'Ajax vindt in Ten Rouwelaar vervanger van keeperstrainer Scheutjens'

door Jesse ter Haar 276

Bron Algemeen Dagblad

'Ajax vindt in Ten Rouwelaar vervanger van keeperstrainer Scheutjens'

door Jesse ter Haar 276

Bron Algemeen Dagblad

Jelle ten Rouwelaar wordt de nieuwe keeperstrainer van Ajax, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De voormalig goalie is daarmee de opvolger van Anton Scheutjens, de 56-jarige trainer die - zo valt te lezen - inmiddels al enige tijd ziek thuis zit.

De nieuwe keeperstrainer, Ten Rouwelaar, is 43 jaar oud en momenteel nog actief bij Premier League-club Burnley. De Nederlander trad in de zomer van 2022 in dienst bij de Engelse club en dat dienstverband komt na twee jaar dus tot een eind. In de Premier League werkte hij samen met hoofdtrainer en - gezien zijn staat van dienst als voetballer - Manchester City-legende Vincent Kompany.

Ten Rouwelaar was lange tijd een bekend gezicht in het Nederlands voetbal. Zo stond hij een totaal van 358 keer onder de lat bij NAC Breda, terwijl hij ook nog enkele wedstrijden keepte voor clubs als FC Twente en FC Groningen, maar ook PSV en FK Austria Wien. Na het seizoen 2015/2016 zette de voormalig goalie een punt achter zijn actieve carrière, maar hij bleef met het keepersvak bezig.

NAC Breda, de club waar hij dus veruit de meeste wedstrijden speelde, bood hem de kans om zijn carrière als keeperstrainer te beginnen. Hij was tussen 2016 en 2020 onderdeel van de technische staf van verschillende trainers, waaronder Mitchell van der Gaag, Stijn Vreven en Ruud Brood. Hierna trok hij naar RSC Anderlecht, waar hij al samenwerkte met de eerder genoemde Kompany. Ten Rouwelaar maakte voldoende indruk om twee jaar later met hem mee te gaan naar Burnley, de club waarmee hij dit seizoen uit de Premier League zal degraderen.

Niet alleen werkte Ten Rouwelaar samen met de nodige hoofdtrainers, ook had hij enkele talentvolle keepers onder zijn hoede. Nick Olij, Bart Verbruggen en Andries Noppert waren allen bij hem in training. Met Verbruggen werkte hij zelfs eerst samen bij NAC Breda, om later hetzelfde te doen bij RSC Anderlecht.

Vervanger Scheutjens

Voor Scheutjens, die man die hij vervangt, geldt dat hij sinds 2020 actief is als keeperstrainer van Ajax. Hij nam het stokje toentertijd over van Carlo L'Ami. Inmiddels zou Scheutjens dus al enige tijd ziek thuis zitten, al is het (nog) niet geheel duidelijk wat hij onder zijn leden heeft.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.