Spaan: '9 en 10 volgens Plan Cruijff verboden'

door BvdPloeg 15

Spaan: '9 en 10 volgens Plan Cruijff verboden'

door BvdPloeg 15

Laatst geüpdatet

Henk Spaan is benieuwd hoe Ajax omgaat met de uitspraken van Marcel Keizer dat hij Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar in de toekomst misschien wel samen wil laten spelen. De columnist van Het Parool kijkt vooral naar cultuurbewaker Dennis Bergkamp.

'Gisteren speculeerde Dick Sintenie hier over een samenwerking tussen Huntelaar en Dolberg, de een op 10, de ander op 9, zoals Bosman en Van Basten vroeger onder Cruijff. Volgens Dick speelde Keizer met dat idee. Als Bergkamp een purist is in zijn opdracht van cultuurbewaker, gaat dat mooi niet door', schrijft Spaan.

'Volgens het Plan Cruijff is zoiets ten strengste verboden', legt hij vervolgens uit. 'Sommige trainers hadden in de praktijk lak aan die 'punt naar achteren'. Ronald de Boer en Fred Grim lieten in de A1 Davy Klaassen en Viktor Fischer soms rustig achter elkaar spelen, dan de een op 10, dan de ander. Toen Hugo Borst in het Hard gras-interview aan Van Basten vroeg of hij het niet zielig vond dat hij op 9 mocht en Bosman op 10 moest, zei Marco schouderophalend: "Had hij maar beter moeten zijn."'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.