TG: Blind duurste Ajacied aller tijden

SJvanveen, 14-07-2018 om 00:18, 72550 views, Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Daley Blind wordt volgens De Telegraaf de duurste speler van Ajax ooit. De Amsterdammers hebben een mondeling akkoord bereikt met Manchester United over de transfer van Blind, die zestien miljoen euro kost. Door bonussen kan de transfersom oplopen tot liefst 21 miljoen euro.

Ajax en de verdediger annex middenvelder zelf zijn op een haar na persoonlijk akkoord. Blind tekent een vierjarig contract in de hoofdstad en keert zo, na een dienstverband bij Manchester United, terug op het oude nest. 

Dat de prijs zo hoog ligt voor Blind komt doordat Manchester United een dure vervanger op het oog heeft in de persoon van Harry Maguire. De Engelse club wil een goed bedrag voor Blind vangen om het te kunnen herinvesteren. Het inzetten van Edwin van der Sar in de onderhandelingen heeft nauwelijks geholpen om de transfersom te reduceren. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Groot deel van transfersom weer terug naar MU . Heeft Ajax daar soms ook zijn salaris betaald al die tijd ?
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
die voorzet op van persie wk 2014.......
1 0
MankeNelis
en de goal in de kleine finale tegen Brazilië
0 0
PvLvD
Goede keuze!! Blind kan echt wat toevoegen qua ervaring. Engeland is wel even een ander niveau dan NL. Mooi dat hij terug wilt naar Ajax en voor het voetbal blijkt te kiezen i.p.v. geld.
Trouwens is €16M al niks meer in het huidige voetbal, bij de Ligt (ook cv) en Sanchez zijn bedragen van €50M al normaal, dus is €16M teveel?? Denk het niet
Welkom terug Daley
3 -3
Van Reenen
De persoon die hier het duimpje naar beneden geeft, vergeet even voor welke bedragen Ajax-spelers verkocht werden of nog verkocht zullen worden. Dit levert in de nabije toekomst minstens 100 miljoen euro op. Dus wat zegt 16 of 20 miljoen voor een speler die al internationaal gelouterd is! Precies, helemaal niets dus.
Daarnaast ontvangt Ajax 50 M euro van Adidas.
2 0
pizzapunt
Kon Ajax niet gewoon een jaar wachten en hem transfervrij overnemen volgend jaar, of voor een prikkie in de winterstop?
2 -2
Van Reenen
En als Ajax uitgeschakeld wordt, zeuren en zeiken waarom Blind niet deze zomer werd gehaald?
0 0
Bky
Ja, want Ajax is de enige club op deze aarde die spelers kan kopen.
0 0
A-west
Ik heb Blind bezig gezien bij het Ned elftal. De laatste keer. Zo wendbaar als een trage slak. Als dat de norm wordt. Veel succes ermee. Speelde bij Man United altijd veilig met balletjes breed. De Boer zal het geweldig vinden. Het huidige voetbal vraagt tegenwoordig echter veel meer power en loopvermogen. Dat gaat Blind niet redden. Als je in Europa wat voor wil stellen. En gezien zijn leeftijd wordt hij er niet sneller op. Maar goed, we gaan het zien. Het siert hem wel dat hij terug komt waar hij begon.
3 -3
X-RaY
Hoop geld voor een speler die in de cv gaat spelen, traag als dikke stront is en totaal geen duelkracht en kopkracht bezit. Ze zullen het wel weten bij Ajax of is het een kat in het nauw? Persoonlijk maak ik me iets meer zorgen om de rechtsback want dat is gewoon echt een drama aan het worden. Orejuela hadden ze gelijk op Schiphol op een vliegtuig naar Colombia moeten zetten die gozer kan er werkelijk geen ene malle moer van. Mazraoui en Kristensen zijn geen backs of gaan die het nu ineen keer leren zodra we Europees gaan spelen? Ajax blijft uiterst kwetsbaar in de omschakeling dat is al jaren het geval. Als je dan ook nog een centrum gaat krijgen die traag is, geen goede rechtsback hebt en een Argentijn die en voetballend te kort komt en vaak aan de noodrem moet trekken omdat hij verdedigend ook niet heel bijzonder is voorzien ik nu al problemen voor Ajax Europees gezien. Tel daarbij op dat Dolberg nog steeds op de weg terug is en het nog maar de vraag is of hij op zijn oude niveau terugkomt. Het is te hopen van wel natuurlijk maar als ik de afgelopen wedstrijd bekijk ziet het er niet echt naar uit. Hij loopt er verloren bij, totaal geen passie en plezier straalt hij uit. Dan moeten we het maar weer doen met Huntelaar als Dolberg het af laat weten? Ideale pinchhitter natuurlijk maar hij wordt ook gewoon oud gezien de kansen die hij mist en bovendien brengt Huntelaar aan voetballend vermogen ook bijzonder weinig extra aan het elftal. Al met al ben ik er nog niet gerust op dat er een ploeg staat die Europees potten gaat breken integendeel zelfs, het lijkt veel op los zand en daarbij vraag ik me af wanneer ten Hag klaar is met puzzelen want er is geen lijn in te bekennen. Nog steeds niet. Ajax en ten Hag hebben wel nog even maar de druk is gigantisch om er succesvol jaar van te maken. Ik durf me geld er nog niet op te zetten, veel te rommelig, onrustig en geforceerd oogt het, wellicht brengen Blind, Tadic en Nico wat van die rust en ervaring in de ploeg. Hier overheerst bijlange na nog geen euforische stemming dat alles kat in het bakkie is, hoopvol maar daar is alles mee gezegd tot nu toe.
1 -1
liefhebber1
Bij Tadic werd er eerst ook om veel hogere bedragen gesproken.
Ik verwacht dat deze 16 miljoen niet klopt.
1 0
Jan Doedel
Duurste Ajacied aller tijden.........met alle respect dan denk ik niet aan Daley Blind. Lijkt me een supertoffe gozer en is natuurlijk een echte Ajacied maardat moet niet het criterium zijn. Er worden hem hier kwaliteiten toegedicht die ver van de werkelijkheid staan. Je maakt mij niet wijs dat je voor een dikke transfersom en een "Engels" salaris geen bepalende speler kunt halen.Dusan Tadic is een topper, Daley jammer genoeg niet. Mag wel komen maar dan voor een normaal salaris wat past bij zijn niet exceptionele kwaliteiten. Volgens mij wordt de terugkeer van Daley een grote teleurstelling door de torenhoge verwachtingen die niet realistisch zijn. Blind zal zelf onder de druk bezwijken ben ik bang. Hoop dat ik het compleet mis heb maar denk van niet.
6 -2
Joseph
Met de gouden schoen uit Nederland vertrokken, beter geworden, en nu geen topper meer voor Ajax.

Ben dan ook heel benieuwd waarom Tadic dan wel een topper is, vind ik zelf overigens ook, maar die zou natuurlijk bij United niet eens op de bank zitten..
0 0
Jan Doedel
Komt er in t kort op neer dat Tadic een klasbak is die je kampioen kan maken terwijl Daley blij mag zijn als ie mee mag doen. Zo'n speler de bestbetaalde speler maken is gewoon achterlijk en geeft problemen. Andere beperkte spelers willen dan ook "Engelse" salarissen omdat ze beter zijn dan Blind. De beste speler hoort t meeste te verdienen. Tadic en Blind zitten niet in dezelfde categorie qua kwaliteit. Of vind jij wel? Als je Blind objectief gaat bekijken is t niet de geweldenaar die velen hier in hem zien. Geluk gehad dat Louis m heeft gekocht, daardoor nu financieel veel verder maar sportief echt niet beter geworden. Geen leider. Gewoon een hele beperkte speler. Dit wordt een dikke teleurstelling voor iedereen, ook voor Daley zelf. Haal dan Klaassen dan terug of koop van Ginkel dat zijn wel jongens met bovengemiddelde kwaliteiten voor de eredivisie.
3 0
Synzo
Wat een slechte reactie zeg! Blind is je nieuwe aanvoerder. Kind van de club die thuiskomt om Ajax eindelijk weer kampioen te maken. Je mag god op je blote knieën danken dat deze categorie spelers überhaupt naar Ajax wil. Zowel Tadic als Blind kunnen makkelijk in de (sub)top van Europa mee... Ieder jaar zeiken we over aankopen die uitblijven en nu de portemonnee opengaat voor 2 droomaankopen is het weer niet goed! persoonlijk begrijp ik dat niet. Ik ben blij met ons beste team sinds jaren!
0 -4
AgeM
Blind is geen aankoop maar een terugkoop.
0 0
Jan Doedel
Blind en Tadic dezelfde categorie noemen is gewoon lachwekkend. Blind aanvoerder maken ook.
2 0
Synzo
vind jij....
0 -2
Jan Doedel
ja en jij niet ;-)
0 0
Hakkie
Het is zeker niet erg dat er geinvesteerd word in spelers. Het wijkt af van de koers dat Ajax een handelshuis is voor talentvolle spelers. Maar met een eigen vermogen van € 175 Mio, kun je de gok aangaan om met spelers euros te verdienen in de CL, en die investeringen zomaar terug verdienen door prestaties!
0 -2
Babayaka
Waar haal je 170miljoen vandaan in juni 2017 waren de liquide middelen" Het saldo liquide middelen op 30 juni 2017 bedraagt € 62,7 miljoen en is gedaald met € 7,6 miljoen ten opzichte van 30 juni 2016."
Er staat dan ook nog dat transfers van sanches riedewald en tete niet meegenomen zijn nog, althans dat lees ik bij de v, bij ajax zelf lees ik er niks over.

https://www.ajax.nl/web/file?uuid=a12757f7-6a92-4536-9e33-f5e2ccbacaf3
0 0
tonny
vind het niet erg dat er eens geinvesteerd word in voetballers zoals Tadic maar om nu zoveel geld uit te geven voor blind is geld weggooien belachelijk gewoon
zal zijn vader wel geregeld hebben hahaha
5 -1
Joseph
Een speler halen die bij zijn vertrek uit Nederland de beste was, alleen maar beter is geworden met veel ervaring op het hoogste niveau, dan spreek jij van weggooien?
Lachwekkend..
0 0
3*stars*3
Ik zie Blind graag komen maar zo'n bedrag voor Blind is idd teveel en zeker met nog een 1-jarig contract.
United speelt het slim want ze hebben op tijd verlengd en ze weten dat Ajax desperate is omdat Sturm binnenkort wacht....

