Engelse media lyrisch: 'Ziyech beste en meest effectieve speler Chelsea'

door NickOoms 5

De Engelse media zijn lyrisch over het optreden van Hakim Ziyech in het gewonnen FA Cup-duel met Manchester City (1-0 winst). De voormalig Ajacied scoorde na 55 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Sports Illustrated is van mening dat Ziyech de beste en meest efficiënte speler aan de kant van Chelsea was.

Het Engelse medium heeft de international van Marokko dan ook met een 9 (!) beoordeeld. 'Ziyech snoerde de criticasters de mond door een briljante prestatie neer te zetten op ‘nummer tien’. Hij is de beste en meest effectieve speler van Chelsea. Hij maakte de winnende treffer en zorgde voor veel gevaar rond het zestienmetergebied van Manchester City.'

Ook The Sun is lovend over de prestatie van Ziyech en geeft de voormalig Ajacied een 8 voor zijn optreden. 'Hij speelde goed in de eerste helft en creëerde veel aan de bal”, zo opende The Sun de beoordeling over Ziyech, die een acht kreeg. “Het was goed dat hij iets inhield om vervolgens te kunnen scoren. Toch had hij nog een treffer moeten maken toen hij oog in oog kwam te staan met de keeper (Zack Steffen, red.).'

In navolging van The Sun heeft ook de Daily Mail een acht over voor het optreden van Ziyech. 'De Marokkaan kreeg een zeldzame basisplek en antwoordde met een goed optreden en de beslissende treffer tien minuten in de tweede helft na een combinatie met Werner. Hij miste de mogelijkheid om een tweede doelpunt te maken vanwege een goede redding van Steffen.'