Publiek toegestaan bij play-offs in het Nederlandse voetbal

door Bart Veenstra 69

Bron Voetbal International

Publiek toegestaan bij play-offs in het Nederlandse voetbal

door Bart Veenstra 69

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Het kabinet heeft besloten dat er publiek welkom is bij diverse play-offs in Nederland. Als onderdeel van een pilot kan in beperkte mate publiek het stadion in, zo meldt onder meer Voetbal International.

Eerder reageerde de KNVB teleurgesteld op de weigering van het kabinet om publiek toe te laten tijdens de laatste speelrondes in het betaalde voetbal. De hoop was daarna gevestigd op de play-offs en demissionair minister Hugo de Jonge hield maandag de deur open.

Met hulp van toegangstesten zouden in mei zo'n tachtig evenementen bezocht kunnen worden als onderdeel van een pilot. De play-offs in het betaalde voetbal horen bij die evenementen.

Met de pilots wordt er gekeken naar onder meer de werking van de CoronaCheck-app, de ICT en de infrastructuur. Bezoekers mogen alleen op vertoon van een (gratis) geldig testbewijs naar binnen. De fans moeten zich daarnaast aan de basismaatregelen houden. Verder is er alleen publiek van de thuisspelende ploeg toegestaan. De clubs die uit spelen kunnen volgens de regels van de pilot in hun eigen stadion een public viewing organiseren.

In de play-offs om een Europees ticket speelt Feyenoord woensdagavond in eigen huis tegen Sparta Rotterdam, terwijl FC Utrecht FC Groningen ontvangt. In de play-offs om een plek in de Eredivisie speelt NEC in eigen huis tegen Roda JC, terwijl NAC Breda op bezoek gaat bij FC Emmen.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties