PEC Zwolle huurt Redan voor één jaar van Hertha BSC

door Terrence Riepma 15

Bron PEC Zwolle

PEC Zwolle huurt Redan voor één jaar van Hertha BSC

door Terrence Riepma 15

Bron PEC Zwolle

Laatst geüpdatet

Daishawn Redan zal het komende jaar opnieuw te zien zijn in de Eredivisie. De spits wordt door Hertha BSC verhuurd aan PEC Zwolle, zo wordt gemeld via de officiële kanalen. De Overijsselse club weet zo op de laatste dag van de transferperiode nog een versterking binnen te halen.

De 20-jarige oud-Ajacied moet Zwolle helpen na een slechte start van het seizoen. De ploeg staat na drie wedstrijden op nul punten en er zijn ook nog geen doelpunten gemaakt. Met Redan moet daar verandering in komen, zodat PEC Zwolle mogelijke degradatie kan ontlopen.

Op de clubsite laat Redan weten erg blij te zijn met de overstap: 'Voor mij is dit de ideale match. Ik wil spelen op het hoogste niveau en dat kan hier bij PEC Zwolle. Daarnaast geeft de club echt het gevoel mij heel graag te willen hebben. Het is daarbij fijn dat ik de trainer ken, ook al geeft dat natuurlijk geen garanties. Ik realiseer me goed dat ik hard aan de bak zal moeten om mijn plek in de basis te veroveren en daar ga ik vanaf morgen meteen mee beginnen.'

Tot en met 2017 kwam de jonge aanvaller uit voor de jeugd van Ajax. Vervolgens verruilde hij Chelsea in de zomer van 2019 voor Hertha BSC. In Berlijn kwam het nooit tot een doorbraak en hij moet het nu doen met huurperiodes. Tussen januari en juni 2020 huurde FC Groningen de Amsterdammer al voor een halfjaar.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.