Europa ver weg voor Beckers PEC Zwolle

door Wilten1 12

PEC Zwolle heeft na het verlies van de bekerfinale een nieuwe dreun te verwerken gekregen. De ploeg van Ajax-huurling Sheraldo Becker verloor het eerste halve finale play-off duel met Vitesse in eigen huis met 1-2. Becker viel in de 73e minuut in bij een 1-1 stand, maar zag koud in het veld de beslissende treffer vallen van Valeri Kazaisjvili.

Zwolle, met oud-Ajacied Jody Lukoki in de basis, was nog wel op voorsprong gekomen door een treffer van Michael van der Werff. Na weifelend optreden van keeper Warner Hahn kon de ingevallen Marko Vejinovic in de tweede helft gelijk maken. Net toen trainer Ron Jans fris bloed in de aanval wilde brengen viel het deksel op de Zwolse neus. Na de verloren bekerfinale lijkt een Europees ticket via de play-offs ook ver weg, wanneer de Zwolse formatie aanstaande zondag naar Arnhem zal moeten afreizen.