Jansen: 'We verloren de bal te snel, dan moet je er weer achteraan'

door Jesse ter Haar 1

Bron ESPN

Bron ESPN

Johnny Jansen, trainer van sc Heerenveen, is niet geheel ontevreden met de prestatie van zijn ploeg in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Voor rust zag hij dat de Friezen het behoorlijk lieten liggen, maar in de tweede helft zag hij dat zijn ploeg vooral aan de bal beter was.

'Ajax was in de eerste helft echt beter, maar dan nog laten we momenten liggen waarop we door moeten voetballen', aldus Jansen tegenover ESPN. 'Ook in de countermomenten moeten we vast aan de bal zijn. Dan heb en houd je de bal en kun je ze verder terugdrukken. Nu verloren we de bal te snel en dan moet je er weer achteraan.'

Al met al zag de trainer een sc Heerenveen dat echt als team opereerde. 'We hebben met elkaar heel erg gedisciplineerd gevoetbald. Je hebt er een echte wedstrijd van gemaakt. Dat zit hem er ook in dat je voorin in de tweede helft wat vaster aan de bal was.'

Uiteindelijk miste de thuisploeg behoorlijk wat kansen tegen Ajax en dat is balen. 'Kun je de 1-1 maken, dan komt er nog meer lawaai los in het stadion. Dan hoop je dat je écht nog kunt stunten. Jammer genoeg zat dat er niet in.'