[Update] Oud-Ajacied Babangida herstelt goed na zwaar auto-ongeluk

door Bart Veenstra 67

Bron NOS

[Update] Oud-Ajacied Babangida herstelt goed na zwaar auto-ongeluk

door Bart Veenstra 67

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Voormalig Ajax-speler en Nigeriaans international Tijjani Babangida is zwaargewond geraakt bij een auto-ongeluk, zo meldt de NOS. Bij het auto-ongeluk kwam zijn jongere broer Ibrahim, ex-speler van FC Volendam, om het leven.

Volgens berichten uit Nigeria verkeert de oud-Ajacied in een kritieke, maar stabiele toestand. Het ongeluk gebeurde op de snelweg van Kaduna naar Zaria. Ook de vrouw van Babangida zat in de auto. Zij is ook vanwege haar verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Zaria.

Babangida begon zijn Nederlandse loopbaan in Limburg. In 1991 maakte de Nigeriaan de overstap naar Roda JC, waarna hij voor twee seizoenen werd verhuurd aan VVV-Venlo. In 1996 maakte hij de overstap naar Ajax, waar hij tot en met 2001 actief was in het rood en wit van de Amsterdammers. Babangida was tot en met medio 2003 nog contractspeler van Ajax, maar werd onder andere verhuurd aan Vitesse.

Na meerdere verhuurperiodes maakte hij een definitieve stap naar China, waar hij nog tot 2005 actief was. Daarna beëindigde hij zijn carrière. Met Ajax werd hij eenmaal landskampioen. Daarnaast legde hij met Ajax ook tweemaal beslag op de KNVB-beker.

Op de Olympische Spelen van 1996 veroverde de Nigeriaanse buitenspeler goud met zijn team en hij maakte deel uit van de Nigeriaanse WK-selectie in 1998. Momenteel is Babangida president van de organisatie van Nigeriaanse profvoetballers.

Babangida zijn broertje was ook actief in het profvoetbal

Zijn broertje Ibrahim was voornamelijk in Nigeria actief als profvoetballer. Hij maakte deel uit van de Nigeriaanse onder 17 lichting die in 1993 beslag legde op het wereldkampioenschap in Japan. Na vijf jaar actief te zijn geweest in Nigeria maakte hij in 1997 de overstap naar de Eredivisie. Van 1997 tot en met 2002 speelde hij in de oranje kleuren van FC Volendam. In 2002 beëindigde hij zijn profloopbaan. Ibrahim Babangida is 47 jaar geworden.

Update - 15.45 uur (14 mei 2024) - Oud-Ajacied Babangida herstelt goed na zwaar auto-ongeluk

Voormalig Ajacied Tijjani Babangida herstelt goed na het zware auto-ongeluk van vorige week. Dat melden ESPN en Timeline. Bij het ongeluk kwam de broer van de oud-Ajax-speler, Ibrahim, om het leven. Ook de zoon van Tijjani Babangida - de eenjarige Fadil - overleefde het ongeluk niet. De vrouw van Tijjani Babangida raakte zwaargewond aan haar gezicht - zij verloor een oog - en zij moest dan ook een gezichtsoperatie ondergaan. Tegenover Timeline bedankt de oud-Ajacied meerdere instanties voor de geboden hulp sinds het ongeluk.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.