'Zorgen dat we Europees weer mee kunnen doen'

JesseTH, 28-04-2017 om 21:05, 5241 views, Ajax Kick Off |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edwin van de Sar, algemeen directeur van Ajax, is blij met de strijd die dit jaar in Nederland gestreden wordt om het kampioenschap. Hij beseft echter als geen ander dat er met Ajax prijzen gewonnen moeten worden. Verder hoopt Van der Sar dat er met de KNVB afspraken gemaakt kunnen worden om Nederland ook in Europees verband weer meer op de kaart te krijgen.

'Het zal heel lastig worden. Het zou een ongelofelijke ontsnapping zijn als we nog kampioen worden', opent Van der Sar realistisch in gesprek met Ajax Kick Off. 'Ik vind het mooi dat de twee traditioneel grootste clubs van het land lang om de titel gestreden hebben. Dat is lang niet zo geweest. Als Ajax zijnde moet je natuurlijk altijd om de prijzen strijden en dat hebben we om het landskampioenschap lang gedaan, maar uiteindelijk wil je de titel winnen.' Inmiddels is het na dit seizoen waarschijnlijk al drie keer op rij niet gelukt. 'We zijn een tijdje verwend geweest onder Frank de Boer met vier titels onder zijn leiding. Dan kun je kijken naar de Europese wedstrijden die er nog aan komen tegen Lyon, maar dat zijn halve finale plaatsen en daarvoor krijg je geen medailles.'

Er is de laatste tijd een hoop te doen geweest om de eventuele maandagavondwedstrijd in de Eredivisie. Van der Sar is hoopvol. 'We zijn in gesprek met de KNVB over competitievorm. Laten we hopen dat we met de KNVB en de grote clubs die Europees spelen een oplossing gaan vinden.' De oud-keeper beseft echter wel dat er met behoorlijk wat zaken rekening gehouden moet worden. 'Er zijn uiteindelijk ook afspraken met de tv-zenders en de mensen die een kaartje gekocht hebben. Laten we de discussie voortzetten om te zorgen dat we als Nederland en met name Ajax zijnde Europees ook weer mee kunnen doen. Je voelt door de hele club en bij de supporters hoe dit leeft en dan is het fantastisch om na zo’n lange tijd de 'buzz' weer te krijgen van zo’n halve finale.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
N-ajax
maak er gewoon zondagavond van, is nog steeds dezelfde dag en in het weekend, maar scheelt toch al 7-8 uur vergeleken met een half 1 wedstrijd.
0 0
Ajax Koersvast
Waarom krijg ik de indruk dat Edwin vd Sar geen fan is van Peter Bosz...?
Eigenlijk zeikt ie m af zelfs: "geen prijzen..." "waarschijnlijk straks 3x op rij geen kampioen..."
"zorgen dat we weer europees gààn meedoen.." "waren enorm verwend onder F de Boer..."

Verder geen woord over de sterk veranderde (aanvallende) speelstijl o.l.v. Bosz met binnen één seizoen al duidelijk resultaat en van een hoger nivo bovendien!
1 -1
Babangida83
Ik denk dat dit meer over de schrijver van het artikel zegt dan over Van der Sar. In het interview laat hij zijn licht schijnen op het huidig seizoen als onderdeel van de lange termijn. Dit seizoen is goed, maar ´we willen ons door blijven ontwikkelen´. En dat is op ieder gebied. Hij wil Ajax naar de échte top brengen. Dit is nog maar het begin. Ik denk dat dat alleen maar een topsportmentaliteit laat zien.
Hij gaf ook aan dat het imago van Ajax erg goed is, en dat hem dit commercieel gezien erg helpt. Dat is volgens mij ook een link naar Bosz. Anderzijds wil hij ook FdB niet afvallen. En dat vind ik alleen maar te prijzen.
0 0
Ajax Koersvast
Je hebt gelijk.
Heb net het originele interview gezien en dat geeft inderdaad een wat ander beeld.
1 0
Joseph
Van vd Sar was al lang bekend dat hij achter het verdedigende voetbal van Frank stond, haalde niet voor niets Cruijff van de deuren.. Eigenlijk laat Bosz zien wat Cruijff voor ogen had, en dus kan gezegd worden dat Overmars en vd Sar gefaald hebben door hem de deur te wijzen. Dat probeert hij dan weg te praten met "verwend onder Frank"..
1 0
RusselWestbrook
Wel even kleine kanttekening over Feyenoord: ja, die waren ooit top van Nederland. Heel lang geleden. Het merendeel van hun titels komen uit een tijd waarin PSV nog geen flikker voorstelde.

