[Update] Juventus maakt komst van Milik wereldkundig

door Bart Veenstra 34

Bron Fabrizio Romano, Juventus

[Update] Juventus maakt komst van Milik wereldkundig

door Bart Veenstra 34

Bron Fabrizio Romano, Juventus

Laatst geüpdatet

Oud-Ajacied Arek Milik staat op het punt Olympique Marseille in te ruilen voor Juventus. De Pool gaat op huurbasis verkassen naar Turijn. Marseille en Juventus hadden woensdag al een akkoord bereikt over de transfer van de voormalig Ajax-spits, zo meldt Fabrizio Romano.

Juventus maakt ruim één miljoen euro over naar Marseille voor de huurtransfer, met bonussen die kunnen oplopen tot nog één miljoen euro. Juventus krijgt ook nog een optie tot koop. Na de huurperiode kan Juventus de Pool overnemen voor acht miljoen euro. Milik, die Ajax in de zomer van 2016 verruilde voor Napoli, is al in Turijn om zijn medische keuring af te ronden.

Bij Ajax scoorde de Poolse spits 24 keer in 42 wedstrijden. In de tijd bij Napoli, 2016 tot 2020, speelde Milik 121 wedstrijden waarin hij 47 keer het doel trof. Na Napoli speelde Milik voor Olympique Marseille, dat de spits nu gaat verhuren aan Juventus. In de 37 wedstrijden voor Marseille scoorde Milik 20 keer.

Memphis Depay

Juventus, dat met Milik nu hun spits binnen heeft, heeft eerder deze transferperiode contact gehad met FC Barcelona voor een transfer van Memphis Depay. De Nederlander werd al met meerdere clubs in verband gebracht nu de Catalanen hun eerste spits hebben gevonden met Robert Lewandowski.

Update - 10.10 uur (26 augustus 2022) - Juventus maakt komst van Milik wereldkundig

Juventus heeft de komst van oud-Ajacied Arek Milik vrijdagochtend bevestigd. De Pool wordt gehuurd van Olympique Marseille. De huurdeal bevat ook een optie tot koop van zeven miljoen euro, plus twee miljoen euro aan mogelijke bonussen. De huursom voor komend seizoen bedraagt 800.000 euro en dat bedrag kan middels sportieve bonussen nog verdubbelen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.