Ajax en AZ: Moet Ajax achterom kijken?

BVeenstra, 05-03-2018 om 12:45, 5258 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Door de nederlaag van Ajax op bezoek bij Vitesse (3-2) lijken de Amsterdammers het veroveren van de landstitel wel te kunnen vergeten. Liefst tien punten is het gat nu tussen Ajax - de nummer twee - en koploper PSV. Met nog acht wedstrijden te gaan moet haast een wonder gebeuren wil Ajax nog kampioen worden. Opvallend: nummer drie AZ heeft slechts twee punten minder dan Ajax. De vraag is dan ook: moet Ajax misschien wel achterom kijken?

Laten we daarom eens kijken naar de programma's van zowel Ajax als AZ. Beide clubs spelen nog vier keer thuis en vier keer uit. Kijken we naar de tegenstanders lijkt AZ een op papier zwaarder programma te hebben. Immers, de Alkmaarders spelen in de laatste acht duels nog zes keer tegen een club uit het linkerrijtje, terwijl Ajax nog 'maar' drie keer tegen een club uit de bovenste regionen van de Eredivisie speelt.

De Alkmaarders treden aankomend weekeinde in Rotterdam aan tegen Feyenoord, terwijl Ajax in eigen huis speelt tegen SC Heerenveen. Een week later gaat Ajax op bezoek bij Sparta Rotterdam, terwijl AZ thuis speelt tegen FC Groningen. Vervolgens speelt AZ in het Cars Jeans Stadion tegen ADO Den Haag, terwijl Ajax richting het hoge noorden gaat voor een uitduel met FC Groningen.

Daarna treft AZ koploper PSV in eigen huis, terwijl Ajax dat weekend met Heracles Almelo een op papier makkelijkere tegenstander treft. Anderhalve week later gaat Ajax juist op bezoek PSV en treedt AZ aan tegen Vitesse. Vervolgens kan er op zondag 29 april weleens een beslissend duel gespeeld worden in de strijd om plek twee en dus om voorronde Champions League. Op die dag speelt Ajax in eigen huis tegen AZ. Ajax sluit vervolgens de competitie af met een uitduel bij Excelsior, terwijl AZ in eigen huis gaat afsluiten tegen PEC Zwolle.


De resterende wedstrijden van Ajax en AZ. Beide ploegen treffen elkaar vlak voor het einde van de competitie op zondag 29 april.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Caparzo
Geloof er niet in dat AZ 2e wordt, wil er simpelweg niet in geloven. Moeten die boeren trouwens ook voorronde CL spelen? Dacht het wel hè (championsroute)?
0 0
jollie18
Ja de kampioen speelt 7 en 8 aug
0 0
jollie18
AZ had zaterdag ook zo maar kunnen verliezen. Zie ze niet als een bedreiging voor de 2de plek van Feyenoord en PSV gaan ze niet winnen en ik hoop bij ons ook niet.
1 0
Truth
Klopt, alleen zij spelen lekker vrijuit en zitten in een lekkere flow, terwijl ik bij ons het idee heb dat er echt in is geknakt nu. Denk zomaar eens dat onze, mentaal toch al niet zo sterke selectie, hier een dusdanige knauw van heeft gekregen dat er een neerwaartse spiraal kan ontstaan. Hopelijk zit ik er naast, maar ik zou er niet gek van opkijken. Heb ook het idee dat er totaal geen chemie in de groep (meer) is en dat er misschien wel eens wat akkefietjes onderling zouden kunnen spelen. Maar dat is puur met gevoel, verder nergens op gebaseerd
0 0
KlasseLasse
ach als.je geen kampioen word boeot het geen ene moer hoeveelste je word deze selectie heeft totasl 0 te zoeken in cl of eEL
0 -2
altijdwelwat
AZ speelt me afstand het beste voetbal van Nederland momenteel, zit zoveel power en voetballend vermogen in die ploeg. Ze hebben alleen een hele smalle selectie. Als Koopmeiners, Midtsjo, Til of Jahanbaksh geblesseerd raken hebben ze een probleem. Aan de andere kant wij brengen Siem de Jong .....
0 0
M.Olsen
Gaat nergens over. AZ kan alleen leuk spelen tegen twente-roda-sparta. Die gaan echt nog wel klappen krijgen
0 0
Bjorn
Komt normaliter niet in gevaar. Ligt eraan hoe rustig het blijft rond de club en selectie tot en met april.
1 0
3*stars*3
Yup en paranoia blijven kijken naar achteren...

Trouwens een foutje hierboven.
Az moet naar Den Haag.
Ajax heeft daar al 2 punten ingeleverd...
0 0
behangdelul
Alsof AZ nu ineens een wereldploeg heeft. Ze hebben 2 punten minder dan ons dus hebben ze ook genoeg laten liggen.
0 -1
Labrador
Ze spelen gewoon goed voetbal .
1 0
RaynoFischer
Met hun middelen gewoon erg goed, voor hun een top seizoen wat beloond kan worden met een beker..
Ajax moet zich doodschamen, zo presteren als rijkste club van Nederland.
3 -1
3*stars*3
Itt Ajax, maakt Az wel stappen na de winterstop en is het een geoliede machine.
2 0