'Met komst Blind gelden er geen excuses meer'

door Bart Veenstra 46

'Met komst Blind gelden er geen excuses meer'

door Bart Veenstra 46

Laatst geüpdatet

Met de (aanstaande) komst van Daley Blind en de eerder afgeronde transfers lijkt Ajax haast verplicht in het nieuwe seizoen de landstitel te veroveren. De Amsterdammers werden de laatste jaren als 'gierig' gezien, maar van dat stempel lijkt men nu definitief af te zijn.

'Het verwijt dat de Amsterdammers op hun geld zitten, kan nu worden weggewuifd', schrijft De Telegraaf. 'Eerst werden Dusan Tadic al voor 13,7 miljoen euro (maximaal te betalen bedrag inclusief bonussen) en Zakaria Labyad (6 miljoen euro) vastgelegd en nu dus Blind, die Ajax vier jaar geleden verliet voor een bedrag van 17,5 miljoen euro', aldus de krant, die vindt dat Ajax het geld nu laat rollen om iets te doen aan de prijzendroogte van vier jaar.

'Nu Erik ten Hag met Blind nóg een speler met Premier League-ervaring tot zijn beschikking krijgt en nu gebruik mag maken van de twee duurste spelers in de Ajax-historie gelden er geen excuses meer', vervolgt men bij De Telegraaf. 'Vooral ook omdat het in het verleden veelvuldig gebruikte argument van jeugdigheid wegvalt.'

De krant ziet in dat er nu een goede mix staat van talent en ervaring. 'Met Tadic (29), Blind (28), Klaas-Jan Huntelaar (34), Labyad (25), Siem de Jong (29) en altijd nog Hakim Ziyech (25) is de leeftijdsopbouw beter en heeft de selectie van Ajax in elke linie routine. En dus mag naast de landstitel – minimaal – het behalen van de groepsfase van de Europa League worden geëist.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.