Suárez schiet Atlético Madrid naar Spaanse landstitel

door NielsOpdam 30

Luis Suárez heeft Atlético Madrid naar de Spaanse landstitel geschoten. De Uruguayaan scoorde zaterdagavond de winnende 1-2 tijdens het uitduel met Real Valladolid. Het is de elfde landstitel voor Atlético Madrid.

Tijdens de kampioenswedstrijd kwam Atlético na achttien minuten op achterstand. Ángel Correa schoot na 57 minuten de gelijkmaker binnen. In de 67ste minuut was daar Suárez, die de 1-2 binnenschoot voor zijn ploeg. Het was competitietreffer nummer 21 voor de oud-Ajacied.

Begin dit seizoen kwam Suárez over van concurrent FC Barcelona. De Catalanen wilden verjongen en stuurden de Uruguayaan weg. Nu bezorgt Suárez concurrent Atlético Madrid de landstitel. Vorige week scoorde hij namelijk ook de winnende treffer tegen Osasuna.