Heitinga maakt seizoen af als hoofdtrainer Ajax, Lodeweges toegevoegd aan technische staf

door Jesse ter Haar 212

Bron Ajax.nl

Heitinga maakt seizoen af als hoofdtrainer Ajax, Lodeweges toegevoegd aan technische staf

door Jesse ter Haar 212

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

John Heitinga is 'in elk geval' de rest van het huidige seizoen de hoofdtrainer van Ajax 1, zo brengt de club naar buiten via Ajax.nl. Verder valt te lezen dat Dwight Lodeweges per direct is toegevoegd aan de technische staf van het eerste elftal.

Voor Heitinga begon tijdens het afgelopen weekend plots zijn trainerscarrière op het allerhoogste niveau. De voormalig speler van de club beëindigde in 2016 zijn actieve carrière als profvoetballer in Amsterdam en behaalde vervolgens zijn trainerspapieren. Inmiddels heeft hij ervaring als oefenmeester in de Ajax-jeugd en als trainer van Jong Ajax, waarover hij sinds 2021 de leiding had. Op maandag 23 januari was hij er nog bij tijdens de 1-2 nederlaag tegen Roda JC.

Lodeweges op zijn beurt, heeft al veel meer ervaring in het trainersvak. Hij zat in de Raad van Commissarissen van sc Heerenveen en het lijkt aannemelijk dat hij die functie nu laat vallen. De komst van de ervaren trainer kondigde zich al aan, toen woensdag de onderhandelingen tussen hem en Ajax begonnen. Er werden geen moeilijkheden verwacht en een akkoord lag dan ook in de lijn der verwachting. Donderdag kwam het akkoord er en dus is hij nu onderdeel van de technische staf van Ajax 1. Hij moet Heitinga ondersteunen met zijn ervaring, zoals Hennie Spijkerman ooit bij Frank de Boer deed.

Het was snel schakelen voor Heitinga, maar hij beleefde afgelopen weekend een succesvolle vuurdoop als trainer. Op bezoek bij Excelsior moest er een reeks van zeven wedstrijden zonder overwinning in de Eredivisie doorbroken worden en dat lukte. Waar Alfred Schreuder in zijn laatste wedstrijd niet verder kwam dan een `1-1 gelijkspel tegen FC Volendam, wist Heitinga met 1-4 te winnen op bezoek bij Excelsior. Wel moet daarbij worden vermeld dat de Rotterdammers voor rust zeker drie honderd procent kansen kregen om te scoren.

De weg naar boven met Ajax

In de komende weken moet Heitinga met de A-selectie de volgende stappen richting herstel gaan zitten. Komend weekend staat SC Cambuur-uit op het programma, waarna midweeks de lastige bekerwedstrijd tegen FC Twente volgt. Volgend weekend speelt Ajax in eigen thuis tegen RKC Waalwijk en daarna begint de Europa League weer. Op donderdag 16 februari staat Ajax - Union Berlin op het programma. Beide ploegen treffen elkaar in de tussenronde van het tweede toernooi van Europa.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.