Branie: 'Het afhaken van Graham Potter straalt negatief af op Ajax'

door Jesse ter Haar 172

Bron Ajax Showtime

Branie: 'Het afhaken van Graham Potter straalt negatief af op Ajax'

door Jesse ter Haar 172

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax is sinds zondagmiddag zeker van de vijfde plek in de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen in eigen huis van Almere City, terwijl NEC en FC Utrecht juist verloren. Tegelijkertijd is het de vraag hoe de selectie van Ajax er komend seizoen uitziet en welke trainer er voor de groep staat. Gaat Francesco Farioli dan de gelukkige worden? Dat en meer wordt besproken in de nieuwe aflevering van Branie, de Ajax-podcast van Het Parool.

Daags na het duel tussen Ajax en Almere City zijn naast presentator Menno Pot ook Jop van Kempen (Het Parool) en Jesse ter Haar (Ajax Showtime) te gast. Het drietal bespreekt de wedstrijd tegen de club uit Almere, waarbij natuurlijk vooral de rol van Steven Bergwijn wordt belicht. De Man of the Match produceerde een hattrick en was dus hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor een relatief eenvoudige overwinning.

Verder kunnen de eventueel vertrekkende spelers niet onbesproken blijven. Zo gaan er verhalen of is er iets te zeggen voor vertrekken van spelers als Jordan Henderson, Devyne Rensch en Bergwijn, maar wat is verstandig voor Ajax? Moet de club voor de financiële middelen kiezen of moeten de spelers behouden blijven en de as van het nieuwe Ajax vormen?

Ajax' trainerspositie

De trainerspositie bij de club passeert eveneens de revue. Wekenlang leek Graham Potter de grootste kandidaat om aan de slag te gaan bij Ajax, maar hij bedankte uiteindelijk voor de eer. De Engelsman had te weinig vertrouwen in het project dat Ajax vanaf komende zomer wil opzetten. Het resultaat: de Amsterdammers schakelden razendsnel door naar Francesco Farioli, de oefenmeester van OGC Nice die dicht bij een overgang naar Ajax lijkt.

Tegelijkertijd lijkt de huidige oefenmeester van Ajax, John van 't Schip, niet bepaald bij de plannen voor het nieuwe seizoen te worden betrokken - en dat terwijl het nog altijd wel de bedoeling is om hem voor de club te behouden. Gezien de onzekerheid richting komend seizoen is de situatie uit te leggen, maar is het dat op menselijk vlak ook? Dat en meer in de nieuwste editie van Branie.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Jesse ter Haar (X: @jesseterhaar | E-mail: j.terhaar@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.