Verweij: 'Ten Hag zinspeelde erop dat Onana gaat spelen'

door Melle Goekoop 93

Bron De Telegraaf

Verweij: 'Ten Hag zinspeelde erop dat Onana gaat spelen'

door Melle Goekoop 93

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Mike Verweij is benieuwd of André Onana opgesteld gaat worden wanneer de keeper weer speelgerechtigd is in November. De Ajax-clubwatcher vertelt in Kick-Off, de voetbalpodcast van De Telegraaf, dat het een erg lastige kwestie is. Hij is namelijk van mening dat Marc Overmars gefrustreerd is over de situatie omtrent de goalie en dat dat mogelijk nog een staartje kan krijgen.

'Ik vind het wel een hele interessante', begint Verweij. 'Kijk, Erik ten Hag verdient volgens veel mensen een standbeeld. Hij doet het natuurlijk geweldig, ook nu in Europa weer. Overwintering mag meer dan een sterke wens zijn, dat moet een doel zijn. Ook in de competitie doet hij het geweldig goed. Maar één ding wordt wel heel interessant. Ik mag toch hopen dat Ten Hag het stuur rond de club of zijn eigen selectie zelf in handen heeft.'

'Na de wedstrijd tegen Zwolle nam hij een voorschot op de basisplaats van Onana, toen zei hij ook dat hij was ingeschreven', gaat de journalist verder. 'Ten Hag zinspeelde erop dat Onana gaat spelen. Nu hoor je toch dat Overmars zo verbitterd en gefrustreerd is dat hij niet opgesteld wordt. Het zou wel gek zijn als de directie van Ajax bepaalt of Onana kan spelen of niet. Nu denk ik wel dat de positie van Ten Hag dusdanig sterk is dat hij dat gewoon bepaalt, maar het zou heel opvallend zijn. We gaan het zien in november.'

'Ik heb dat interview met Overmars bij Ziggo ook gezien en daar merk je de frustratie en irritatie naar Onana toe. Ik denk dat het in het belang van de club is om hem wel op te stellen. Het kan een dure beslissing zijn als besloten wordt om hem naar aanleiding van een persoonlijke vete niet op te stellen', stelt Verweij.

Valentijn Driessen

Verweijs collega Valentijn Driessen snapt de frustratie van Overmars over de situatie rond Onana, die in het bezit is van een aflopend contract. 'Maar Overmars was net zo gefrustreerd bij Brian Brobbey en die speelde ook gewoon. Er komt ongetwijfeld nog een gesprek tussen Onana, zijn zaakwaarnemer, Overmars en Ten Hag en dan zullen de plooien wel gladgestreken worden. Je kunt niet tegen het belang van Ajax ingaan', verwacht Driessen.

Bookmaker ziet koploper Ajax niet als favoriet voor de groepswinst in groep C!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties