Redan helpt Oranje O17 aan plaatsing EK

Ajax-jeugdspeler Daishawn Redan heeft zijn waarde bewezen voor het Nederlands elftal onder 17 jaar. De spits, die donderdagavond als 'tien' speelde, was verantwoordelijk voor één doelpunt in de 3-2 zege op Wit-Rusland, waardoor Oranje O17 zich heeft geplaatst voor het EK-17.

Al na een kwartier bracht Thijs Oosting Oranje O17 op voorsprong, waarna Achraf El Bouchataoui vlak na rust de marge op twee bracht. Via Kiryl Kirylenka werd het 2-1, waardoor de spanning weer toenam. Gelukkig maakte Redan er al snel 3-1 van. Toch wist Kirylenka opnieuw een aansluitingstreffer, waarna Oranje O17 in het restant van het duel stand hield.

Namens Ajax stond verder Mitchel Bakker in de basis en viel Giovanni de la Vega in. Oranje heeft nu zes punten uit twee wedstrijden en heeft zich daarmee geplaatst voor het EK-17. Samen met Italië heeft Oranje nu zes punten. De groepswinnaars, maar ook de beste zeven nummers twee (van de acht groepen) plaatsen zich voor het EK. Omdat in groep C Portugal op vier punten eindigde is deelname aan  het EK-17 een feit. Aankomende zondag speelt Oranje O17 nog wel tegen de Italianen.

Opstelling Oranje U17: Schendelaar, Geertruida, Daverveld, Bakker, Pierie; El Bouchataoui, Haspolat, Redan (De Haas 80'); Mallahi (De la Vega 65'), Ladan, Oosting (Buitink 49')
Wissels Oranje U17:
De Keijzer, De la Vega, St Jago, De Haas, Mendonca, Buitink, Van Kaam.

Doelpunten:
1-0 Thijs Oosting (16')
2-0 Achraf El Bouchataoui (46')
2-1 Kiryl Kirylenka (49')
3-1 Daishawn Redan (63')
3-2 Kiryl Kirylenka (68')

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dennish
Ik hoop zo dat die Redan een contract tekent.
1 0
Mikes
Tip voor de redactie. Oranje o17 plaatst zich met deze overwinning voor ek. 7 van de 8 nr 2 gaan naar ek en in de poule met spanje Portugal en Polen zijn al 3 wedstrijden geweest en daar heeft de nr 2 maar 4 punten gehaald. Oftewel oranje is aanwezig op het ek.
0 0
Mikes
Iemand aanwezig en weet hoe Redan en Bakker het doen?
0 0