Dat ze voor Maguire gaan en dat vraagprijs voor Blind daarom zo hoog is, lijkt mij bullshit.
Maar als United het zo wilt spelen, ook goed.
In de toekomst ook keihard opstellen als ze voor onze spelers aankloppen.
1 0
Afca85meer
Ik denk persoonlijk dat 16 (of meer) miljoen voor Blind een gevolg is van het te lang wachten op Magallan. Het bestuur is in paniek en betalen veel te veel. Ze zijn namelijk als de dood dat als ze weer falen en zelf hun biezen moeten pakken.
4 -1
MichelAngelo66
Sorry, maar ze zijn compleet de weg kwijt als dit zo is. Blind, die uitgeleend moest worden om in Ajax 1 te kunnen spelen en dat daarna ook niet eens echt goed deed. Vervolgens als vriendendienst een eerste seizoen wel bij ManU mogen spelen, maar dat vervolgens vooral op de bank en tribune doen.
En nu eventueel de duurste Ajacied aller tijden. Volslagen belachelijk.
7 -3
Web
Wat een gelul weer, voetballer van het jaar in Nederland
Verthongen, weet je nog?
Meer zeg ik niet.
0 0
MichelAngelo66
Ja dus? Gewoon een beperkte voetballer de helemaal niet zoveel geld waard is man. Gouden schoen of niet.
0 0
DavidFerr
Ik raad je aan om dit artikel even te lezen.

https://www.ajax.nl/streams/actueel/daley-blind-ontvangt-gouden-schoen.htm
0 0
Joseph
Ach gossie, ben je jaloers dat je clubje uit Eindhoven dit soort toppers niet binnen kan halen??
Blind is als beste speler uit de eredivisie vertrokken, heeft daarna bij 1 van de grootste clubs van de PL veel wedstrijden gespeeld, ook afgelopen seizoen in de CL. Maar goed, de hedendaagse eredivisie is natuurlijk een klasse apart..
1 -3
MichelAngelo66
Whahaha ik liep waarschijnlijk al bij Ajax rond toen jij nog niet eens in de puddingbuks van je vader zat.
0 0
Bky
Vertonghen moest ook uitgeleend worden. Ook niet goed genoeg dus? Wat een belachelijk argument.

Blind heeft de gouden schoen gewonnen om zijn prestaties in de as. Hij was ongeveer de enige reden dat het spel liep onder Frank dat seizoen. Hij is dit bedrag gewoon waard. Je post is volslagen belachelijk.
2 -2
MichelAngelo66
Deze jongen ging weg omdat hij verguisd werd en tegelijk door Oom Louis een uitweg geboden kreeg. En nu loopt iedereen in polonaise dat ie terugkomt. Opportunistische supporters met oogkleppen.
1 0
Bky
Hij heeft zijn transfer gewoon verdiend door zijn geweldige spel op 6.
0 0
Johnnie
Niet goed deed? Wat verwachte jij wel niet van Blind, dat hij elk seizoen 15 goals maakt en 10 assists? Was op de 6-positie echt geweldig.
1 -3
afca12
Niet juigen als hij Ajax kampioen maakt
0 -4
MichelAngelo66
Zinnige reactie ook wel. Bedankt, ik kijk uit naar je verdere bijdrage.
2 0
de-Ajacied
Best goede middenvelder maar geen verdediger
En 21 miljoen voor een speler die dit seizoen vaker op de tribune zat dan op de bank en nog 9 maanden contract heeft lopen is wel wat duur.
2 0
Babangida83
Klopt. Maar de deadline van de CL en de staat van de selectie zorgen ervoor dat Ajax bijna geen onderhandelingspositie heeft. Slim gespeeld van ManU gewoon.
0 -1
ST
Voor de Eredivisie is het een prima CV. In ieder geval een stuk beter dan Wober en Schuurs. Hij is inderdaad alleen wel heel erg duur. Wat is echter het alternatief?
0 0
Babangida83
Goede aankoop natuurlijk. Dit wordt er nu bedoeld met als je koopt, koop dan kwaliteit.

Rete duur natuurlijk. Depay was 18 miljoen. Traore 12. Maar de onderhandelingspositie van AJAX was op dit moment gewoon slecht. Als de selectie structureel van wat beter niveau is, dan heb je tijd om wat langer te wachten en dan moet ManU water bij de wijn doen. Gaan we volgend jaar de vruchten al van plukken.
0 0
Yeshyeshyall
Zou echt topaankoop zijn. Ja hij is als verdediger niet ideaal denk ik maar is gewoon echt een intelligente speler die op het top van zn kunnen zit met 3 jaar manu als ervaring. Denk dat hij veel toevoegt! Had niemand raar van opgekeken als hij naar een grotere club in spanje, italie of duitsland was gegaan.
2 -1
ETM
Ligt het aan mij of was het in de aanloop naar Blind zo dat een ruime meerderheid er erg vrolijk van werd op dit forum, en nu het dan voor een x bedrag zover is een meerderheid ronduit negatief??
Ligt de gemiddelde supporter echt zo wakker van hoeveel Ajax precies betaald, of melden zich nu ineens hele andere posters aan?

4minnetjes voor een constatering, en de vraag of ik dat juist geconstateerd heb? En een vraag naar een eventuele verklaring.
Niet iedereen is goed in begrijpend lezen, zo blijkt maar weer.
2 -4
MichelAngelo66
Ach Blind is gewoon helemaal niet zo goed. Voordeel van de twijfel als ie niet teveel kost, maar als er dan zo'n bedrag aan gehangen wordt schiet je gewoon in de lach.
3 0
ETM
Anderzijds, Ajax maakte een profielschets deze transerperiode waarin t uitsprak de groep bij elkaar te willen houden en ervaring eraan toe te willen voegen. Blind past toch in die schets? En dat moet dan flink wat kosten, want ervaring gekoppeld aan afdoende kwaliteit, in de vorm van een speler die in de eredivisie wilt spelen is niet zomaar gevonden?
Blind is niet een speler die eventjes het grote verschil komt maken nee, maar ik kan me wel indenken dat het een sterke stille kracht zal zijn die ook wel eventjes zal blijven.
Ik denk dat hij weldegelijk iets onderschat wordt in Nederland.
0 0
Joseph
Zijn geen Ajax supporters die zo negatief zijn, kans is groot dat het vriendjes uit Eindhoven zijn die niet goed met hun jaloezie om kunnen gaan.
Blind is voor Ajax absolute top, kan niet wachten tot we hem aan het werk kunnen zien in ons mooie shirtje!
0 -4
ETM
Ik kan niet ontkennen dat ik de scepsis wel engizins begrijp. Maar de negativiteit loopt nu wel echt de spuigaten uit.
Ik ben zelf gewoon heel benieuwd en kan niet zien waarom hier nou moord en brand om te schreeuwen.
0 0
AFCAsam
Ik hoop dat blind wel centraal achterin gaat spelen, of op 6 dan kan taglificao gewoon op de linksback positie daar zie ik hem liever staan dan blind
2 -2
Superjodeuh
Ik snap dat veel mensen dit een (te) hoog bedrag vinden voor een eenjarig contract, ik ook. Maar aan de andere kant: als wij komend seizoen een goed voetballend elftal hebben, kampioen worden en goed meedoen in Europa.. dan ben ik dat bedrag al helemaal vergeten! We kunnen het hebben.
2 -1
GerardAjax26
Mee eens, maar moet Ajax zonder Blind niet ook gewoon kampioen kunnen worden met deze selectie? Lijkt mij wel tenminste. En goed meedoen in Europa zal echt volledig afhangen van de loting.. onder Bosz hadden we geluk met Kopenhagen en Schalke.. loot je Atletico ofzo ben je kansloos met of zonder Blind.
1 -2
sjeuLL
Papa Blind is én zaakwaarnemer van zoon Blind; én commissaris; én het lijntje naar de Telegraaf. De avond voor de deal nog roepen dat zoonlief -hoewel hij snelheid, duelkracht en focus mist en onderdeel van de breiclub van 5 jaar geleden was- ook elders terecht kan. Hoe Ajax zich voor 20 miljoen laat naaien ...
10 -1
MichelAngelo66
Ja zo werkt dat he. En in dit geval tuinen de supporters er weer met open ogen in. Shirtjes wat duurder, entreekaarten wat duurder etc etc. Volslagen idioot.
1 0
Ajaxvooraltijd
Alleen de shirtverkoop en de exposure in de media en voor sponsors is het bedrag al dubbel en dwars waard met Blind en Tadic. En dan heb ik het nog niet eens over het sportieve aspect.
0 -7
Afca85meer
Wat een onzin. Als dat waar zou zijn zouden we toch 11 Blinds en Tadics moeten halen? Zijn we binnen no-time multimiljardair.
2 0
Bky
Iets met marginaal nut.
0 -1
GerardAjax26
Denk dat het wel meevalt met dat shirtverkoop, we hebben het niet over Ronaldo he
3 0
DrFootball
Ben wel blij met deze aankoop. Blind zal ook wel de nieuwe aanvoerder worden lijkt mij. Het is natuurlijk te idioot voor woorden dat dat nu een 18 jarige speler is. Het bedrag is groot, maar dat is snel terugverdiend. Aan de hand Blind en Tadic gaan de jongeren spelers ook beter (meer waard) worden. Vroeger haalde je het niet je hoofd om je best niet te doen op de training als Lerby, Wouters of Stam op het veld stond. Blind en Tadic kunnen eenzelfde rol vervullen. Daarbij door de toegenomen concurrentie is het ook geen gegeven meer dat je op je 17e, uitzonderingen daargelaten, jouw debuut maakt of op jonge leeftijd vast in de basis speelt.
1 0
Vlieske
We moeten een spits hebben. We hebben buiten neres een zeer matige voorhoede. Dolberg wordt hem niet meer.
2 -1
Jornnn
Riep de telegraaf ook niet dat Tadic veel meer zou kosten. En daarnaast. United vraagt veel geld omdat de opvolger veel geld kost? United zal heus geen investering af laten hangen van de inkomsten van een bankzitter met 1 jaar contract.
2 -2
Cello
Precies.... ManU zit niet verlegen om 4-5-6 mio meer/minder om een transfer wel of niet door te kunnen laten gaan. Dat wil niet zeggen dat ze het niet hard kunnen spelen, maar de reden er achter zal nooit een beoogde aankoop zijn als opvolger van Blind.
Immers....zelfs al zou er geen interesse zijn in Blind en zou Mourinho aangeven niet met Blind verder te willen en daarom een aankoop te willen....dan komt die aankoop er gewoon. Dat in zo'n geval Blind op de tribune komt in Manchester daar zullen de beleidsbepalers aldaar echt niet van wakker liggen.

