Spaan: 'Lyon stikt van de zwakke plekken'

door Bart Veenstra 11

Spaan: 'Lyon stikt van de zwakke plekken'

door Bart Veenstra 11

Laatst geüpdatet

Columnist Henk Spaan zag afgelopen woensdag dat zijn enige voorspelling voor Ajax - Olympique Lyon is uitgekomen. Als 'scout' schreef hij namelijk dat Ajax weleens kon profiteren van de zwakte van Lyon-verdediger Mouctar Diakhaby. 'En dat was hij ook', schrijft Spaan nu in de zaterdageditie van Het Parool.

'Lyon stikte van de zwakke plekken, maar Diakhaby spande de kroon op het gebied van gruwelijk falen. Hij kreeg het cijfer 1,5 van So Foot, een 1 van Maxifoot (Ziyech een 9) en Radio Monte Carlo gaf hem een 2,5. Zet hem en Nkoulou in de uitwedstrijd opnieuw onder druk en Ajax maakt hoogstwaarschijnlijk een beslissend uitdoelpunt', vervolgt hij zijn verhaal.

Toch is Spaan er nog niet helemaal gerust op dat Ajax de finale gaat halen. 'Evenmin als ik dat was voor Nederland-Spanje (2014), Ajax-Liverpool (1966) en Ajax-Bayern München (1995). Ik hoor te veel mensen gloriëren en beweren dat Jallet er niks van kan, evenmin als Morel, Gonalons en Lopes. Geloof me nou: Lopes is een uitstekende keeper. Ajax schoot of kopte zestien keer binnen de palen tegen Lyon en er gingen er maar vier in. Ze zijn er nog niet. Maar ik ben dan ook een raspessimist', besluit hij met een knipoog.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.