Ten Hag woedend op spelers na pak slaag: 'Hebben ze heel duidelijke instructies gegeven'

door Bart Veenstra 35

Bron Voetbal International

Ten Hag woedend op spelers na pak slaag: 'Hebben ze heel duidelijke instructies gegeven'

door Bart Veenstra 35

Bron Voetbal International

Erik ten Hag is na afloop van de kansloos verloren wedstrijd tegen Crystal Palace vooral kritisch op zijn spelers. Het was alweer het zesde puntenverlies voor Manchester United in de laatste zeven wedstrijden. De druk op Ten Hag neemt toe, al gelooft hij zelf nog in een betere afloop van het seizoen.

'Dit is duidelijk niet goed genoeg, bij lange na niet. Zo wilden we het niet, dus we zijn teleurgesteld', vertelt Ten Hag tegenover Sky Sports, geciteerd door Voetbal International. De trainer is de meegereisde supporters dankbaar. 'Die stonden de hele wedstrijd achter ons, we hadden net zoals hen moeten blijven vechten. Zoals we een goal tegen krijgen, terwijl er vijf man staan te verdedigen. Dat kan niet gebeuren, want we hebben de spelers heel duidelijke instructies gegeven hoe ze moesten verdedigen.'

Instructies of niet: de verdedigers deden niet wat Ten Hag van ze gevraagd had. 'Ze stonden met twee aanvallers tegen één van onze verdedigers, dat is gewoon heel slecht verdedigen. Dan kunnen we Casemiro daar niet op aankijken, het is een teamprestatie. De ingooi waaruit de 1-0 valt, dat is een team dat de regels niet volgt, zich niet aanpassen aan een ietwat andere situatie', klinkt Ten Hag zeer teleurgesteld na de wedstrijd.

Ten Hag hoopt zondag tegen Arsenal op een goede prestatie

'Dit moeten we zondag rechtzetten, hier moeten we van leren. Ik denk alleen maar aan hoe ik het team kan verbeteren. Ik zal de energie vinden om ze klaar te stomen voor de wedstrijd van zondag', aldus Ten Hag, die zondag met Manchester United tegen Arsenal speelt. De Londenaren willen kampioen worden en zullen dan ook enorm gemotiveerd zijn om Ten Hag de volgende klap uit te delen.

Manchester United staat op dit moment op de achtste plaats in de Premier League. De club van Ten Hag speelt dit seizoen nog drie competitiewedstrijden. Zondag speelt men dus tegen Arsenal, waarna volgende week woensdag op Old Trafford het duel met Newcastle United wacht. Op de slotdag van de Premier League gaat men op bezoek bij Brighton & Hove Albion. Daarna volgt nog de FA Cup-finale tegen Manchester City.

Ajax Showtime stelt community-regels op: bekijk het hier!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.