Hertha BSC-trainer: 'Willen een soort mini-Ajax worden'

door Thijs Zwagerman 14

Bron Kicker

Hertha BSC-trainer: 'Willen een soort mini-Ajax worden'

door Thijs Zwagerman 14

Bron Kicker

Laatst geüpdatet

Hertha BSC-trainer Pál Dárdai is in zijn nopjes met de terugkeer van Kevin-Prince Boateng. De inmiddels 34-jarige middenvelder moet voor de nodige ervaring gaan zorgen in de selectie van Hertha BSC, dat daarbij graag Ajax als voorbeeld gebruikt.

In gesprek met het Duitse Kicker legt Dárdai uit waarom Hertha BSC graag het beleid van Ajax kopieert. ‘Ik heb al eens eerder gezegd dat we met Hertha een soort mini-Ajax willen worden. Er is niets mooiers dan een talent dat weggaat, succesvol is, terugkomt en vervolgens zijn ervaring kan doorgeven.’

De terugkeer van Boateng, die zijn imposante carrière in 2006 begon bij Hertha BSC, past in dat straatje. ‘Ik heb een paar jaar geleden al om zijn komst gevraagd, maar dat bleek toen nog niet mogelijk te zijn. Nu was het moment daar. Kevin heeft zich waarschijnlijk aangeboden en we hebben met elkaar gesproken. Ik denk dat het heel goed is dat hij nu terug is’, aldus trainer Dárdai, die bij Hertha BSC naast Boateng - voormalig speler van onder meer AC Milan, FC Barcelona en Tottenham Hotspur - ook kan beschikken over onder meer de oud-Ajacieden Deyovaisio Zeefuik, Javairô Dilrosun en Daishawn Redan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.