Beter nog....zullen misschien wel eerder geneigd zijn 'water bij de wijn te doen' om de transfer mogelijk te maken en zodoende binnen het salarishuis de vrijgemaakte ruimte te kunnen gebruiken voor de nieuwe aankoop.
2 -1
RusselWestbrook
Van 'Marc Netto met zijn geldpakhuis' naar 'Ajax gaat failliet' in een dag of twee. Extreem labiel publiek hier.

Uitgaven zoals Ajax nu doet (Blind en Tadic voor veel geld met ditto salaris) worden een probleem als Ajax dit elk jaar doet. Maar dat lijkt mij hier niet het geval, beide spelers zijn op de toppen van hun kunnen gehaald en lijken lang te blijven. Blind misschien wel zolang ie nog tegen een bal trapt.

Uitstekende lange termijn aankopen die er ook nog eens direct staan. Wat wil je nog meer?

Ohja, janken op AS natuurlijk, want bij Ajax is altijd alles kut.
6 -7
Web
Juist het zijn twee uitstekend aankopen die Ajax beter zullen maken.
Blind leest een wedstrijd, is niet snel maar staat altijd goed opgesteld.
Als linksback vind ik hem minder. Ik zie hem het liefst op 6 maar kan ook in het centrum.
Tadic kan meerdere posities spelen, op de vleugels maar zeker op het middenveld.
Deze twee spelers kiezen bewust voor Ajax, leveren geld in, maar zijn niet meer met vervolg stap bezig, en kunnen beiden nog jaren voor Ajax spelen

Ajax kan en zal dat ook niet elk jaar doen, wie weet misschien eens een Verthongen die vaak gezegd heeft, dat hij terug wil in de toekomst

Deze jongens zullen het team bij elkaar houden, zijn beiden posiitieve inbreng op onze talenten
0 -2
Cello
Blijf het een apart fenomeen vinden, hoezeer mensen berichtgeving zo snel voor waarheid aannemen. Hoe snel ze ook alweer vergeten lijken te zijn dat ze nog niet zo lang geleden er toch heel wat miljoenen naast zaten mbt Tadic. Die zou volgens TG voor ruim 17 mio komen, wat uiteindelijk bij bevestiging 11,7 mio bleek te zijn.

In het verleden had TG goede ingangen bij Ajax. Er werd ook heel erg veel gelekt, echter al sinds de zgn. revolutie is dat heel veel minder geworden, waarschijnlijk omdat de zgn. bronnen die men had de club hadden verlaten. Niet voor niets is TG tov Ajax doorgaans zuurder in de berichtgeving als voorheen het geval was. En....zitten ze er ook vaker naast @of moeten ze vaker speculeren.

Als de transfer is afgerond (wat ook nog afwachten is) zullen de cijfertjes ook wel publiek worden en kan het allemaal wel minder heftig zijn dan de 16 tot 21 mio waarover nu wordt gesproken.

Voorlopig is er nog niets bevestigd op clubsites van ManU of van Ajax, laat staan dat er al getekend is.
0 -3
31xAjax
Tip! Lees je de volgede keer ff in voordat je iets post hier. De oorspronkelijk vraagprijs was idd 17M maar dit was inclusief een fors bedrag (ik meen 3.6M) wat voor Tadic zelf was. Omdat Southampton een % van de verkoopsom aan FC Twente verschuldigd is, hebben ze dat uit de transfersom gehaald en btaald Ajax dat rechtstreeks aan Tadic. Vervolgens betaald Ajax evt ook nog prestatiebonussen zoals dat tegenwoordig haast standdard is. Dus 11.1M 3.6M plus bonussen is 17M .

Comprende?
2 -1
JordyAjacied
Eerst zit marc op ze geld, dan geeft marc teveel uit. Bij een aantal mensen is het toch nooit goed. Zij staan elke ochtend op met een glas azijn, moeilijk als je zo door het leven moet. We willen toch prijzen winnen? Geld moet je je niet druk over maken want daar gaat het harstikke goed mee, nu sportief nog...........
4 -4
Cello
Mee eens.
3 -2
Finidi en Nwanko
Nou ja, ik verbaas me ook elke keer weer over de grote schare scorebordsupporters die Ajax rijk is.....maar 16 miljoen voor Daley?? Ik ga er geen grote negatieve woorden over zeggen maar ook als je veel geld hebt zal je het met beleid uit moeten geven. Met geld maak je geld. De echte rijken worden alleen maar rijker door goed met hun geld om te gaan. Een speler van 16 miljoen zal iets extra's moeten brengen. Vraag me af of Daley dat kan.
2 -4
Cello
DE echte rijken in de voetbalwereld worden niet rijker/armer door transfers.
Die hebben veelal rijke eigenaren, door de exposure van een grote competitie waarin ze spelen vangen ze relatief veel meer sponsorinkomsten, sluiten veel lucratievere deals dan bijv. Ajax, maar misschien nog het allerbelangrijkste....zij vangen gigantisch veel veel geld uit de televisieinkomsten die de betreffende league heeft afgesloten. Ik geloof dat de nummer laatst in de PL bijna het dubbele aan tv-inkomsten heeft dan de gehele Eredivisie bij elkaar......wij leggen het, zo heb ik me laten vertellen, financieel af tegen elke club die in Engeland op het tweede niveau speelt, het Championship.

En dan hebben we het dus niet over inkomsten uit transfers.
1 -1
Finidi en Nwanko
En dus is dat een heel ander verhaal. Zij maken geld met geld. Of het nu gaat om grote clubs of rijke zakenmensen. De voorbeelden die jij noemt spelen niet bij Ajax. Daley is geen grote naam dus geen exposure. Dan door naar zijn kwaliteiten en mogelijke inbreng. Vooralsnog twijfel ik of hij een echte meerwaarde is oor het team. Qua voetbal ivind ik hem niet beter dan de rest en koop je naar mijn mening dus iemand van 16 miljoen om gewoon 'mee te hobbelen'. En ik zie hem zo niet als een leider, iemand die het team op zijn schouders neemt. Dat is waar ik mee zit. En als je dan de transfersom neemt. Blijkt het bovenstaande juist te zijn, dan is 16 miljoen dus veel te veel. Over vier jaar gaat hij weg voor drie miljoen. Reken uit je belegging/winst.....ehhh verlies. Maar je hoort mij de diectie niet afzeiken hoor. Je moet iets proberen en afwachten hoe het uitpakt.
0 0
JordyAjacied
https://www.youtube.com/watch?v=saVO8E3dYJw
Kijk dat filmpje maar even en dan weet je weer hoe hij vertrokken is, als een leider een steunpilaar, ik verwacht na 4 jaar Manchester dat hij alleen nog maar meer een leider is en nog minder foutjes zal maken, dat hij kan voetballen weten we al. Hij zal zeker wat extra's brengen, gister gekeken hoe lek het achterin was, en natuurlijk was de Ligt er ook niet, maar die jonge gasten kunnen ons team niet dragen. 16 miljoen is niet veel, wij verkopen spelers ook voor veel meer geld, alles is gewoon gestegen, vroeger verkochten we Suarez voor 16 mil, nu zou hij voor 50 gaan, tijden zijn verandert.
2 -1
Finidi en Nwanko
Ik hoop dat je gelijk krijgt, want ik wil het beste voor de club. En wordt het niks, dan gaan we niet het bestuur afzeiken. Deze discussies bewijzen maar weer eens te meer dat iedereen zijn eigen visie heeft en dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden. Je moet iets proberen, stilstand is achteruitgang en de bedte stuurlui staan helaas aan wal.
0 0
31xAjax
Waanzin...
Zinloos...
Kapitaalvernietiging...
Onverantwoord...
Overbodig...
7 -10
MankeNelis
Werk jij bij de dikke van Dale?
0 -2
GrandMasterFlex
Goed verhaal, lekker onderbouwd ook. Hele goede aankoop, zodat je kwaliteit met ervaring hebt in de verdediging/middenveld
3 -5
Afca85meer
Veel geld voor een verdediger/verdedigende middenvelder. Helemaal als je meeneemt dat hij geen jongen is die je later voor veel gaat verkopen. (Leeftijd)

Maar goed, kwaliteit is altijd welkom.
3 -1
daniajax1
We hebben 'm al een keer voor veel verkocht. Dus dat kan je in principe tegen elkaar wegstrepen. Daarnaast zal bij het aankopen van ervaring nooit rekening moeten worden gehouden met nog een mooie verkoop. De winst zit 'm in het omhoogtrekken van het niveau van de selectie, mogelijk langer blijven van talenten en uiteindelijke prijzen.