Ajax had bijvoorbeeld al 8 titels in het profvoetbal, en Feyenoord al 6 toen PSV voor de 2e keer landskampioen werd in het profvoetbal (1974-75).

Ajax heeft er nu 25, PSV 20 en Feyenoord 9 (worden er 10). Dus we hebben het wel over een heel grijs verleden toen Feyenoord nog een traditionele topclub was. In de tussentijd hebben Ajax en PSV samen 35 titels behaald (17 om 18), Feyenoord gaat pas de 4e pakken sindsdien.

Is dus wel een grootse prestatie van Feyenoord, want een Nederlandse topclub zijn ze al heel lang niet meer. Nederland heeft maar 2 echte topclubs: Ajax en PSV, die samen 75% van alle landstitels in Nederland gewonnen hebben.

Voor de snelle rekenaars: klopt, er zijn idd maar 3 andere landskampioenen geweest dan Ajax, PSV of Feyenoord sinds 1975, het tweede kampioensjaar van PSV, namelijk AZ (2x) en FC Twente. Voor 1975 ook maar 3 trouwens (DOS in 1958, Sparta in 1959 en DWS in 1964). Saaie competitie ;)
3 0
3*stars*3
Bijna helemaal mee eens maar puur kijkend naar fans, is fey in NL toch de grootste na Ajax.
Overal in NL kan je die kakkies wel vinden en qua prijzen is het idd om te janken maar als Chelsea komende 10 jaar titels blijft pakken, zullen ze toch niet groter dan een United worden.

Moet wel bij vermelden dat het in buitenland, eerst Ajax en daarna PSV is.
Maar hoe dan ook is Ajax in binnen en buitenland, nr1.

Verder helemaal met jou eens.
0 0
3*stars*3
Kan mij een interview herinneren na uitschakeling door Rostov.
Toen Ajax in Rostov speelde, was Vd Sar op zo'n UEFA congres.
Na de uitschakeling kwamen allemaal bobo's naar hem toe en hadden ze medelijden en dat is wel het ergste wat je als bestuurslid kan meemaken.
Dat Ajax er nu zo voor staat in Eu, is echt geweldig.
Niet alleen voor Ajax maar voor heel NL.
3 0
Sammy Sosa
Uit de eerste alinea concludeer ik dat Edje volgend jaar een kampioenschap eist. Mbt de tweede alinea blijft steeds het verschrikkelijke beeld hangen dat Van de Sar het woord `Buzz` uitspreekt.
2 -1
ajaxminimax
Naja ik ben eigenlijk ook van mening dat je volgend jaar kampioen moet worden. Als je niet te veel spelers verliest ben je gewoon de grote favoriet. Ik zal tenminste doodziek zijn als we geen kampioen worden volgend jaar.
0 0
wladimir
Feyenoord zal
0 0
HarryHarHar
Als je in Europa mee wil blijven doen dan zal je toch minimaal de sterkhouders aan boord moeten houden, anders duikelen we net zo hard weer naar beneden als dat we nu omhoog zijn geschoten dit jaar.
En die toch vertrekken gelijk met minimaal de zelfde kwaliteit moeten vervangen en niet allemaal talentjes want daar redden we het niet mee das dit jaar al gebleken in de KNVB beker. (dat is ook een hoofdprijs die heel veel Ajax fans en spelers heel graag hadden gewonnen!).
Dus je salarisplafond zal toch behoorlijk omhoog moeten!. anders zijn we zo weer terug bij af, eigenlijk zijn we dit al een beetje want drie jaar op rij helemaal niks dat kan en mag toch niet met Ajax zeker niet als je naar ons spaarbankboekje kijkt met ruim 100 miljoen plus!..
0 -2