’Super League-deelnemers mogelijk per direct uit Champions League’

door Jesse ter Haar 78

Bron DR

’Super League-deelnemers mogelijk per direct uit Champions League’

door Jesse ter Haar 78

Bron DR

Laatst geüpdatet

De kans is aannemelijk dat Real Madrid, Manchester City en Chelsea vanaf vrijdag niet meer mee mogen doen aan de Champions League. De drie clubs sluiten zich aan bij een eventuele Super League en UEFA-bestuurslid Jesper Möller verwacht dat zij vanaf vrijdag niet meer mee mogen doen aan de Champions League.

De bestuurder noemt vrijdag omdat de UEFA dan bijeen zal komen om te beslissen over wat er moet gebeuren met de initiatiefnemers van de Super League. 'Dan hebben we een buitengewone bestuursvergadering. Deze drie clubs zullen moeten vertrekken. Daarna bekijken we hoe we het seizoen in de Champions League gaan afronden', aldus Möller tegenover het Deense DR.

Real Madrid, Manchester City en Chelsea zijn drie van de vier overgebleven clubs in de halve finale van de Champions League. Paris Saint-Germain is de vierde club die het tot die fase van het toernooi heeft geschopt. In de Europa League geldt overigens voor Manchester United en Arsenal - eveneens initiatiefnemers van de Super League - hetzelfde.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties