dat er geen vragen gesteld mochten worden over de afgang van Afc Ajax maar alleen over de aanstelling van Danny Blind en dat de aandeelhouders voor de overige vragen maar in november a.s. terug moeten komen op de jaarlijkse AVL met vragen over de afgang van Afc Ajax. Zo zie je maar weer dat deze RvC leden vooral hun eigen belangen dienen en Afc Ajax op het 3e plan hebben staan. En dan krijg je dus dit. Het WK zal er voor zorgen dat de transfermarkt voor door Ajax benodigde spelers pas op gang zal komen na de vakantie van die spelers en dan is dit Ajax n.a.w. alweer uitgeschakeld voor CL/EL en zal Marcus Aurelius Overnars aankomen met jeugdige 2e rangs talentjes en/of 2e kwaliteit. Maar de werkelijkheid is dat de meeste spelers die voor Ajax kwaliteitsverbetering zouden kunnen inhouden bij uitschakeling van Ajax voor CL/EL helemaal niet meer naar Ajax willen komen om hier 40% vd wedstrijden op stroef KG te moeten komen spelen tegen clubjes als Excelsior, NAC, VVV ,ADO en noem ze maar op allemaal. Ajax wordt geleid door halve garen. Al vele jàren! En dan ook nog je beste speler ( Sanchez) onder de marktwaarde verpatsen en daarvoor jezelf vol trots op de borst slaan! Bij TH blijven ze lachen.
0 0
Duif63
Dus bij Utrecht was hij ook al aan het processen. Hij is dus geen trainer of coach maar een processor. Dat verklaart een hoop.
0 0
GerardAjax26
Ben ik het niet mee eens, loyaliteit in het voetbal bestaat zeker wel. Volgens mij was Bergkamp nog niet zo lang geleden loyaal aan Keizer. Maar als er een grote stap gemaakt kan worden, zoals van Utrecht naar Ajax, dan zullen veel mensen die nemen. Dat is in het bedrijfsleven net zo het geval.. als je opeens veel meer geld kan verdienen, zullen veel mensen die kans pakken.
1 0
Ferd
Nee, nee, nee! Bergkamp was NIET loyaal aan Keizer. Dat is echt de grootsmogelijke onzin.

