Buitenland: Invaller Zlatan mist strafschop in blessuretijd; De Ligt en Lobotka spelen gelijk

door BadembaBarrie 16

In de eerste week van het nieuwe jaar gaat het voetbal in de buitenlandse competities gewoon verder. Volg hier de komende dagen alle verrichtingen van de oud-Ajacieden in het buitenland.

Donderdag 6 januari

Volop actie in de Serie A op donderdag. De traditionele 'Drie Koningen-speelronde' werd afgetrapt met de wedstrijd tussen het Cagliari van Razvan Marin en Sampdoria. Marin speelde de hele wedstrijd en zag zijn team met 1-2 winnen.

Aan het begin van de avond ontvingen AC Milan en Zlatan Ibrahimovic AS Roma oin San Siro. Il Rossoneri kwamen binnen twintig minuten op een 2-0 voorsprong en wonnen uiteindelijk met 3-1. Roma eindigde de wedstrijd met negen man na rode kaarten voor Rick Karsdorp en Lorenzo Pellegrini. Ibrahimovic miste in de blessuretijd nog een strafschop.

Door de overwinning klimt Milan in ieder geval tijdelijk weer dichterbij stadsgenoot Inter. Het loopt bovendien uit op zowel Napoli als Juventus. De teams van Stanislav Lobotka en Matthijs de Ligt troffen elkaar in Turijn in een duel dat onbeslist eindigde (1-1).

Inter zou het opnemen tegen het Bologna van Mitchell Dijks, maar maar die wedstrijd ging uiteindelijk niet door vanwege coronabesmettingen. Datzelfde gold voor de wedstrijd van het Venezia van Dennis Johnsen bij Salernitana.

Ook in de Spaanse Copa Del Rey komen mogelijk enkele oud-Ajacieden in actie. Sevilla FC, waar Nemanja Gudelj en Oussama Idrissi onder contract staan, ging op bezoek bij Real Zaragoza. Met Gudelj in de basis en Idrissi op de bank bekerde Sevilla door middels een 0-2 overwinning. Luis Suárez sloot de dag met zijn Atlético Madrid af met de uitwedstrijd tegen Rayo Majadahonda. De oud-Ajacied pikte een doelpuntje mee in een 0-5 overwinning van zijn ploeg.

Maakt AC Milan zijn favorietenrol tegen AS Roma waar? Door de afwezigheid van Zlatan Ibrahimovic levert het veel op!

Woensdag 5 januari

Een dag vol bekervoetbal stond ons te wachten. Als eerste in de Spaanse Copa Del Rey, waarin het Valencia CF op bezoek gaat bij FC Cartagena met 1-2 won. Jasper Cillessen kreeg bij Valencia CF rust in dit bekerduel. Het FC Barcelona van Frenkie de Jong en Sergiño Dest kwam in eerste instantie op achterstand tegen amateurclub Linares Deportivo, maar boog dit in de tweede helft om naar een 1-2 overwinning. De Jong viel als invaller geblesseerd uit en Dest maakte geen minuten.

In Engeland vond de eerste halve finale van de League Cup tussen Chelsea en Tottenham Hotspur plaats. Chelsea won met Hakim Ziyech in de basis met 2-0 door twee doelpunten in de eerste helft. Bij het verliezende Tottenham Hotspur had Davinson Sánchez ook een basisplaats.

Dinsdag 4 januari

Er stond ons een rustige dag te wachten wat betreft oud-Ajacieden die in actie kwamen. Enkel Lille OSC, waar Sven Botman onder contract staat, speelde dinsdagavond en deed dat tegen RC Lens. De twee clubs streden om een plekje in de achtste finales van het Franse bekertoernooi. Botman, die door meerdere clubs in Europa wordt begeerd, stond 'gewoon' in de basis.

Hij zal de wedstrijd van dinsdag echter snel willen vergeten, want Lille werd uitgeschakeld door Lens. In de reguliere speeltijd leek Lille op een zege af te stevenen, maar diep in de blessuretijd viel de 2-2 nog. Na penalty's verloren Botman en de zijnen uiteindelijk. De verdediger zelf nam zijn verantwoordelijkheid en scoorde wél vanaf elf meter.