Vink kritisch op Ten Hag: 'Onder Ten Hag te weinig nieuwe talenten geïmplementeerd'

door Thijs Zwagerman 165

Bron ESPN

Vink kritisch op Ten Hag: 'Onder Ten Hag te weinig nieuwe talenten geïmplementeerd'

door Thijs Zwagerman 165

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Marciano Vink is kritisch op Ajax-trainer Erik ten Hag. Volgens Vink heeft Ten Hag jonge talenten te weinig kansen gegeven in de Ajax-hoofdmacht, zo stelt Vink woensdagavond bij ESPN. De analist neemt het op voor Mohamed Daramy.

‘Het wordt nu wel tijd om nieuwe talenten te implementeren. Onder Ten Hag is dat te weinig gebeurd’, opent Vink zijn betoog. Volgens de oud-voetballer zou Ten Hag sterkhouders Dusan Tadić en Daley Blind wel wat minder kunnen laten spelen. ‘Ten Hag kiest negentig procent van de tijd voor Tadić en Blind, maar die kunnen toch ook weleens gewisseld worden? Ga het gesprek aan en spreek zestig of zeventig procent af. Dat kan toch wel?’, vraagt Vink zich hardop af.

De analist stelt dat een speler als Daramy wordt belemmerd in zijn ontwikkeling doordat hij te weinig speeltijd krijgt. ‘Hoeveel minuten had hij kunnen maken als Ten Hag vaker Tadić had gewisseld? Dit soort dingen kunnen volgend jaar niet meer. Ajax leidde soms met 4-0, maar Ten Hag gaf de jonge jongens nog steeds geen kans. Blind en Tadić werden in hun prime gehaald. We zijn nu vier jaar verder. Daramy had verder kunnen zijn als hij meer kansen had gekregen.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties