'Zeker als Veltman vertrekt, moet Tete blijven'

door SJvanveen 20

'Zeker als Veltman vertrekt, moet Tete blijven'

door SJvanveen 20

Laatst geüpdatet

Auke Kok heeft het in HP/De Tijd opgenomen voor Kenny Tete. De columnist wil daarbij dat de echte Amsterdammer blijft als Joël Veltman volgend seizoen vertrekt.

Tete kreeg tegen Legia Warschau rood en na de wedstrijd was er wat tumult over zijn gedrag. In het verleden waren er ook wat voorvallen rondom Tete's persoonlijkheid, maar Kok vindt het alleen maar goed dat dat soort jongens nog wel bij Ajax zitten. Dat zijn er immers tegenwoordig veel te weinig. 'Brutaal en opstandig zijn kennelijk geen eigenschappen die als passend bij ‘Wij zijn Ajax’ worden beschouwd. Je vraagt je af hoe lang dat ene straatschoffie, je weet wel, die kleine magere uit Betondorp, de meest disciplinair gestrafte Ajacied uit de jaren zestig, hoe lang die in de moderne tijd gehandhaafd zou zijn.'

Kok vervolgt: 'Tete lacht de lach van de lefgozer, hij stelt zich autonoom op en gedijt niet zo eenvoudig in een cultuur van ideale schoonzoons à la Davy Klaassen. Een jongen van het volk, zo praat en gedraagt Kenny zich. Mogelijk gaf trainer Peter Bosz dit seizoen terecht de voorkeur aan Joël Veltman als rechtsback. Maar zeker als Veltman straks vertrekt, waar hij openlijk over speculeert, dan moet Tete natuurlijk blijven. Kwestie van zijn temperament in goede banen leiden, zodat hij geen onnodige kaarten krijgt, zoals tegen Legia. En dan maar met zijn allen genieten van de knokker uit de binnenstad, van de nooit verzakende, soms onaangepaste back die laat zien dat voetbal een volkssport is', sluit de schrijver af.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.