Daarnaast zit ik niet zo met de prijs eerlijk gezegd. In de huidige markt is dat gewoon wat je betaald. En Ajax heeft voldoende gespaard om dit soort aankopen te kunnen doen. Ook vind ik het verantwoordelijker om er Blind voor te halen dan een talent waarvan het altijd maar afwachten is (Sulejmani for example). Daarnaast weet je ook dat er nog genoeg geld gaat binnenkomen via Ziyech, De Ligt, Frenkie, Dolberg, Neres, etc. De selectie heeft een hoge waarde, dus het is allemaal prima te verantwoorden.
1 -2
robsch
Daar wordt hij ook niet voor gehaald om hem voor veel te verkopen. We hebben nog genoeg spelers in de selectie die de komende jaren voor genoeg verkocht gaan worden
1 -1
Middenweg401
Je kunt ook meenemen dat hij nu in zijn beste jaren zit.
1 -1
GrandMasterFlex
Nee niet veel geld als je daarmee prijzen pakt, ver komt in Europa en ervaren gasten hebt voor het sturen van de jonkies.
1 -2
Afca85meer
Maar dat kan ook op andere manieren toch? Kijk naar de periode Frank de Boer. Veel prijzen, structureel Europa. Ik ben het met je eens dat ervaring nodig hebben maar dit bedrag neerleggen voor Daley Blind is echt veel. Dat had echt wel op een andere manier/goedkoper gekund. Kijk naar PSV wat die bijvoorbeeld met Guardada of Moreno gedaan hebben. Dat kunnen wij toch ook met onze naam/portemonnee?
2 -1
Johnvanessen
En weet iemand hoeveel geld we uberhaupt nog in kas hebben? Is dat nog steeds zoveel?
1 0
Bky
December 2017 hadden we 65 miljoen aan liquide middelen, tel daarbij een deel van de transfersom van Kluivert bij op en de transfersom van Labyad, Tadic en Blind vanaf (Bandé was al meegerekend in dat halfjaarverslag).

Ga maar uit van iets van 50 a 55 miljoen ofzo.
1 -1
MankeNelis
Een deel staat nu eindelijk op het veld, een zak geld kan geen goal maken.
0 0
Johnvanessen
En dan gaat Ziyech waarschijnlijk ook nog weg voor leuk bedrag!
0 0
Afca85meer
Het schijnt dat Marc elke dag een zwembroek naar het werk meeneemt. Maak je dus maar geen zorgen.
1 0
Johnvanessen
Winst tweeluik sturm graz is sowieso groepsfase EL toch?
6 0
DylannAFCA
Ja klopt.
0 0
ZwartNazareth
Krankzinnig bedrag voor een hele trage voetballer. Kun je beter twee keer tien miljoen spenderen aan grote talenten. D-W-A-A-S-H-E-I-D
7 -1
Johnvanessen
En dan zeuren dat we ervaring nodig hebben!
0 -6
GvanderK
Welkom terug Daley!
1 -7
Sulejmanibesteaankoopooit
wauw, ik kan zo mijn naam gaan wijzigen. Blind is een topper, maar 21miljoen is wel vrij veel.
4 -1
Oliveira
Maak het dan: Blindduursteaankoopooit
2 -1
eros
Ik begin de Telegraaf steeds lachwekkender te vinden. Eerst zaten ze er naast met Tadic, en nu komen ze met het verhaal dat ajax 21 miljoen gaat betalen voor een speler met een contract dat nog 1 jaar doorloopt. Met zijn salaris en tekengeld erbij zou de transfer uitkomen op 35 miljoen.
Ik kan me haast niet voorstellen dat het klopt.

We zullen zien.
0 -3
Bky
Contract voor 1 jaar met een optie voor nog een jaar.

Maakt dat verhaal wel een stuk anders.
0 -2
eros
Blind heeft geen optie meer in zijn contract. Die optie is dit seizoen al gelicht omdat hij anders deze zomer transfer vrij zou kunnen overstappen naar Roma die hem afgelopen winter wilde overnemen.
0 0
Bky
Oki, dan moet het fout op transfermarkt staan! Bedankt voor de toelichting.
0 -2
BrandjeXL
Klopt niet wat je zegt want die optie heeft ManU afgelopen jaar al gelicht volgens mij.
0 0
Bky
Contract tot: 30.06.2019
Contractoptie: Nog een jaar
0 -1
godenzonenssuper
Zaten er naast met Tadic?
Hoe dan?
0 0
IboAFCA
Qua transfersom denk ik. De Telegraaf meldde aanvankelijk een bedrag van rond de 17 miljoen, wat uiteindelijk 12,3 werd of iets dergelijks.
0 -1
Suarez16_
11.7 zelfs.
0 0
GerardAjax26
Waarmee zaten ze naast dan met Tadic? Die transfersom is bewust lager gehouden zodat Southampton niets aan Twente hoeft te betalen en het deel dat Tadic zelf zou ontvangen (3,4 miljoen) wordt door Ajax de komende vier jaar in het salaris van Tadic verdisconteerd.
0 0
eros
De telegraaf had het steeds over een transferbedrag van 17,5 miljoen, terwijl hij een afkoop clausule van 15 miljoen bij degradatie had in zijn contract.
Aangezien Southampton gedegradeerd is, wist ik dat het bedrag dat de Telegraaf van geen kant klopte. Uiteindelijk is de deal uitonderhandeld op 11,4 miljoen tot 13,7 miljoen.

Het verhaal dat de miljoenen die naar Groningen zouden gaan, nu niet naar Groningen gaan door een slimme constructie van Ajax en Southampton klopt ook niet. Het gaat hier om een solidariteits-bijdrage van 1%.
Op 17 miljoen is dat €170.000,- op 11,4 miljoen is dat €114.000.-
Ajax en Southampton zullen echt niet moeite gaan doen allemaal constructies etc gaan verzinnen voor €56.000,-

De telegraaf zit er de laatste jaren steeds vaker naast. Ze brengen steeds vaker 'nieuws' om nieuws te brengen.
0 -3
GerardAjax26
Southampton is niet gedegradeerd....

Die constructie ging overigens over Twente, niet over Groningen..
2 0
anrejane
Deels heeft Ajax eindelijk de lessen geleerd waar velen (ook ik) al jaren op wijzen: het aantrekken van ervaren spelers is een must. Het is tot nu toe echter niet het soort ervaring dat Ajax al jaren (sinds het jaar met Poulsen) zozeer mist: harde, fysiek ijzersterke ballenafpakkers die altijd voorgaan in de strijd en die er ook tegen minder aansprekende tegenstanders altijd staan. Dát soort ervaring zal Ajax ook komend seizoen weer zéér missen. Een voorbeeld is Fellaini bij Manchester en België: die kan absoluut niet voetballen, maar hij staat daar om met zijn altijd grote inzet en fysieke kracht veel vuil werk op te knappen en is daardoor toch onmisbaar. Los daarvan is het bedrag voor de in mijn ogen vaak overschatte Blind (een wisselspeler met een contract van nog 1 jaar!) natuurlijk véél te hoog.
2 -2
ErikDeBosz
Wat een beleid weer, wie gaat er nou 16 miljoen uitgeven aan een middelmatige voetballer als Blind. Lachwekkend!
14 -5
Rentokill
Telegraaf had gezegd binnen 48 uur. Dus moest er nieuws op de plank komen. Het is nog niet afgerond. We zullen zien welke bedragen het werkelijk zijn.
0 -1
MaximilianRosse
Ik vind Blind een topaankoop voor Ajax. Wel vind ik 21 mio behoorlijk veel geld voor iemand die volgend jaar transfervrij is. Wat hebben we gelachen om Roma die veel neerlegde voor Kluivertje. Wij doen het nu zelf ook. Ook vraag ik me af waar die gaat spelen. Gaat Blind als 6 spelen? Of als 4? Feit blijft dat zowel middenveld als achterin genoeg spelers zijn. Te veel concurrentie is ook niet goed. Straks zitten Wöber en Schuurs op de bank en Schöne, Eiting en?? Stel dat Ziyech blijft dan zal je heel wat spelers op het middenveld teleur moeten stellen. Concurrentie is altijd goed maar te veel niet.
2 0
GerardAjax26
We zijn voorgaande jaren geen kampioen geworden omdat er te weinig werd gescoord.. we hebben meestal het minste aantal tegen doelpunten van de competitie net zoals afgelopen jaar. Je speelt in Nederland 9 van de 10x tegen teams die niet willen aanvallen en door daar niet tegen te scoren verspeel je punten tegen ''de kleintjes'' wat vaak het kampioenschap kost. PSV is ook kampioen geworden met een hele matige verdediging waarvan het centrale duo samen 2,4 miljoen heeft gekost.. maar dat is prima voor de Eredivisie omdat je toch zelden tegen een goede spits speelt.

Met Neres heb je een goed scorende rechtsbuiten en hopelijk vind Dolberg weer gauw zijn vorm van zijn eerste jaar. Op linksbuiten had je vorig jaar Kluivert/Younes die beide zelden scoorde en Huntelaar die ontzettend veel kansen had gemist. Ik had echt veel liever gezien dat Ajax een typische linksbuiten had gehaald voor veel geld die aanvallend veel toevoegt dan een verdediger als Blind.
3 0
eros
Babel hoeft 'maar' 6 miljoen te kosten.
22 doelpunten in 32 wedstrijden.
3 0
GerardAjax26
Dat zou ik dan een veel logischer aankoop vinden. Een scorende linksbuiten kunnen we goed gebruiken.. maar je gaat toch niet 21 miljoen betalen voor een centrale verdediger als je al jarenlang amper tegendoelpunten krijgt.. dan ligt daar toch niet je prioriteit lijkt mij..

Dat ze geen volledige vertrouwen hebben in Wober kan ik begrijpen, maar dan haal je toch gewoon een degelijke verdediger die altijd een 6je scoort naast een topper als de ligt voor een paar miljoen en investeer je in de aanval. Althans dat zou ik doen. Zal wel vloeken in de kerk zijn, maar zo iemand had je al in de vorm van Viergever. Die kon je het dan samen met Wober laten uitvechten.
1 0
eros
Het zal bij Blind niet alleen om z'n verdedigende kwaliteiten gaan. Zoals hieronder ook al beschreven, zijn pass naar voren is af en toe ook dodelijk. Het is echt geen tikkie breed speler zoals gesuggereerd wordt.

