'Snel scoren, dan haal je de angel uit Lyon'

door Bart Veenstra 4

'Snel scoren, dan haal je de angel uit Lyon'

door Bart Veenstra 4

Laatst geüpdatet

Journalisten Valentijn Driessen van De Telegraaf en Freek Jansen van Voetbal International hebben vooruitgeblikt op de wedstrijd tussen Olympique Lyon en Ajax. Volgens eerstgenoemde moet Ajax geleerd hebben van Schalke-uit, terwijl Jansen hoopt op een snelle goal van Ajax.

'Het is wel te hopen dat Ajax geleerd heeft van Schalke-uit, daar speel je dat soort wedstrijden ook voor', begint Driessen. 'Het is een jonge ploeg, ze moeten dichtbij elkaar blijven en dan richting de helft van de tegenstander. Dat wil Ajax ook graag. Het zal niet makkelijk worden tegen Lyon, maar ze laten verdedigend nog wel wat steken vallen. Daar moet je van profiteren.'

Jansen noemt het belangrijk om een doelpunt te maken. 'Dan haal je de angel uit Lyon, zeker als je al voor rust scoort', aldus de verslaggever, die naarmate het duel dichterbij komt steeds meer theorieën hoort over mogelijke scenario's. 'Maar Ajax heeft gewoon een geweldige uitgangspositie. Stockholm is heel dichtbij en ze moeten ervoor zorgen dat het niet heel ver komt', besluit Jansen, die tenslotte verwacht dat Joël Veltman en niet Kenny Tete start als rechtsback.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.