Kwakman zou Timber opstellen tegen Frankrijk: 'Hij kan dat het beste, denk ik'

door Timo Suur 16

Bron ESPN

Kwakman zou Timber opstellen tegen Frankrijk: 'Hij kan dat het beste, denk ik'

door Timo Suur 16

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Kees Kwakman zou Jurriën Timber als rechtsback opstellen tegen Frankrijk, zo zegt hij bij Voetbalpraat op ESPN. De Ajacied krijgt de voorkeur boven Lutsharel Geertruida. Timber zal het duel aan moeten gaan met Kylian Mbappé.

Het Nederlands elftal is gehavend tegen Frankrijk. Er vielen vijf spelers af voor bondscoach Ronald Koeman met een virusinfectie. Zo moesten bijvoorbeeld beoogde basisspelers Cody Gakpo en Matthijs de Ligt het kamp van Oranje verlaten. Eerder viel Frenkie de Jong al af met een blessure. Dit betekent dat Koeman moet gaan puzzelen met zijn opstelling.

Het is de vraag hoe de bondscoach dit gaat oplossen, volgens Kwakman blijven er verschillende opties over in de achterhoede. 'Gaat hij Aké naar het centrum schuiven, die eigenlijk als linksback zou gaan spelen en kiest hij dan voor Malacia als linksback?', vraag Kwakman zich hardop af. Dat is niet de enige keuze voor Koeman. 'Of durft Koeman het aan om Geertruida rechtsback te zetten en haalt hij Timber naar het centrum? Of Koeman stelt meteen De Vrij op? Dat kan ook nog. Dat zijn de drie opties in mijn ogen.'

'Timber kan dat het beste, denk ik'

Kwakman zou ervoor kiezen om Timber als rechtsback op te stellen tegen Frankrijk. Stefan de Vrij moet de positie van Timber centraal achterin overnemen. Denzel Dumfries is geschorst voor de wedstrijd tegen Frankrijk. 'Mijn gevoel zegt dan toch dat je Timber als rechtsback moet opstellen, ervan uitgaande dat Mbappé als linksbuiten speelt.' De analist denkt dat het niet verstandig is om Geertruida meteen op Mbappé te zetten in zijn eerste interland. 'Timber kan dat het beste, denk ik. Ik snap ook wel dat Timber Mbappé niet in zijn eentje uit moet schakelen, maar hij zal wel het meeste in die duels komen', zo zegt hij. Kwakman krijgt geen steun van collega Hedwiges Maduro. 'Ik zou Geertruida wel opstellen als rechtsback.'

Denk jij dat Nederland wint van Frankrijk?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.