Swart boos: 'Titelstrijd is al lang beïnvloed'

door Jesse ter Haar 31

Swart boos: 'Titelstrijd is al lang beïnvloed'

door Jesse ter Haar 31

Laatst geüpdatet

Sjaak Swart is het fel oneens met de gang van zaken binnen de KNVB, zo blijkt uit een gesprek met Telesport. Hij zag Gijs de Jong, Hans van Breukelen en daarna ook nog eens Michael van Praag hun voorkeur uitspreken in de titelstrijd. Alle drie de heren gaven openlijk aan dat ze hopen dat Feyenoord kampioen wordt.

'Ik vind het raar dat De Jong, Van Breukelen en Van Praag dit zeggen. Willem van Hanegem en Jan Boskamp zijn voor Feyenoord, ik ben voor Ajax. Wij zijn clubmensen en móeten een voorkeur hebben', verklaart Swart. 'De KNVB kiest partij voor Feyenoord, maar die bestuurders horen toch neutraal te zijn?'

'Zal beïnvloeden? Dat is al lang gebeurd, man', uit hij zijn onvrede op de vraag of de voorkeuren de titelstrijd niet zullen beïnvloeden. 'Tonny Vilhena moest zondag bij PEC Zwolle rood hebben voor die overtreding bij de zijlijn. En als Kevin Blom dat niet aandurft, moet hij minimaal geel geven. Vilhena staat op scherp en was dan geschorst geweest. Toch een lastig wedstrijdje, hoor, Utrecht-thuis, zonder Vilhena. En twee minuten later maakte hij weer een overtreding die geel waard was. Maar Blom deed weer niks, hè? Het zit in de koppies van de scheidsrechters dat de KNVB, hun werkgever, Feyenoord als kampioen wil', hekelt Swart de gang van zaken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.