De Jong over transferperiode: 'Soms botst dat met elkaar, maar is in principe prima gegaan'

door NielsOpdam 7

Bron Persconferentie

De Jong over transferperiode: 'Soms botst dat met elkaar, maar is in principe prima gegaan'

door NielsOpdam 7

Bron Persconferentie

Laatst geüpdatet

Frenkie de Jong is tijdens de afgelopen transferperiode gebotst met FC Barcelona, maar het is altijd prima gegaan. Dat vertelt de oud-middenvelder van Ajax tijdens een persconferentie van het Nederlands elftal, voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Polen.

'Ik had zelf altijd wel duidelijk voor ogen wat ik wilde, dus daarom kon ik zelf ook wel rustig blijven in die periode', begint De Jong over de hectische transferperiode. 'Er was natuurlijk veel rumoer en er gebeurde veel. Het is voor mij anders dan andere transferperiodes geweest, maar ik kon er wel rustig onder blijven.'

De Jong wist al snel wat hij wilde tijdens de transferperiode. 'Ik wilde bij FC Barcelona blijven. Mijn mening daarover is niet veranderd in de tussentijd.' De middenvelder wil niet te veel in details treden over zijn situatie bij FC Barcelona. 'De club heeft soms zijn eigen ideeën daarover en ik ook. Soms botst dat met elkaar, maar in principe is het altijd prima gegaan. Of ik blij ben dat ik het zo heb gedaan? Ja, zeker weten.'

FC Barcelona zette De Jong onder druk om salaris in te leveren

Tijdens de afgelopen transferperiode zette FC Barcelona De Jong onder druk om salaris in te leveren. De oud-Ajacied en zijn zaakwaarnemer lieten zich echter niet gek maken door de Spaanse topclub. De Jong wees onder meer Manchester United en Chelsea af, omdat hij graag in Catalonië wilde blijven.

Denk jij dat Oranje wint van Polen?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.