Van den Heuvel schetst Ajax-elftal in 2019

door SJvanveen 41

Van den Heuvel schetst Ajax-elftal in 2019

door SJvanveen 41

Laatst geüpdatet

Journalist Mark van den Heuvel gelooft heilig in toekomstige Europese successen voor Ajax. Als de columnist naar de talenten uit de jeugd kijkt, moet het in 2019 helemaal goed komen. Dat schrijft hij in HP/De Tijd.

Van den Heuvel hoopt dat Jasper Cillessen, Joël Veltman en Davy Klaassen aanblijven en zich tot belangrijke ervaren krachten ontpoppen. Gebeurt dat niet, dan moeten Kenny Tete, Jairo Riedewald en Riechedly Bazoer -mits ze niet voor het geld naar het buitenland gaan- de kar trekken bij een jong, talentvol elftal.

'Als de voortekenen niet bedriegen staan de opvolgers te trappelen, de pas 16-jarige Matthijs de Ligt bijvoorbeeld is voorbestemd om Veltman straks op te volgen', schrijft van Den Heuvel, die in André Onana de keeper ziet. 'Wellicht dat André Onana uitkomst kan bieden, het feit dat hij door Ajax werd overgenomen van Barcelona, Cruijffs tweede liefde, moet hem het voordeel van de twijfel hebben gegeven.'

Het 'Cruijffiaanse' elftal in 2019 van Van den Heuvel ziet er dan als volgt uit: Onana; Tete, De Ligt, Riedewald, Dijks; Van de Beek, Bazoer, Nouri; El Ghazi, Dolberg, Cerny.

Met op de bank: Te Duits, Hoogenhout, Antonucci, Nunnely, Kluivert en Walian.

Lees hier het hele artikel van Van den Heuvel.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.