Ajax bevestigt: Maduro keert als hoofdtrainer terug bij Almere City

door Jesse ter Haar 66

Bron Ajax.nl

Ajax bevestigt: Maduro keert als hoofdtrainer terug bij Almere City

door Jesse ter Haar 66

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Hedwiges Maduro keert officieel terug bij Almere City, zo schrijft Ajax.nl. De huidige assistent-trainer van John van 't Schip bij Ajax 1 gaat in Almere aan de slag als hoofdtrainer. Hij laat de Amsterdamse club daarmee na één seizoen alweer achter zich en gaat Alex Pastoor vervangen.

Ajax en Almere City hebben maandag een overeenstemming bereikt over de overgang van de jonge oefenmeester. Maduro tekende in de zomer van 2023 een verbintenis die hem tot medio 2026 aan Ajax zou verbinden, maar die overeenkomst wordt dus al snel weer tenietgedaan. Het nog twee jaar doorlopende contract wordt door Almere City, dat vertrekkend hoofdtrainer Pastoor moet vervangen, afgekocht.

In Almere wordt Maduro met open armen ontvangen. 'Almere City FC heeft in de persoon van Hedwiges Maduro haar nieuwe hoofdtrainer binnen. Daarmee haalt het een oude bekende én rasechte Almeerder terug bij de club', zo valt te lezen. Verder schrijft men op de website van de club dat 'de cirkel alsnog rond is'. Eerder had hij Almere City Onder 21 immers al onder zijn hoede en was hij assistent-trainer bij de hoofdmacht.

De oud-Ajacied gaat nu als hoofdtrainer aan de slag bij het eerste elftal van de club en staat zodoende voor het eerst voor een langere periode op eigen benen in het betaald voetbal. Eerder leidde hij op interim-basis twee wedstrijden van Ajax 1 en stond hij eenmaal voor de groep bij het Jong Ajax van Dave Vos. Dat duel stond in het teken van het behalen van zijn laatste trainersdiploma, waarna hij volledig zelfstandig aan de slag mag als hoofdtrainer.

Afgelopen zomer betaalde Ajax een transfersom om Maduro over te nemen van Almere City. Hij werd aan de technische staf van Maurice Steijn toegevoegd, maar die samenwerking werd geen succes. De Amsterdammers zakten zelfs tot de achttiende en daarmee laatste plek. Vervolgens nam Maduro het voor twee duels over, om zo Van 't Schip de kans te geven om te arriveren bij de club. Maduro had de leiding over de duels met Brighton & Hove Albion en PSV. Hierna nam hij als assistent-trainer plaats in de technische staf van Van 't Schip.

Maduro vervangt Pastoor

De overgang van de voormalig speler van onder meer Ajax, Sevilla en Valencia komt niet geheel uit de lucht vallen. Meer dan een maand geleden kwam naar buiten dat Maduro in beeld was als vervanger van de toen nog waarschijnlijk vertrekkende Pastoor. Even later werd zijn vertrek officieel, maar kwam naar buiten dat Almere City geen afkoopsom zou willen betalen. Inmiddels zijn beide clubs dus alsnog tot elkaar gekomen en gaat Maduro het avontuur in Almere aan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.