Scheutjens nieuwe keeperstrainer, andere functie L'Ami

door Thijs Zwagerman 20

Scheutjens nieuwe keeperstrainer, andere functie L'Ami

door Thijs Zwagerman 20

Laatst geüpdatet

Anton Scheutjens is de nieuwe keeperstrainer van Ajax 1, zo meldt de Amsterdamse club woensdagavond middels de officiële kanalen. Scheutjens komt over van Almere City en is de opvolger van Carlo L'Ami.

De 52-jarige Scheutjens is zelf oud-doelman van Helmond Sport, PSV, Roda JC en Go Ahead Eagles en was daarnaast al eerder keeperstrainer van PSV, FC Kopenhagen en Almere City. Bij PSV werkte Scheutjens samen met de huidige hoofdtrainer van Ajax, Erik ten Hag.

Scheutjens zegt uit te kijken naar zijn nieuwe uitdaging bij Ajax. 'Het werken in de top met topkeepers past bij mijn ambities: de druk van het moeten presteren, de spanning en het toewerken naar grote internationale wedstrijden. Met name dat laatste aspect heb ik het afgelopen jaar echt gemist.'

De voormalig doelman volgt L'Ami op als keeperstrainer van Ajax 1. L'Ami is sinds 2007 actief als keeperstrainer bij Ajax. Het contract van de ex-keeper is ondanks de komst van Scheutjens wel verlengd. Momenteel is Ajax met L'Ami in gesprek over een andere functie binnen de club.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.