Wanneer heb jij het laatste jaar zo'n pass voorbij zien komen als uit het filmpjes?
https://vimeo.com/149560500
1 -1
GerardAjax26
Ik vind Blind ook wel een goede voetballer hoor, hoewel als ik dat filmpje met hoogtepunten zie denk ik niet wow hier moet je 21 miljoen voor neerleggen.
0 0
eros
21 miljoen vind ik wel veel. Maar ik geloof ook niet dat ajax 21 miljoen gaat betalen. De telegraaf zit er wel vaker naast.
0 -1
Ajax27
Hele dikke schijt als het 20 miljoen wordt. Dit is een speler die in de voetstappen van zn vader wilt treden en de komende 4-6 jaar Ajacied blijft, de absolute leider in het veld wordt, jonkies om zich heen hoeven niet meer de kar te trekken maar kunnen zich puur richten op hun ontwikkeling, zoals het hoort. Samen met Tadic ervoor zorgen dat niemand naast zn schoenen gaat lopen, altijd het maximale geven, elk talent wordt hier gewoon beter door. Oh wat heb ik veel zin in het komend seizoen.
2 -2
Babayaka
Ik vrees dat Ajax diep in het rood komt.
Maar ja publiek zeikt al jaren om aankopen, maar Ajax slaat nu wel beetje door als ze echt blind voor 21miljoen terug halen.
15 -3
marrene
Leg even uit waar die vrees op gebaseerd is. Ben echt benieuwd.
0 -5
Babayaka
Reken dat zelf maar uit. En vergelijk het met vorig jaar en de marginale winst die ze vorig jaar haalde, inclusief verkoop van Sanchez en Klaassen.
1 0
Jariiii
Sla je niet een beetje door? Ajax komt niet in het rood door 20 miljoen en een goed salaris hoor.
Daarnaast is het geen 'zeiken' maar de logische roep om kwaliteit nadat het elftal voor de zoveelste keer aan het begin van het seizoen is leeggeroofd, zodat er weer met een achterstand moet worden begonnen.
Ik ben blij dat Ajax eens actief een puik elftal bouwt voordat het kalf verdronken is.
2 -6
Babayaka
Misschien nog een keer rekenen.
Vorig jaar voor bijna 60miljoen verkocht inclusief finale el.
Slechts 20miljoen winst.
Nu slechts voor 17miljoen verkocht, voor ruim 50miljoen gekocht.
0 0
Michelinho
Gewoon een lekker filmpje (bespaar me de "ja maar"s)
https://vimeo.com/149560500
0 -1
Bky
Wordt pure porno dit jaar. Heerlijk man. Geweldig die passes van achteruit met zijn overzicht. Dit gaat het spel zo ten goede komen, zeker in de Eredivisie waar iedereen zich tegen ons ingraaft. Daarin gaat Blind heel belangrijk zijn.
1 -1
laatste
Iedere aankoop is gedoemd te mislukken onder deze trainer.

Deze trainer zal kans zien om in de eerste maanden alles te verspelen.

Hij moet echt weg!

Afkoopsom incl. stadionverbod voor het leven, weg!

Gewoon weg! Liever vandaag dan morgen.

Weg, weg en nog eens weg!
5 -6
AjaxDude12
HAHAHAHAHHAHA. mongool.
0 -1
ErikDeBosz
Zoek een leven kneus.
0 -1
Stibba020
Dit word een van Ajax grootste miskoop ooit. Die zijn helemaal de weg kwijt, wie betaald er nou 21 miljoen voor een non voetballer. 90 wedstrijden in de premier league waar hij gemiddeld een zesje kreeg en anti voetbal speelde met United.. Al die figuren hier op AS willen gewoon een aankoop zien, zodra Blind door de mand valt zijn dat ook gelijk de hardste schreeuwers, dat het een miskoop is en dat Ajax gek is geweest dat ze hem ooit terug gehaald hebben voor 21 miljoen.. Nee, doe mij maar aankopen zoals Sanchez, Tadic, Neres, Dolberg en Tagliafico. Vind het niet erg als Ajax geld uitgeeft hoor, maar dan wel aan de juiste spelers..
8 -4
AFCA.
Ja dat is dus mooi he. Aankopen als Sanchez en Tagliafico. Spelers voor 5 miljoen ophalen. Dat heeft Ajax al gedaan hoor. Heeft ze 15 miljoen gekost. Gaat ze niks opleveren. Kristensen, Orejuela en Cassierra. Dat zijn aankopen zoals Sanchez. Sanchez was een uitzondering en een aankoop die je nooit meer doet.
Geef mij maar 1 speler van 15 miljoen waarvan je weet dat hij goed zal presteren dan 3 spelers waarvan je moet hopen dat het er 1 goed gaat doen.
0 0
Michelinho
Nou maar hopen dat er destijds een mooi doorverkooppercentage is bedongen. ;)
0 0
afcasven1995
Mensen vergeten dan Blind pas 4 maanden 28 jaar is en in de bloei van z’n carriere zit. Hij is in Engeland veel beter en sterker geworden. Heeft gewoon 143 wedstrijden gespeeld in de sterkste competitie van de wereld.
9 -4
DylannAFCA
Hij heeft er maar 88-90 gespeeld bij united hoor
0 0
godenzonenssuper
Nee dat vergeet niemand.
0 -1
jaripettersson
Er zijn heel veel spelers die 143 wedstrijden in de PL hebben gespeeld. Zwak argument, evenals constant zeggen dat hij 28 is. (Dat vergeten mensen helemaal niet want het wordt om de 3 zinnen genoemd hier)
1 0
Petervandersluis
Er zijn inderdaad veel spelers die 140 wedstrijden in de premier League hebben gespeeld. Alleen spelen daar niet veel van bij Ajax.
1 0
HarryHarHar
Een goede zaak dat Blind terug komt en niet piepen over dat hij te duur is enz.. we verkopen zelf spelers die nog veel duurder zijn, en waarvan je later niks meer hoort.. ja de bank warm houden... dit zijn momenteel de prijzen voor een ervaren speler van die je team beter maken en de jonkies beter laten spelen.
De roep om het grote kapitaal op het veld te zetten ipv op de spaarbank vorig jaar nog galmt nu nog na door de ArenA... nou aan Blind heb je vele malen meer dan aan Kluivertje dus voor het geld van Justin hebben we nu Blind weer terug!... en die brengt een berg aan ervaring mee...mooi hoor... ik ben er blij mee!.......
3 0
Bjorn
Gemengde gevoelens bij de transfersom, maar heel mooi dat deze jongen naar huis komt.
5 0
Bocarra
Put your money were your mouth is. Maar het is wat mij betreft nog niet genoeg. Magallan mag wat mij betreft ook nog wel komen.
0 -3
Ajacied33
Magallan? Ben je gek. Laat hem maar lekker blijven waar ie zit. Voor Ajax spelen is graag of niet
1 0
AFCA.
De mensen die 20 miljoen voor Blind teveel vinden eisen wel 60 miljoen voor De Ligt en 40 miljoen voor Frenkie....
9 -7
eros
40 miljoen voor Frenkie?
Ben je gek?!
Ziyech 40 miljoen, Frenkie 60 miljoen!
1 0
AFCZlatan
Een jaar geleden was iedereen op AS boos, omdat ‘het vermogen op het veld moest staan ipv de bank’. Nu wordt het vermogen op het veld gezet en is het weer niet goed...

Af en toe is het echt gewoon een zeikforum voor sommigen. Tuurlijk is 16-21 miljoen (mocht het waar zijn) een hoop geld, maar we hebben er wel een ervaren kracht bij, die ons naar het kampioenschap gaat helpen. Daarnaast ben ik supporter van Ajax en kijk ik graag naar de spelers op het veld, niet naar het vermogen op de bank.
10 -3
jaripettersson
Jij vat even ieders mening van een jaar geleden samen in 1 bijzin. Vervolgens doe je hetzelfde met alle meningen van nu. Die 2 vergelijk je en zelf ben je het slimme jongetje. Vervolgens nog een paar wijsheden zoals brilsmurf het ook zou hebben verwoord.
0 -1
HarryHarHar
Precies!... zo moeten alle supporters denken wat maakt het mij nou toch uit wat een speler kost of opbrengt... er is maar één ding dat telt Ajax kampioen en dat we weer mee gaan tellen in Europa, en niet wat hebben we op de bank of wat verdienen de aandeelhouders enz... we zijn een voetbalclub maar geen spaarbank!
Ajax heeft het geld, en nu gaan ze het op het veld zetten!. goede zaak!..
0 0
jaripettersson
Want geld is succes! Kopen kopen kopen! Is Jol nog vrij? Goede zaak!
0 -1
Sjakie80
Blind kopen is een goede zet, 21 miljoen is niet veel als je ziet wat Kluivert opbrengt. Ervaring en ontzettend veel tactisch inzicht, technisch hoog begaafd. Fysiek in topconditie.
Nu nog Ziyech behouden en het haantjesgedrag eruit halen en AJAX is echt de CLUB van Nederland als het dat nu nog niet is.
1 -2
robinozzi
He is coming home!!! Hebben ook 17 voor hem ontvangen en hij is nu veel verder, ja 21 miljoen zijn we niet gewend, maar kom op we maken elk jaar genoeg winst, ja, dit is te veel maar maak er niet zo punt van man. Ajax moet weer prijzen pakken en daarbij kan Blind zeker helpen
3 -2
Bky
Volgens mij gaan vele mensen er hier ook nog aan onderdoor dat Manchester United een optie heeft op het contract van Blind voor nog een jaar.
4 -9
AFCA.
Ik weet niet of je het door hebt hoor, maar je zit op AS. Wil je gewoon even negatief zijn en zeiken op alles? Danku!
3 -4
Bky
21 miljoen? Voor Blind? Dat is meer dan 11.000 euro per centimeter omdat hij zo klein is!

Beter kopen we van die 21 miljoen 21 Colombianen dan heb je altijd wel één die er tussen zit en het niveau aan kan.

Nu hebben we nog maar 300 minus 21 miljoen op de bank staan. Sportief wanbestuur!

Geef Ajax haar ziel terug en Marc moet weer op zijn jetski!
2 -7
DeWijsneus
Haha geweldig
0 -2
AFCA.
Ja 21 miljoen voor Blind! Schandalig! Daar had je dus gewoon veel betere en goedkopere spelers voor kunnen halen! Je had bijvoorbeeld 4x Dumfries kunnen halen. Of wat dacht je van 6x Kristensen?

