VI: 'Ajax en Farioli naderen elkaar, terugkeer Chivu lijkt niet door te gaan'

door Jesse ter Haar 1216

Bron Voetbal International

VI: 'Ajax en Farioli naderen elkaar, terugkeer Chivu lijkt niet door te gaan'

door Jesse ter Haar 1216

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax en Francesco Farioli naderen elkaar in een deal over een dienstverband in Amsterdam, zo schrijft Voetbal International zondagavond. De 35-jarige trainer van OGC Nice is echter nog in gesprek met de clubleiding van Ajax, terwijl Cristian Chivu niet terug lijkt te keren bij zijn oude club.

Het is lang niet voor het eerst dat de naam van Farioli in één adem wordt genoemd met die van Ajax. Al wekenlang circuleren er namelijk drie namen die in de race zijn om aan de slag te gaan bij de recordkampioen: Erik ten Hag, Graham Potter en dus Farioli. De twee eerstgenoemden leken gezien hun ervaring hoger op de lijst te staan, maar de komst van die twee oefenmeesters wordt inmiddels niet meer realistisch geacht.

Even leek de club op Ten Hag, die met Manchester United in zwaar weer verkeert, te willen wachten. De oefenmeester lijkt echter niet op korte termijn te vertrekken uit Engeland, terwijl te lang wachten de nodige risico's met zich mee kan brengen. Zodoende zette Ajax lang in op de komst van Potter.

De oud-trainer van Brighton & Hove Albion en Chelsea onderhandelde serieus met Ajax, maar kwam er niet uit. Aanvankelijk leken de problemen vooral op financieel vlak te liggen, maar dat was later al niet meer het geval. De Engelsman zou simpelweg niet volledig overtuigd zijn van het project waarmee Ajax momenteel bezig is.

Na de stukgelopen onderhandelingen is nu Farioli dus zeer concreet in beeld. Het kan worden gezien als de derde optie van de club, maar niet voor niets bleef zijn naam steevast terugkomen als het ging over mogelijke nieuwe trainers van Ajax. Inmiddels is hij de topkandidaat, zo weet VI. 'Hoewel de gesprekken nog niet in de eindfase zijn, is er vertrouwen in een goede afloop.'

Chivu komt er niet uit met Ajax

Momenteel spreken club en trainer nog over enkele 'belangrijke voorwaarden', zoals de invulling van de technische staf. Dave Vos maakt de stap vanuit Jong Ajax en zal daar een belangrijke rol gaan invullen, terwijl Ajax ook Chivu wilde verleiden tot een overstap naar Amsterdam. 'De oud-verdediger van Ajax en huidige jeugdtrainer van Internazionale was ook in beeld als assistent-trainer, maar komt er niet uit met de club over een terugkeer', zo is te lezen.

Carrière Farioli

Gezien het feit dat Marijn Beuker recent nog liet weten in te zetten op een ervaren coach, is de eventuele aanstelling van Farioli opvallend te noemen. De coach is pas 35 jaar oud en treft bij Ajax dus spelers die enkele jaren ouder zijn. Toch deed hij als hoofdtrainer al de nodige ervaring op en werkte hij als keeperstrainer samen met trainerstalent Roberto de Zerbi. Hij stond zelfstandig voor de groep bij Karagümrük, Alanyaspor en zijn huidige club OGC Nice, waarmee hij dit seizoen op de vijfde plek eindigt in de Ligue 1. Opvallend detail: in 32 wedstrijden maakte de ploeg onder zijn leiding slechts 37 doelpunten.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.