'Maduro definitief naar Almere City; maandag nog volgt presentatie'

door Bart Veenstra 167

Bron Algemeen Dagblad

'Maduro definitief naar Almere City; maandag nog volgt presentatie'

door Bart Veenstra 167

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Hedwiges Maduro gaat definitief aan de slag als hoofdtrainer van Almere City. Volgens het Algemeen Dagblad wordt de huidig assistent-trainer van Ajax maandag (16.00 uur) nog gepresenteerd bij de club uit Flevoland.

Maduro neemt bij Almere City het stokje over van Alex Pastoor. Laatstgenoemde maakte onlangs bekend te stoppen als hoofdtrainer van Almere City, omdat hij op zoek zou zijn naar een nieuwe uitdaging.

Voor Maduro is Almere City geen onbekende club. Hij trainde er jarenlang de jeugd en was bovendien assistent-trainer van Pastoor in het seizoen dat Almere City promoveerde naar de Eredivisie. Na dat seizoen nam Ajax Maduro - voor een fikse afkoopsom - over van Almere City.

Bij Ajax kende Maduro een lastig seizoen. Als assistent-trainer onder Maurice Steijn behaalde de club zeer slechte resultaten. Ajax stond zelfs een periode in de degradatiezone. Na het vertrek van Steijn nam Maduro het voor twee duels over. Die twee wedstrijden - tegen Brighton & Hove Albion (2-0) en PSV (5-2) - gingen beide verloren. In het restant van het seizoen was Maduro assistent-trainer onder interim-hoofdtrainer John van 't Schip. Onder Van 't Schip zal Ajax de Eredivisie eindigen als nummer vijf.

Maduro leek eerder nog trainer te worden van Jong Ajax

In de afgelopen periode leek Maduro de nieuwe trainer te worden van Jong Ajax. Dave Vos maakt immers de stap naar de technische staf van de A-selectie en dus leek Maduro bij het belofteteam de hoofdverantwoordelijke te worden. Zo'n tweeënhalve week geleden kwam echter naar buiten dat Maduro de overstap maakt naar Almere City.

Dit seizoen heeft Almere City zich weten te handhaven in de Eredivisie. De club staat op dit moment op de dertiende plaats en kan niet meer afzakken naar de zestiende plaats (of lager). Zodoende mag Maduro het volgend seizoen als hoofdtrainer laten zien in de Eredivisie. Zondag is dan in principe zijn laatste wedstrijd als assistent-trainer bij Ajax. De Amsterdammers gaan dan op bezoek bij degradant Vitesse.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.