FC Barcelona spreekt vertrouwen uit in Koeman: 'Weet zeker dat de resultaten weer komen'

door Thijs Zwagerman 11

Bron Mundo Deportivo

FC Barcelona spreekt vertrouwen uit in Koeman: 'Weet zeker dat de resultaten weer komen'

door Thijs Zwagerman 11

Bron Mundo Deportivo

Laatst geüpdatet

Ronald Koeman geniet intern vertrouwen bij FC Barcelona. De positie van de oefenmeester van de Catalaanse topclub staat de laatste tijd flink onder druk, maar vice-president Rafael Yuste heeft nu vertrouwen in Koeman uitgesproken.

‘Wij hebben met de aanvoerders gezeten en hen verteld dat we geloven in Koeman. Wij hebben geen moment overwogen om de trainer te ontslaan, integendeel. Wij wilden ons vertrouwen in hem uitspreken en dat vertrouwen is versterkt door de gesprekken met elkaar’, vertelt Yuste in gesprek met het Spaanse Mundo Deportivo.

Ook het recente gesprek tussen Koeman en FC Barcelona-president Joan Laporta heeft een grote rol gespeeld in het vertrouwen dat Koeman nu krijgt. De Nederlander en Laporta lagen in het verleden meermaals met elkaar in de clinch, maar die kou is nu uit de lucht. ‘De president was na zijn gesprek met Ronald er helemaal van overtuigd dat Ronald de persoon is aan wie wij ons vertrouwen moeten blijven schenken.’

Yuste vervolgt met te zeggen dat niet vergeten moet worden onder wat voor complexe omstandigheden Koeman bij FC Barcelona zijn werk moet verrichten. ‘We kampen met een grote economische crisis, vergelijkbaar met de tijd dat Joan Gamper (oprichter van FC Barcelona, red.) van deur naar deur moest om geld op te halen. Daar moet de blessuregolf bij worden opgeteld, waardoor Ronald nauwelijks kansen heeft gehad om zijn volledige team te gebruiken.’

'Ronald is een geweldige trainer'

De vice-president sluit af met lof voor Koeman voor het gebruiken van veel talent uit de eigen jeugdopleiding. ‘Hij heeft de moed om spelers uit de jeugdopleiding op te stellen. Dit alles maakt het heel moeilijk om elk duel het maximale te eisen. Ronald is niet alleen een geweldige professional, maar ook een geweldige trainer. Hij is een clublegende. Ik weet zeker dat de resultaten weer komen’, aldus Yuste.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties