Lodeweges keert terug bij het Nederlands elftal als assistent van Koeman

door Jari Perridon 22

Bron Onsoranje.nl

Lodeweges keert terug bij het Nederlands elftal als assistent van Koeman

door Jari Perridon 22

Bron Onsoranje.nl

Laatst geüpdatet

Dwight Lodeweges treedt per direct toe tot de technische staf van het Nederlands elftal, zo meldt de KNVB op dinsdagochtend. De 66-jarige Lodeweges vervangt Sipke Hulshoff die stopt als assistent van bondscoach Ronald Koeman. Lodeweges en Koeman werkten al eens eerder samen bij het Nederlands elftal.

'Ik ben blij met deze kans. De samenwerking met Koeman was de eerste keer heel positief', liet Lodeweges weten tegenover het Algemeen Dagblad. Lodeweges weet als geen ander hoe het is om bij Oranje werkzaam te zijn. Toen Koeman aan zijn eerste termijn als bondscoach begon - in maart 2018 - was hij ook diens assistent. Lodeweges maakte tot en met EURO 2020 - dat werd gespeeld in 2021 in verband met COVID - deel uit van de technische staf van het Nederlands elftal.

Nadat bekend werd dat Hulshoff ging vertrekken bij het Nederlands elftal, nam Koeman contact op met Lodeweges. 'Ronald belde en vroeg me er een weekeinde over na te denken. Maar ik had maar tien seconden nodig', vertelt verder bij het Algemeen Dagblad. 'Ik vind het geweldig om zo'n evenement mee te maken en nog een keer met de beste spelers van het land samen te werken. Ik ken veel jongens al. Ik ken veel stafleden. Ik ben blij verrast met deze kans. Hier kan ik geen "nee" op zeggen.' Na het EK gaat de assistent-trainer evalueren en kijken wat hij verder ambieert.

Voorbereidingen op het EK

Oranje gaat over twee weken beginnen aan de voorbereidingen op het EK in Duitsland. Naast Koeman en Lodeweges bestaat de technische staf uit Erwin Koeman (assistent), Michael Reiziger (assistent), Patrick Lodewijks (keeperstrainer) en Khalid Benlahsen (keeperstrainer). Voor Nederland gaat het EK op 16 juni van start. Oranje speelt dan in Hamburg tegen Polen. Op 21 juni staat in Leipzig de kraker tegen de Fransen op het programma en op 25 juni speelt Nederland de laatste poulewedstrijd tegen Oostenrijk in Berlijn.

In het seizoen 2022/23 was Lodeweges kort werkzaam bij Ajax. Toen John Heitinga werd aangesteld als interim-trainer van de Amsterdammers, werd Lodeweges toegevoegd aan de technische staf om Heitinga te kunnen begeleiden.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.