Als Bergkamp loyaal was geweest aan Keizer had het ingehouden dat hij zelf was opgestapt na het ontslag van Keizer. Dat is niet het geval, hij staat simpelweg op non actief, en was dus niet loyaal aan keizer.
0 -3
wladimir
Bergkamp was het niet eens met het ontslag van Keizer.
1 0
Ferd
Maar was niet loyaal aan Keizer zoals werd geclaimd. Loyaal zijn houdt in dat je opstapt als degene aan wie je loyaal bent ontslagen wordt, en dat heeft Bergkamp niet gedaan.
0 0
Labrador
Ryan Giggs, Buffon , Steven Gerard. Dat zijn wel mooie voorbeelden van hoe het wel kan. Je ziet het alleen steeds minder vaak
0 0
GerardAjax26
Totti is voor mij het ultieme voorbeeld.. van de jeugd in 1989 tot 2017 bij dezelfde club, terwijl hij de mogelijkheid had om naar Real te gaan.
0 0
Pierre Heno
Danny Blind heeft ook heel wat jaren voor Ajax 1 gespeeld en niet zonder succes. Is een èchte Ajacied. Dus al dat geklaag over hem is dan ook zwaar overdreven. Kleutertje Kluivert ja....die heeft inmiddels wel bewezen geen èchte Ajacied te zijn en vooral bling-bling na te streven.
0 0
gi0vanni
En dan heb je nog zo'n legende namelijk Maldini. Een andere speler die weigerde naar Real te gaan was Batistuta. Zanneti hield het ook lang vol. Of Swart ook heel mooi. Maar Del Piero hield het ook lang vol bij Juve. Buffon zit al een tijdje bij Juve om er een paar te noemen.
0 0
Ferd
Buffon was niet loyaal aan Parma, en Giggs had ook niet loyaal geweest als hij opgeleid zou zijn door pak hem beet Burnley
2 0
Ben
Ik denk niet dat de beslissingen van Bergkamp met loyaliteit te maken hadden. Hij is een van de mensen geweest die Keizer naar voren schoof als opvolger van Bosz, als Keizer dan ter discussie staat, blijf je achter je eigen beslissing staan, dus achter Keizer staan. Dit heeft met je geloofwaardigheid te maken, niet met loyaliteit. Denk verder dat bij Ajax, het hoogste niveau in je carriere halen, een grotere rol speelt dan geld. Ik denk dat als Ajax een jongen als Kluivert, of De Ligt zometeen een jaarsalaris biedt van 8 miljoen, dat ze nog steeds liever voor 4 of 5 miljoen in Engeland of Spanje gaan voetballen. En terecht. Iedereen wilt toch het maximale uit het leven halen? Mensen die dat niet doen, doen dat omdat ze zich veilig voelen waar ze zitten, niet omdat ze zo loyaal zijn.
0 0
Beretta
Wat een bullshit over het bedrijfsleven, als een ambitieus iemand van KPMG naar McKinsey kan, of van ING naar Goldman Sachs gaat hij daar echt niet lang over nadenken. Loyaliteit is wel makkelijker als het plaatje grotendeels klopt (mogelijkheid binnen de club/organisatie, status, zelfontplooing, compensatie, levensstijl, sociale omgeving, gezin etc.) maar van Utrecht naar Ajax gaan heeft puur met ambitie te maken, meer niet.
2 -1
kaashaas
Ja... Nu zitten wij met deze clown opgescheept
8 -3
Babayaka
Ach loyaliteit bestaat in het hele voetbal niet, niet bij clubs, niet bij spelers niet bij ouders van spelers, niet trainers niet bij bestuurders. Enige waar men loyaal aan is is aan geld.
Blijkbaar moet de hele wereld na zijn of haar 30ste gewoon werken, maar op de een of andere manier heeft iemand bepaald dat voetballers dat niet kunnen. Dus moeten ze zoveel mogelijk geld bij elkaar harken.
Hoe kan je ook eerst een functie bij ajax of feijenoord bekleden, om vervolgens een KNVB te gaan besturen, een KNVB waarbij je de belangen van alle clubs moet verdedigen. Alleen de meeste supporters zijn nog loyaal, hoewel ook dat vraag ik me af, want er zijn er zat ook hier, die andere clubs in binnen en buitenland een warm hart toe dragen.
0 0
vincent_DV
Ik denk dat over het algemeen spelers helemaal niet, niet loyaal zijn door geld. Uitzonderingen daargelaten die naar China, Rusland of het Midden-Oosten gaan. Ik denk dat spelers niet loyaal zijn omdat ze het hoogste willen bereiken. Klaassen is een ajacied in hart en nieren, maar denk je werkelijk dat hij alleen voor het geld bij Everton is gaan voetballen. Ik denk dat hij is gegaan om in de Premier League te voetballen en daar weer een stap omhoog te kunnen maken. Natuurlijk speelt geld vaak wel een rol, maar is niet de hoofdzaak denk ik. Bij jeugdspelers die al vroeg weg gaan heb ik dat idee dan weer wel, al denk ik wel dat hun helemaal gek gemaakt worden met beloftes door die clubs en zo verleid worden de overstap te maken. Geld is zeker een drijfveer, maar geen hoofdzaak.

Ook vind ik het maar slap gelul om te zeggen dat de gewone mens moet werken en voetballers niet. Zolang 40.000 mensen 300-1000 euro betalen voor een seizoenskaart en geld uitgeven aan andere spullen van clubs zullen spelers zo veel betaald worden. Weet je hoe je dat noemt? Marktwerking, vraag en aanbod. De absurde salarissen bij gekochte topclubs is dan weer geen marktwerking omdat een miljardair een speeltje wilt, dat is gewoon debiel. Maar zoals bij Ajax wordt betaald is gewoon hoe de markt in elkaar zit. Die jongens hebben geluk, wij niet, so be it!

Ook zou ik een artikel lezen als ik jou was met Gudde in VI. https://www.vi.nl/pro/overig/knvb-directie-veel-meer-de-randen-van-de-regelgeving-opzoeken
Hierin zegt hij echt goede dingen en geeft hij ook aan dat waar hij bij Feyenoord tegen zou stemmen, hij nu voor stemt omdat hij in ieders belang denkt.
0 0
MankeNelis
Andersom is het ook zo. Als een club niet lekker draait, is het de trainert die er als eerste uitvliegt.
9 0
insectenverdelg
En haalt Utrecht ook vaak genoeg spelers of trainers elders. Allemaal boter op hun hoofd met zulke uitspraken
1 0
Ajacied33
Kon je hem niet vastbinden toen Ajax kwam van Seumeren? Dan hadden wij deze kwibus niet gehad nu. Maar serieus,loyaliteit bestaat zeker niet in de voetballerij
2 -3
Ardoe
100%
0 0
Synzo
Klopt helaas!
1 0
Heiko
We zagen het aan Bosz. Dortmund kwam met een flinke zak geld en weg was ie!
1 -7
Turbo
Lol
1 -1
CruyffFootball
Bosz had al in Januari 2017 zijn klachten neergelegd bij de directie.
We zullen nooit weten wat er was gebeurt als Dortmund niet was gekomen maar Bosz kennende was hij anders ook gewoon opgestapt.
Met dank aan Bergkamp, spijkerman en L’ami.
2 0