Neejoh wordt helemaal niks een gewaardeerde kracht van United. Te klein, te langzaam, het is een linkspoot, hij lust geen abrikozen, hij draagt weleens een pet, hij fietst nooit en zo kan ik nog wel even doorgaan.
2 -1
Bky
https://static.voetbalzone.nl/images/photos/ori_576_324/1353534357835.jpg

TRIGGERED PET, MISKOOP!
1 -2
bremovic
zou mooi zijn als hij komt maar 21 miljoen totaal is behoorlijk wat, maarja keer veel uitgeven is ook niet verkeerd als het goed uitpakt
1 -1
de_pitbull
Nu is iedereen weer aan het zeiken dat het zo duur is. En als ze niemand kopen zeiken ze weer dat er 200 miljoen op de bank staat. Het is ook nooit goed. Kom dan eens met een betere lcv/6 die voor Ajax wil spelen?
5 -4
Ardoe
Wacht maar ff een paar dagen. Transferbedrag van Kluivert klopte ook van geen kant en bleek een stuk gunstiger voor Ajax dan dat trieste boulevard krantje vermeldde. Bovendien is Man U de rijkste club ter wereld.
3 -3
godenzonenssuper
Sterke argumentatie.
0 0
kaashaas
Jemig,, wat een duimzuigerij allemaal weer..
Man u wil 16 miljoen met de rede dat ze zelf een dure speler willen kopen. Hahaha last me niet lachen.
1 0
Moneyball
Dit is niets anders dan een alles-of-niets poging van vd Sar en Overmars om hun eigen positie te redden. Typisch voorbeeld van een paniekaankoop. Als de resultaten een paar seizoenen tegenzitten zie je dit steeds gebeuren. Oud-spelers terughalen die in het verleden ooit succesvol zijn geweest, of in ieder geval goed vallen bij een groot deel van de supporters.

Blind is een aardige speler, en hij voegt vooral met zijn ervaring best wat toe aan deze selectie, maar hij is natuurlijk absoluut geen 16 tot 21 miljoen waard. Verder heeft hij gezien zijn leeftijd nul restwaarde over een paar jaar.
1 -4
GerardAjax26
Beetje gemengde gevoelens, als ik Wober gister bezig zag werd ik niet heel vrolijk maar van dit bedrag schrik ik ook wel. Had gehoopt dat ze rond een bedrag van 10 miljoen zouden uitkomen. Blind zal waarschijnlijk ook een aanzienlijk salaris krijgen, dan wordt het al met al wel erg duur. Helemaal gezien zijn contractduur.

Persoonlijk had ik dan liever gezien dat zo'n bedrag uitgegeven werd aan een, iets wat jongere, goede linksbuiten die echt het verschil maakt ipv Labyad. Ik heb namelijk het gevoel dat je met een de Ligt en daarbij een degelijke verdediger ook gewoon kampioen wordt. PSV is afgelopen seizoen ook gewoon kampioen met Schwaab (transfervrij) en isimat (2,4 miljoen). Ajax speelde onder Bosz ook lange tijd met Sanchez en Viergever.
5 -3
PJSM
21 mln dat is zo’n beetje de transferwaarde van heel Feyenoord :)
4 0
afcasven1995
Mooi toch! Hopelijk gaat dat zich uitdrukken in prijzen de komende 10 jaar. Is eigenlijk wel een vereiste.
4 -3
De Stift
Zou een werkelijk fantastische aankoop zijn! Met Tadic en Blind koopt Ajax voor komend seizoen en de komende jaren een stabiele basis voor onze toptalenten om zich te kunnen ontwikkelen. Met Onana, Tagliafico, Blind, De Ligt, Mazraoui, De Jong, Ziyech, Van de Beek, Tadic, Dolberg en Neres overwinteren we Europees en hebben we kampioensplicht. Met de brede selectie kan ook brede gerouleerd worden en is er een lekkere concurrentie.
1 -2
Gijsje
Wedden dat er in het loop van het weekend een correctie komt op het aankoopbedrsg van Daley Blind.
2 -1
NouridolbergNeres34
Dat mag ik hopen, dit is waanzin 21 miljoen!
0 0
MickS
Welkom terug, mooie strijder!
Altijd voorop in de strijd gegaan voor Ons Aller Ajax. Ook toen je bijna aan de kant werd geschoven vocht je je grandioos terug met een mooie periode wat beloond werd met een droomtransfer naar ManU, een transfer waar vele van onze jonkies in het eerste nu alleen nog maar van kunnen dromen.

Ik hoop dat de je de onze jonkies, samen met Tadic, kan bijbrengen wat het is om voor de top te spelen, hen laten inzien dat zo jong mogelijk naar een buitenlandse club gaan zelden goed is, en hen op de training én tijdens wedstrijden flink achter de vodden aan zit.

Ik kijk er naar uit om je op 25 juli te verwelkomen in ons prachtige shirt!
1 -1
Rentokill
Kijk, Ajax heeft jarenlang spelers zuinig ingekocht en spelers voor veel meer geld verkocht (inclusief eigen kweek). Dat is slim beleid geweest want je kunt veel beter sparen voor iets goeds. Nu komt dat uit de verf. En logisch dat we een keer over de duurste aankoop heengingen. Na al die jaren werkt iedereen met hele andere begrotingen. En tenminste is deze aankoop niet van Heerenveen maar van ManU. En helemaal grappig is dat ie ons eigenlijk weinig gekost heeft (want aan dezelfde club voor 17,5 verkocht). Kortom: Prima te verantwoorden aankoop die ons echt sterker zal maken. Ik ben benieuwd hoe we er de komende tijd voor gaan staan richting de concurrentie.
3 -2
Len nart
Ik denk dat de maximaal 21 miljoen best te verantwoorden is. Blind is gewoon een goede speler, zeker voor Ajax, en speelt waarschijnlijk nu tot het einde van zijn carriere bij ons, want over 2 jaar is hij 30 en dan maak je geen stap omhoog meer.

Van 21 miljoen had je ook twee andere goede spelers kunnen kopen, maar we hebben al veel transfers gedaan en als je teveel middelmatige spelers koopt is er geen ruimte meer voor jeugdopleiding. Andere spelers van 21 miljoen willen waarschijnlijk minder graag voor Ajax spelen dan Blind en zijn dus moeilijk aan te trekken.

Blind verdiende in Manchester meer dan 3 miljoen per jaar en had waarschijnlijk ergens anders ook nog wel 3 miljoen kunnen verdienen. Maar omdat hij bij Ajax gaat spelen zal hij wat inleveren, en de meeste spelers van zijn leeftijd gaan gewoon voor het geld.
1 -1
Van Reenen
Dan kan Magallamn er ook nog wel bij. Ik heb op Mazraoui na geen waardige eerste elftal speler gezien.
Aangevuld met Matthijs, Nico en Magallan zou dit een zeer sterke achterhoede zijn met Blind ervoor. Daarvoor Frenkie en Donny en voorin Neres, Dolberg, Tadic.
5 -4
Bky
Fuck Boca en Magallan. Laat ze lekker opgescheept zitten met die kneus. Je gaat nu niet met hangende pootjes daarheen. Wat een onzin.
4 -4
Rentokill
Zo is dat. Ik denk dat ze bij Boca inmiddels wel balen van het arrogante hoog spel gedrag ("eerst een vervanger halen" erin gooien nadat je al bijna rond was). Nu hebben ze een vervanger én een niet zo gemotiveerde Magallan.

Gezien de keuze Blind/Magallan, vermoed ik dat Blind in balbezit 3-4-3 middenvelder is, en verdedigend 4-3-3 verdediger.
2 -2
afcasven1995
Kluivert: €17 miljoen kan oplopen tot €22 miljoen.
Blind: €16 miljoen kan oplopen tot €21 miljoen.

Blind kan je kampioen maken, Kluivert niet. Prima!
10 -8
Patje2011AJAX
21 miljoen is absurd voor Blind, het is een aardige speler geworden en het is een echte Ajacied maar voor 21 miljoen kan je beter een toptalent kopen van 18 die op de zelfde posities kan spelen. Blind is goed maar geen geweldenaar.
5 -7
WinstonWeed
En dat 18-jarige talent is dan weer pleite na 1 jaartje...
6 0
Joseph
Noem hem maar, dat talent van 18 die beter is en naar Ajax wilt komen. Vergeet dan ook niet dat we over 2 jaar Gravenberg hebben.
Blind is op zijn positie absoluut een geweldenaar voor Ajax!
3 -2
Moneyball
Precies dit. En ook als je 21 miljoen uitgeeft aan een toptalent van 18 is het geen garantie voor succes, maar die heeft ook als het tegenvalt in de meeste gevallen nog een acceptabele restwaarde.
2 -1
stef1981
tadic en blind top aankopen...

maakt mijn niet uit wat ze kosten,
staat nog genoeg op de bank.
5 -2
afcasven1995
Inderdaad, geld vind ik even niet belangrijk. Prijzen moeten er komen.
1 -1
afcasven1995
Ajax weet ook dat het goud in handen heeft met de Ligt, de Jong, Dolberg, Neres, vd Beek, Ziyech en Onana. Dan mag je best een hoger bedrag neerleggen voor een absolute versterking vind ik.

Als het financieel mogelijk is, waarom niet? Het wordt tijd dat aan de korte termijn gaan denken en prijzen gaan winnen.
11 -2
Mikey Stormram
Helemaal mee eens. Als Ziyech nog weggaat, wat volgens mij nog steeds het plan is, heeft Ajax de 2 grote aankopen van deze zomer alweer terugverdiend (ik verwacht dat Ziyech voor 22/23 miljoen of meer weggaat). In mijn ogen doe je het als Overmars zijnde prima.
4 0
joodforeverever
met de ervaring van Blind,Tadic,Huntelaar,Tagliafico en de talenten de Jong. de Ligt.,Neres en van de Beek en Dolberg moet je gewoon in onze competitie kampioen worden.
1 0
AFCSANCHEZ
Babel Dolberg Neres
Tadic Ziyech
Van de Beek
Tagliafico Blind De Ligt Mazraoui
Onana

Frenkie de Jong heeft praatjes, dus lekker laten gaan. Tadic en Ziyech zijn toch veel beter, en De Jong blijft toch hooguit 1 seizoen dus het boeit niet als we hem nu verkopen. Babel halen, en Ziyech smeken om te blijven.
0 0
harm778
Babel hebben we echt niet nodig. Genoeg opties en al helemaal als Ziyech blijft.
2 0
Bobbaasje
Steaua Boekarest en Anderlecht niet gewonnen, gelijk paniek en maar liefst 21 miljoen euro.
6 -4
NouriVandeBeek
Waarom alle bonussen benoemen? Het zal 21 miljoen worden als we de CL halen of het kampioenschap.
2 -1
Bky
Verliezen met een functie noem ik dat!
2 -2
daniajax1
? - Dolberg - Neres
----Tadic--------------
---------------VdBeek
-------Blind/Frenkie------
Nico - Blind/Frenkie - De Ligt - ??'
-------------Onana------------------

Ga er maar even vanuit dat Ziyech nog weggaat. Anders kan je op het middenveld rouleren of een van Tadic/Ziyech vanaf linksbuiten laten komen. Linksbuiten geen idee. Rechtsback zie ik nog steeds het liefste Veltman (jaja de helft hier heeft een blinde haat richting Joel, maar hij is by far de beste rechtsback die we hebben. Helaas geblesseerd).

