'Als je ze pijn wilt doen, dan zal dat vooral in de omschakeling zijn'

door Melle Goekoop 7

Bron Omrop Fryslân

'Als je ze pijn wilt doen, dan zal dat vooral in de omschakeling zijn'

door Melle Goekoop 7

Bron Omrop Fryslân

Laatst geüpdatet

Heerenveen-trainer Johnny Jansen verwacht dat er aanstaande zaterdag kansen liggen tegen Ajax. De coach is zich ervan bewust dat Ajax een klasse apart is in de Eredivisie, maar met een bepaalde speelwijze zijn er punten te behalen, zo zag hij FC Utrecht in de vorige speelronde punten afsnoepen van de Amsterdammers.

'Ajax neemt in balbezit veel risico, dus dat betekent dat er in de omschakeling ruimtes liggen.' Jansen hoopt op de snelheid van Anthony Musaba aan de rechterkant te kunnen teren. Hij hoopt dan ook dat Daley Blind wordt opgesteld als linksachter vanwege zijn gebrek aan snelheid. 'We hopen dat we daar veel gebruik van kunnen maken. Ajax heeft in de eredivisie 70 procent balbezit. Als je ze pijn wilt doen, dan zal dat vooral in de omschakeling zijn. Hopelijk kunnen we stunten', vertelt hij aan Omrop Fryslân

Met Anthony Musaba aan de rechterkant beschikt Heerenveen over veel snelheid. In het plan van Jansen hoopt de trainer dat Musaba wordt opgepakt door Daley Blind. Daar is Ajax kwetsbaar, omdat de Oranje-international niet de snelste is.

"Met Anthony (Musaba red.) hebben we veel snelheid op de rechterkant", zegt Jansen. "We hopen dat we daar veel gebruik van kunnen maken. Ajax heeft in de eredivisie 70 procent balbezit. Als je ze pijn wilt doen, dan zal dat vooral in de omschakeling zijn. Hopelijk kunnen we stunten."

Oud-Heerenveen-doelman Brian Vandenbussche verwacht dat Heerenveen gaat winnen dit weekend. 'Ik denk dat we gaan winnen, met 1-0.' Vandenbussche weet hoe je van Ajax moet winnen, want hij deed dat zelf in 2008, toen er met 5-2 werd gewonnen. 'Je moet heel scherp in de duels zijn en het Ajax direct vanaf de eerste minuut lastig maken. Door er 200 procent voor te gaan, kun je Ajax verslaan. Voor de rest laat ik het graag aan Johnny over, haha', sluit de Belg lachend af.

Bookmaker: Ajax de favoriet in Heerenveen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties