Real Madrid bij laatste vier van Copa del Rey

door Finn Dekker 0

Real Madrid, Ajax' tegenstander in de knock-outfase van de Champions League, heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Copa del Rey. In de kwartfinale van de Spaanse beker werd over twee duels afgerekend met Girona FC.

In de eerste wedstrijd werd al een goede stap gezet. In eigen huis werd het 4-2. In de return bleek snel dat de missie van de thuisploeg kansloos was. Door twee goals van Karim Benzema kwamen de Madrilenen voor rust al op een comfortabele 0-2 voorsprong. Halverwege de tweede helft kwam Girona nog wel terug in het duel. Pedro Porro maakte de aansluitingstreffer. Maar vijf minuten later viel definitief het doek: Marcos Llorente scoorde de 1-3. Hier bleef het uiteindelijk bij.

Real Madrid schaarde zich zodoende bij de laatste vier van de Copa del Rey. Valencia, Barcelona en Real Betis zijn de andere halve finalisten.