En ook regelmatig rouleren. Sowieso met veel wedstrijden. Huntelaar, Schone, Eiting, Sinkgraven, Wober, Labyad.
1 0
TheTruth
Zakaria linksbuiten.
1 -1
daniajax1
Beste optie momenteel inderdaad, alhoewel ik geen fan ben van Labyad.
1 0
harm778
Speelt in de voorbereiding echt wel aardig
1 0
younes11
Afgelopen jaren altijd zeuren dat ajax niks kocht en het geld alleen maar op de bank lag.
Worden er 2 toppers gehaald voor “veel” geld, is het weer niet goed.
Welkom op Ajaxshowtime!
11 -2
jaripettersson
Dom gelul natuurlijk.
0 -3
NouriVandeBeek
Welkom dat mensen genuanceerd zijn. Tussen zwart en wit zit ook nog een gebied.
0 0
AFCAsphere
Ik ben wel benieuwd wie jij van dit geld gehaald zou hebben, of door Overmars gehaald hadden zien worden? Want er komen niet zomaar twee spelers uit de Premier League of één van de andere drie grote competities naar Ajax voor minder salaris om op een kunstgrasveld tegen FC Emmen te spelen.

Overmars heeft het gewoon heel slim gedaan door Tadic te benaderen, iemand die bekend is met de Eredivisie en zijn kinderen graag in NL wilt laten opgroeien, maar ook de voetballende kwaliteiten heeft om ons verder te brengen. Blind is natuurlijk bekend met onze club en brengt ervaring in de verdedigende linie. Hij vindt het blijkbaar prima om voor iets minder salaris een stap terug te doen uit PL naar de ED.
0 0
Mikey Stormram
16 miljoen plus evt. bonussen voor een jongen die 4 jaar geleden al de belangrijkste spil was bij Ajax, maar nu 4 jaar ervaring op absoluut topniveau heeft, vind ik een gerechtvaardigd bedrag. Blind was destijds al misschien wel de beste voetballer van de Eredivisie, maar kreeg die erkenning niet omdat het nooit spectaculair was. Gelukkig hoeft zijn spel ook niet spectaculair te zijn, maar weet Daley precies wat hij wel en niet kan. Na jaren absolute top in de PL weet ik zeker dat Daley hier in de Eredivisie met twee vingers in de neus kan meedraaien. Deze aankoop toont van bravoure, lef, en durf om te groeien, en dat is precies wat Ajax kenmerkt. Laat ze maar roepen in Eindhoven en Rotterdam dat wij veel geld uitgeven. Wij hébben tenminste geld, hebben het helemaal zelf en eerlijk verdiend en kunnen ook investeren in onze toekomst. Ze zijn jaloers en bang. Bang dat Ajax gaat domineren.

Welkom, Daley.
11 -2
Ajaxgek1980
Amen en Welkom terug
1 -1
1202alarm
Ik deel je optimisme niet en denk niet dat Blind Het Verschil gaat maken. Goeie voetballer met inmiddels heel veel ervaring, maar niet eentje die in de kleedkamer of op het veld z'n bek opentrekt *voordat* de voorsprong door gemakzucht verspeeld wordt. Desalniettemin ben ik met je eens: Welkom, Daley
2 -1
AFCAsphere
Daley moet zorgen dat zijn ervaring een rol gaat spelen in de verdedigende linie, dus hij zal Matthijs de Ligt écht wel op zijn fouten aanspreken.

Daley is inderdaad niet het type om te schreeuwen in de kleedkamer of op het veld, maar dat hoeft ook niet. Ik heb hem liever in de rol waarin hij rustig blijft en duidelijkheid schept voor het team. Ik snap überhaupt niet dat iemand per se luid of agressief moet zijn, dat is in niets een goede eigenschap vind ik persoonlijk. Iemand die de rust bewaard, daar heb je denk ik veel meer aan.
0 0
1202alarm
Niet iedereen hoeft agressief te zijn, maar *iemand* moet het zijn. Een type Christian Poulsen.

https://www.youtube.com/watch?v=gNbdJZnHbOw
0 0
Ajaxgek1980
Welkom terug :)
0 0
TheTruth
Sorry maar deze aankoop slaat echt nergens op, en ja, hij brengt ervaring maar waar is hij nou echt goed? Op centraal achter wordt hij in Europa helemaal kapot gemaakt en op het middenveld heeft hij een paar leuke wedstrijden gespeeld en that's it.
2 -5
daniajax1
Op 6 is hij echt goed.
0 0
benidorm01
bergkamp is nu 8 maanden weg
laatste 8 maanden 52 miljoen uit gegeven
dus bergkamp heeft de laatste jaren alle transfers tegen gehouden
6 -5
Len nart
Er was ook een verandering in de RVC. Bergkamp had wel wat te zeggen over transfers in het technisch hart, maar dat we nu duurdere spelers kopen betekend waarschijnlijk dat de RVC toestemming heeft gegeven voor beleidsveranderingen.

Bergkamp had een beetje een vreemde functie bij Ajax, en Bosz en (in ieder geval tegen het einde) Overmars en Van der Sar konden niet goed met hem samenwerken. Tegelijkertijd konden Keizer en De Boer konden het heel goed met hem vinden.

Het is wat te makkelijk om Bergkamp overal de schuld van te geven.
1 0
AFCA.
Dan was Bergkamp geniaal in zijn werk volgens de financiële directeurs hier van AS. Er wordt namelijk veel te veel geld uitgegeven volgens hun
0 0
AFCA.
Mensen die roepen dat het een belachelijke aankoop is en dat je voor veel minder geld een veel betere speler kunt halen, noem deze spelers eens dan? En kom niet aan met het antwoord "ja daar heb je een scouting voor". Zei vonden dit blijkbaar de beste optie.
Als je kritiek hebt moet je zelf wel met een betere oplossing komen.
4 -1
Daniii
Eerst koste Tadic ook 17,5m wat iedereen te duur vond (wat logisch is), maar paar dagen later kwam uit dat het 11,5m was en iedereen vond het een superdeal.

Laten we hier ook even wachten totdat het naar buiten is gebracht, na als die spaarzame jaren verwacht ik niet dat ze zo overdreven gaan spenderen met het geld.
0 0
Bky
Tadic kost gewoon 17,5 miljoen. Deel transferbedrag gaat naar Tadic zelf ofzo.
1 0
Robeerke
Ik ben helemaal voor de transfer van Blind maar wat een gezichtsverlies is het geweest om Edje daar heen te sturen zeg.
1 0
MoIukker
Ik heb Blind graag. Maar voor 21 miljoen heb je een véél beter iemand met tevens ervaring
2 -3
PJK54
die ook zijn roots bij Ajax heeft?
1 -1
daniajax1
Wie had je in gedachten? Inderdaad veel geld, maar een veel beter iemand dan Blind met de nodige ervaring in de huidige markt voor 21 miljoen. Ik ben benieuwd.
1 0
Gonzo
Dat is heel veel geld. Het inzetten van Van de Sar heeft dus niets opgeleverd. Nu maar hopen op het gewenste effect in de ploeg.
Een speler maakt ons nog geem kampioen, denk maar terug aan Jansen of Ziyech. Daar is meer voor nodig dus laat me graag verrassen door Ten Hag, die deze ploeg moet gaan smeden.
2 -2
Inhartennieren
Geweldige aankoop!!
0 -1
Leviathan
Max 21 mil en verkocht voor 17mil. Je krijgt een Blind met een schat aan ervaring terug voor 4 mil. Ajax kan zo nu en dan zo'n transfer wel permiteren Blind is een directe versterking en een hoop ervaring en een echte Ajacied.
2 -1
VinylFrank
Wat een positiviteit hier zeg...laten ze het geld op de bank staan dan is het niet goed en investeren ze in ervaring en Ajacieden / Ajaxvoetballers(Tadic) dan is het ook niet goed.
Laat maar beginnen dat seizoen, ik heb er zin in!
5 0
afcaman
Na gisteren heb ik er zoveel zin in. Kan niet beschrijven hoe positief ingesteld ik nu ben. Moeten toch wel 6e kunnen worden dit jaar.
0 -4
harm778
Waarom die negativiteit na gister. Eerste half uur heel goed gespeeld en nu moet dat doorgezet worden. Dit was onder Bosz ook zo in de voorbereiding.
0 -1
Ajacied33
Je weet dat er veel kleuters hier zitten toch. Of aanhangers van een andere club vinden Ajax zo interessant dat ze hier dagelijks lopen te trollen
0 0
BokkieBokstra
Geweldige voetballer maar ik vind het een waanzin aankoop in alle opzichten. Van Ajax en van Blind. Vind het vloeken met de filosofie van AJax dat je zoveel geld hier in steekt en de zaken op zijn kop zet om Blind te halen. Van Blind begrijp ik het niet, hij is 28, hij kan nog overal aan de bak in grote competities.

Als ik nu kijk hoeveel spelers al heeft dan vraag ik me af waar is hij nodig? Op de plaats van de nog maar net aangekochte Taglifico? Wie moet er wijken op het middenveld?

Het is allang al duidelijk Ajax gaat all in en er moet kosten wat het kost kampioen worden. De hele oorlogskas wordt er tegenaan gegooid. Ik vind het allang niets meer te maken heeft met waar Ajax voor staat, eigen jeugd met een enkele aankoop.

Wat ook niet helpt is dat ik gisteren hebben zitten kijken naar een onsamenhangend Ajax tegen Anderlecht.
2 -2
BarAjax
'Van Blind begrijp ik het niet, hij is 28, hij kan nog overal aan de bak in grote competities.
Wees blij. We mogen in onze handjes klappen dat Blind terug wil komen. Zelfde geld voor Tadic.

