[Update II] Boer zag zelf af van transfer

door Gino Haverkamp 2

[Update II] Boer zag zelf af van transfer

door Gino Haverkamp 2

Laatst geüpdatet

Diederik Boer, voormalig doelman van Ajax, wordt waarschijnlijk door PEC Zwolle tot het einde van het seizoen verhuurd aan Anorthosis Famagusta. De Stentor meldt dat een akkoord met de Cypriotische club dichtbij is.

'Wel moet het papierwerk, oftewel de laatste voorwaarden in het contract van de ervaren sluitpost, nog worden rondgemaakt door Anorthosis Famagusta. Daarom houdt de clubleiding van PEC Zwolle nog een slag om de arm', schrijft het medium over de status van de transfer.

De 38-jarige keeper keerde na drie jaar Ajax terug bij de club uit Zwolle. Dit seizoen moet de Boer een andere ex-Ajacied voor zich dulden, namelijk Mickey van der Hart. Na het seizoen loopt het contract van Boer af, maar de doelman keert dan naar verluidt terug voor een bestuursfunctie.

Update - 11:40 uur (31 januari 2019) - Transfer Boer naar Cyprus afgeketst

Diederik Boer blijft dit seizoen bij PEC Zwolle. Voetbal International weet te melden dat de ex-Ajacied op het laatste moment een overstap naar Anorthosis Famagusta uit Cyprus in het water heeft zien vallen. Het was de bedoeling dat de doelman het voetbalseizoen op huurbasis zou afmaken bij de Cyprioten om daarna terug te keren bij PEC Zwolle als bestuurder. Nu de transfer niet doorgaat, moet Boer zich richten op de concurrentiestrijd met Mickey van der Hart, de andere voormalig Ajax-speler bij de Zwolse club.

Update II - 08.10 uur (1 februari 2019) - Boer zag zelf af van transfer

Lange tijd leek het erop dat voormalig Ajax-doelman Diederik Boer zou verkassen naar Anorthosis Famagusta, maar de keeper hakte op het laatste moment zelf de knoop door om niet naar de club uit Cyprus te verkassen. In gesprek met De Telegraaf legt hij uit waarom. 'Er kwam alleen steeds iets tussendoor wat de voorwaarden betreft. Eerst wat kleine dingetjes en op het laatste moment wilden ze weer iets anders invullen. Dat voelde niet goed. Dan zet ik niet alles op het spel. Het is graag of niet van hun kant.'

Boer was zelf al klaar om naar Cyprus te vertrekken. De koffers stonden immers al klaar. 'Ik had woensdag nog getraind bij PEC, afscheid genomen, trainer Jaap Stam verteld dat het definitief doorging en ik het vliegtuig zou opstappen. Ik had er ook echt heel veel zin in. Mooi avontuur, mooi land, lekker warm. Maar morgen (vandaag, red.) staan we weer met de muts op en de sjaal om te blauwbekken in -5 graden, in plaats van met de zonnebrandcrème op de neus.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.