Sánchez' Colombia schakelt Polen uit

door Jesse ter Haar 72

Davinson Sánchez heeft zondagavond Polen, spelend zonder Arek Milik, kansloos gelaten en uitgeschakeld met 'zijn' Colombia. Ook Engeland kende een succesvolle dag met een ruime overwinning op Panama, terwijl Japan en Senegal de punten deelden in een doelpuntrijke ontmoeting.

FT | Engeland - Panama (6-1)
Engeland heeft zondagmiddag een klinkende zege geboekt op Panama. Bij rust was het al beslist, uiteindelijk werd het: The Three Lions gingen daverend van start. Na dik twintig minuten stond het al 2-0. John Stones knikte een goed ingestudeerde corner tegen de touwen en Harry Kane benutte feilloos een penalty.

De goal van de spits van Tottenham Hotspur was de opmaat naar een mooie middag voor de Engelsman. Kane scoorde namelijk drie keer, waarvan twee penalties. Tussendoor hadden Jesse Lingard en nogmaals Stones de score op 6-0 gebracht. Het slotakkoord was voor Panama, dat zo historie schreef. Baloy maakte voor het eerst ooit een treffer op het een mondiale eindronde: 6-1.

Opstelling Engeland:
Pickford; Walker, Stones, Maguire; Trippier (Rose 70'), Henderson, Loftus-Cheek, Lingard (Delph 63'), Young; Sterling, Kane (Vardy 63').
Wissels Engeland:
Butland, Pope, Rose, Dier, Vardy, Welbeck, Cahill, Jones, Delph, Rashford, Dele, Alexander-Arnold.

Opstelling Panama:
Penedo; Murillo, Torres, Escobar, Davis; Gomez (Baloy 69'), Barcenas (Arroyo 69'), Cooper, Godoy (Avila 62'); Rodriguez, Perez.
Wissels Panama:
Cummings, Torres, Diaz, Calderon, Machado, Pimentel, Arroyo, Ovalle, Tejada, Avila, Rodriguez, Baloy.

FT | Japan - Senegal (2-2)
Japan en Senegal zijn zondagavond beide één punt opgeschoven in het bereiken van de volgende ronde op het WK. Sadio Mané bracht de Senegalezen op gelukkige wijze nog op voorsprong, maar nog voor de rust kwamen de Japanners terug via een prima goal van Takashi Inui.

Na ruim zeventig minuten kwamen de Afrikanen opnieuw op voorsprong, ditmaal via een mooie aanval en een dito afwerking van Moussa Wagué. Weer bleek het niet genoeg, want Keisuke Honda bracht zijn ploeg ruim tien minuten voor tijd weer terug in de wedstrijd. Verder zou het niet meer komen en zo eindigde het in een 2-2 gelijkspel.

Opstelling Japan:
Kawashima; Sakai, Yoshida, Shoji, Nagatomo; Shibasaki, Hasebe, Kagawa (Honda 72'), Haraguchi (Okazaki 75'), Inui (Usami 87'); Osako.
Wissels Japan:
Ueda, Honda, Endo, Okazaki, Usami, Higashiguchi, Muto, Yamaguchi, Ohshima, Makino, Sakai, Nakamura.

Opstelling Senegal:
K.N'Diaye; Wagué, Sané, Koulibaly, Sabaly; Alfred, N'Diaye (Kouyaté 65'), Gueye, P. N'Diaye (N'Doye 81'); Mané, Niang (Diouf 86'), Sarr.
Wissels Senegal:
Diallo, M'Bengue, Kara, Sow, Kouyaté, Diouf, N'Doye, Konaté, Sakho, Keïta Baldé, Gassama, Gomis.

0-1 Sadio Mane (12')
1-1 Takashi Inui (34')
1-2 Moussa Wagué (71')
2-2 Keisuke Honda (78')

FT | Polen - Colombia (0-3)
Het Polen van ex-Ajacied Arek Milik is zondagavond, zonder de spits zelf, vernederd door het Colombia van Davinson Sánchez. Beide ploegen moesten winnen om nog kans te maken op de volgende ronde, maar die kans is voor Polen nu verkeken. Het duurde tot vlak voor rust totdat het openingsdoelpunt viel. Centrale verdediger Yerry Mina brak de ban in de veertigste minuut met een kopbal en zo was het 0-1 bij rust.

Na rust was het enkel Colombia dat aanspraak maakte op meer en na zeventig minuten spelen kreeg het dat dan ook. Radamel Falcao kreeg een steekpass en rondde één-op-één koeltjes af met de buitenkant van zijn voet. De Colombianen gingen vrolijk verder en ook de derde goal was een technisch sterke goal. James Rodriguez wist Juan Cuadrado met één pass vrij voor de keeper te zetten en ook hij faalde niet. Op die manier werd het een beschamende avond voor het Polen van voormalig Ajacied Milik.