'Als ik nu kijk hoeveel spelers al heeft dan vraag ik me af waar is hij nodig? Op de plaats van de nog maar net aangekochte Taglifico? Wie moet er wijken op het middenveld?'
In balbezit op 6 en zonder bal CV

'De hele oorlogskas wordt er tegenaan gegooid'
Je bedoelt 1/10 van de oorlogskas?

'Wat ook niet helpt is dat ik gisteren hebben zitten kijken naar een onsamenhangend Ajax tegen Anderlecht'
Ah, nu kan ik het met je eens zijn, Alhoewel we daar met ca. 6 bank/jongspelers speelden.

Fijne dag
1 0
marco1972mb
Ajax-Anderlecht was zeker niet best ,maar eigen jeugd met een enkeke aankoop daar red je het tegenwoordig ook niet meer mee...
0 0
jaripettersson
Word eens wakker. Ajax kan al jaren niet meer mee. Ajax kan af en toe nog eens concurreren, doordat je een goeie lichting hebt, die ook nog eens tot in de puntjes zijn opgeleid. Of dacht jij dat Ajax een CL elftal bij elkaar kan kopen? Gerichte aankopen, als je het met de opleiding niet redt. Ken je Cruijff nog?
0 -1
BokkieBokstra
Ajax is vier jaar kampioen geworden met een vrij minimalistisch beleid vergeleken met deze krachpatserij. Het mag de tijd zijn, ik zie alleen maar clubs die bezopen hoeveelheden geld uitgeven maar prijzen winnen ho maar. Toch die zak geld die niet scoort van Cruijff.
0 0
MankeNelis
In tegenstelling tot Davy (27M) heeft Daley zichzelf wel staande gehouden in de PL en nog goals gemaakt ook.
2 -4
Kees999
Heel fijn dat Tadic en Blind komen. Jongens die veel ervaring hebben. De druk op Ten Hag wordt hiermee wel groter. Hij moet presteren. Mocht Ajax in de voorronde CL niet een rondje verder komen dan kan het snel over zijn voor Ten Hag en verwacht ik dat Frank de Boer snel weer voor de groep staat.
0 -1
Leviathan
Denk dat Frank met een sterke offensieve selectie niet eens zo erg is denk dat hij best heeft gezien wat Bosz beter dee onder andere.
0 0
marco1972mb
En dan weer terug naar betonvoetbal.......?
0 0
BokkieBokstra
Niet alleen voor Ten Hag maar ook voor Overmars en van der Sar Daarom is er ook deze gekkigheid.
2 0
Raikkonen94
Vind het wel erg veel geld voor een speler waar ze in Manchester graag van af wilden met nog maar een eenjarig contract. Maar hij hoeft ons 'alleen' maar kampioen te maken en dan is dat geld niks met alles wat je in de CL terugkrijgt (waarbij we nog wel een voorronde moeten doorlopen zoals PSV nu helaas). Met deze selectie moet je lachend kampioen worden, al neem ik een kampioenschap op de laatste speeldag ook voor lief ;-)
0 0
zlatan-beast
GEWELDIGE AANKOOP volg ad.fons0161 op insta
0 0
Rockpotje
Wat is iedereen toch weer lekker positief zeg. De transfermarkt slaat nou eenmaal nergens meer op, dus je zal nou eenmaal flink moeten betalen om een goede speler binnen te halen. Zelfs een Latijns Amerikaans talent moet waarschijnlijk hetzefde kosten. En dan moet je maar afwachten hoe goed dat blijkt te zijn. Bovendien merken wij als supporters toch niet hoeveel geld er op de rekening staat, dus dan kan het kapitaal maar beter op het veld staan. Ik zie liever een rasajacied met internationale ervaring op de top van zijn kunnen op het veld lopen dan voorbde zoveelste keer een statistiek over de financiële gezondheid van Akax voorbij komen.

En dan zijn er nog heel veel mensen hier die durven te beweren dat Blind niet zoveel toe gaat voegen. In een elftal waar Schöne zich al jarenlang in de basis knokt op spelinzicht is Blind al helemaal niet weg te denken. Die jongen wordt internationaal geprezen om zijn spelinzicht. Nee hij is geen 1,90 en hij wint geen sprintduel van Mbappe, maar hij weet wel precies waar hij moet staan om een pass te onderscheppen. Wat past er nou beter bij Ajax? Een fysiek beest zonder techniek of een normale Amsterdamse jongen die iedereen te slim af is op bluf en inzicht? Bovendien kan Blind op meerdere posities uit de voeten. Tegen Eredivisieploegen zal jij inschuiven vanuit de verdediging en Europees zal hij extra controle op het middenveld brengen als zes. In mijn ogen de perfecte toevoeging voor het huidige team.
4 0
4xEC1
Het is idd nooit goed voor velen. Als je wil meetellen, vooral internationaal, moet je wel enigzins mee in deze financieel absurde voetbalwereld. Overmars werd vaak verweten zuinig te zijn en het geld op de bank te laten. En met jeugd alleen redt je het gewoon niet. Ik vind het een goede aankoop.
0 0
4EVERAJAX
opvolger Sanchez zoeken.
0 0
WeerDinges
21 miljoen voor een 9 maanden durend contract is te gek voor woorden. Koop dan 4 Zuid Amerikanen voor 5 p.p. Zit er vast 1 bij en zo niet draai je vaak nog break even ook. Of wacht tot de zomer. Jaartje zonder Blind overleven we ook nog wel. Hebben het niet over een cannavaro
2 -1
Leviathan
Orejuela cassierra en nog 2 dan? Niet elke zuid amerikaan is een voltreffer zoals Sanchez of Neres die trouwens ook ff nodig had om in zijn huidige vorm te komen. En ik zie graag gewoon ook Nederlanders en echte Ajacieden in de selectie en niet alleen broodvoetballers
0 0
Bky
AS 1 jaar geleden:

"Stop nou eens met het kopen van Kristensen, Orejuela, Wober en Siem, allemaal van die net niet spelers, koop liever één topper voor dat geld".

AS nu:

"Koop dan 4 zuid Amerikanen voor 5 p.p.".
5 -1
BarAjax
Echt hé. Hypocriete gasten hier. Je hebt toch liever spelers die er meteen staan, liefst ervaring hebben en die meteen wat toevoegen. 12,5-17,5M per speler, prima. Je verkoopt middelmatige Kluifjes toch ook voor dik 20M? Dat is de markt. Tijd van teren op eigen jeugd en voor een dubbeltje op de eerste rang zitten is voorbij. Wakker worden.
0 0
marco1972mb
En de televaag meld dit ,laten we zien wat het uiteindelijk word......
zo een hoog bedrag lijkt me strerk
0 0
Bky
https://www.ajax.nl/streams/actueel/ajax-verlengt-overeenkomst-met-mediapartner-de-telegraaf.htm

"Televaag".
0 0
mistermiyagi
Goede aankoop, Man Utd gaat voor een groot talent nu ook het dubbele betalen..

Dom van de rijkste club ter wereld om de Ajacieden niet te vriend te houden en Blind goedkoop te laten vertrekken..
Ajax moet evengoed veel loon betalen (bonussen) dat word een duur sommetje..

Ajax weet wel wat ze in huis halen en dat het een echte Ajacied is.
0 0
Bky
Lekker! Bedrag boeit niet. Wat een geweldige aankoop.
4 -2
Juichtoon
We dienen wel te begrijpen dat als de structuur bij Ajax blijft zoals die is aankopen nu al 40 mln ons niet verder gaan helpen.
Ik geef maar alvast deze winstwaarschuwing af. Het antwoord op slecht presteren is kritisch kijken naar hoe dingen gaan in een club. Vrijwel nooit leiden aankopen sec tot een verbetering.
En zo is het potverteren begonnen.
1 -1
marrene
Wat maakt het nou uit hoe hoog de transfersom is? Sommige mensen doen alsof ze die zelf moeten betalen. Na deze aankoop heeft AJAX nog vele tientallen miljoenen (mss. wel 100 miljoen gezien alle uitgaande transfers afgelopen seizoenen) op de bankrekening staan.
1 -1
4EVERAJAX
ik zie blind die Dimata van gisteravond er al uitsprinten, kan hij mooi laten zien aan Schuurs en Wober hoe dat moet.
0 0
Bky
Blind kan met zijn ervaring er voor zorgen dat de verdediging niet zo idioot staat zoals gister, alles op één lijn, positioneel goed, mannetjes die opgepakt worden, team dat samen druk zet en niet als los zand. Dan worden zulke ballen onderschept of ze worden helemaal niet gespeeld.
0 0
4EVERAJAX
dat zal misschien allemaal wel. Maar deze jongen mist gewoon snelheid. Ajax speelt doorgaans ver van eigen goal, hij kan een snelle tegenaanval echt niet pareren, ook niet met zijn slimmigheid. Kijk eens naar die ita Ned friendly... die 0-1. Ik weet dat hij toen terugkwam, maar die gasten hebben al gescoord en hij sjokt nog ergens halverwege. Dat gaat echt niet veel anders worden.Wat ik wil zeggen is dat Blind aan de bal een toevoeging zou moeten worden, maar in de laatste linie Blind, met een 433 of 343 wat AJAX speelt ver van de goal, dan zeg ik nee, aub niet. Scout ergens een opvolgers van D. Sanchez,, wat heeft hij een belangrijke rol gespeeld in dat jaar. Hiervan wordt een de Ligt ook weer belangrijker. Op 6 moet wel kunnen is mijn mening.
0 0
Gabri411
Goed positie kiezen heet dat
0 0
marco1972mb
idd je moet helemaal niet in die sprintsitatie komen...
0 0
Beer
Een hopelijk goede versterking. Samen met Tadic zouden deze beide spelers, door hun ervaring, voor de broodnodige rust in het elftal kunnen zorgen en hun medespelers naar een hoger niveau kunnen tillen. Ik heb er vertrouwen in.Twee verbindingsofficieren met daaromheen 8 zeer talentvolle spelers en een goede keeper. Dat moet kunnen lukken.
0 0
Toon meer reacties