Ode Dijkshoorn: 'Nouri schonk ons levensdrift'

door Bart Veenstra 1

Ode Dijkshoorn: 'Nouri schonk ons levensdrift'

door Bart Veenstra 1

Laatst geüpdatet

Schrijver Nico Dijkshoorn heeft op de website van Voetbal International een schitterende ode geschreven aan het adres van Abdelhak Nouri. De middenvelder van Ajax heeft ernstige en blijvende hersenschade, waarvan de kans op herstel nihil is.

Dijkshoorn schrijft in zijn column over de debuutwedstrijd (tegen Willem II, red.) van Nouri bij Ajax. In dat duel mocht Ajax een vrije trap nemen en na enig overleg schonk Lasse Schöne zijn teamgenoot Nouri de vrije trap. 'Als Abdelhak Nouri mist moet hij tien euro betalen. Nouri scoort. En dan de ontlading. Maar vooral de blijdschap bij de andere spelers. Ik zag het: ze hielden van die jongen.'

'Daarom is Nouri’s noodlot zo vreselijk. Dat juist iemand die iedereen vrolijk maakte, iemand die onbevangen aanviel op het leven zelf, zo wreed tot stilstand is gekomen', vervolgt Dijkshoorn, die daarna de bijzondere persoonlijkheid van Nouri omschrijft. 'Daarom grijpt het stilvallen van Nouri mij zo aan. Ik zag een jongen die geen problemen zag. Die door linies wilde dwarrelen. Ik zag hem lachen op clubfoto’s. Nouri was alles wat wij ook willen zijn: iemand die gelooft in geluk en het omarmt als het maar even mogelijk is. Wie naar Abdelhak Nouri keek, begreep opeens heel even waar het in het leven echt om gaat. Niet buigen, maar dartelen. Niet zwijgen maar jubelen.'

'Wij zagen zaterdag, toen Nouri door de knieën zakte, onszelf. We bedoelen het ook allemaal zo goed en het kan in een flits eindigen. Nouri schonk ons levensdrift. Liet ons voelen hoe het moet zijn om volmaakt gelukkig te zijn. Dat is een prachtig cadeau', besluit Dijkshoorn met prachtige woorden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.